KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2012 17:06 Re: KOCIA CHATKA część 23.

w dniu wczorajszym wzięłam do siebie kuleczkę, mała wystraszona bardzo, w KCH była w boksie i widać,że słabo zna inne życie,aż przykro się patrzy, boi się odbicia w lustrze....
ale z moim kocurkiem frajerkiem dokazuje:)
coś zauważyłam,ze ona jeszcze pokichuje...

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pt lis 23, 2012 17:11 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Na pewno musi poznać otoczenie i trochę się oswoić :)

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lis 23, 2012 17:13 Re: KOCIA CHATKA część 23.

gosiakot pisze:W związku z propozycją Aguli przyszło mi na myśl - może macie znajomych doradców podatkowych którzy rozliczają zeznania roczne klientom i zgodziliby się zachęcać ich do zgody na odpis darowizny 1 % na Nadzieję na Dom ? Ja w każdym razie poproszę moją księgową , nie miałam świadomości, że część podatników ma w nosie , czy da 1 % czy nie , albo - komu je da...

tej swiadomosci niestety nie ma...sa osoby które prosza o odliczenie na chore dzieciaki...czasem w ostsniej chwili szukałam na necie kogokolwiek...nie sa to duze kwoty u zwykłych podatników czasem nawet kilka złotych...ale grosik do grosika...macie dziewczyny stowarzyszenie wiec mozecie pewne rzeczy robic legalnie...mozna zrobic akcje rozliczanie pitów w jakims punkcie chodliwym za np 10 zl które sa przekazywane na stowazryszenie ....oczywiscie służyłabym pomoca...moge rozliczac za darmo:) ...i przy okazji jeszcze 1 % :)...
zaznaczam ze rozliczenie pita w biurze to około 30 zł....wiec troszke pienmiążków by sie uzbierało:)

moze porobcie jakies ulotki -od stycznia w lecznicach sklepach z prośba o przekazanie 1 %
agula76

Post » Pt lis 23, 2012 19:10 Re: KOCIA CHATKA część 23.

gosiakot pisze:Uprzejmie zawiadamiam , że w dniu dzisiejszym stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Nadzieja na Dom w Sosnowcu postanowieniem sądu rejestrowego w Katowicach uzyskało status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to ,że 1 % odpisów z podatku dochodowego za rok 2012 może wpływać bezpośrednio na konto Nadziei na Dom. To wielki sukces stowarzyszenia, które zaledwie we wrześnie 2010 uzyskało wpis do krajowego rejestru sądowego.
Żeby uzyskać status OPP trzeba było załatwić niewyobrażalną ilość formalności i wykazać 2 lata nieprzerwanego działania, które dla NND upłynęło zaledwie 15.09.2012 r. To wielki sukces stowarzyszenia

JADZIA .Pamiętajmy o tych , których już nie ma wśród nas , ale pracowali na ten sukces , nigdy ich nie zapomnimy.
sorki - poprawiałam błędy pisarskie popełnione z wrażenia.

super :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt lis 23, 2012 19:17 Re: KOCIA CHATKA część 23.

agula76 pisze:
gosiakot pisze:W związku z propozycją Aguli przyszło mi na myśl - może macie znajomych doradców podatkowych którzy rozliczają zeznania roczne klientom i zgodziliby się zachęcać ich do zgody na odpis darowizny 1 % na Nadzieję na Dom ? Ja w każdym razie poproszę moją księgową , nie miałam świadomości, że część podatników ma w nosie , czy da 1 % czy nie , albo - komu je da...

tej swiadomosci niestety nie ma...sa osoby które prosza o odliczenie na chore dzieciaki...czasem w ostsniej chwili szukałam na necie kogokolwiek...nie sa to duze kwoty u zwykłych podatników czasem nawet kilka złotych...ale grosik do grosika...macie dziewczyny stowarzyszenie wiec mozecie pewne rzeczy robic legalnie...mozna zrobic akcje rozliczanie pitów w jakims punkcie chodliwym za np 10 zl które sa przekazywane na stowazryszenie ....oczywiscie służyłabym pomoca...moge rozliczac za darmo:) ...i przy okazji jeszcze 1 % :)...
zaznaczam ze rozliczenie pita w biurze to około 30 zł....wiec troszke pienmiążków by sie uzbierało:)

moze porobcie jakies ulotki -od stycznia w lecznicach sklepach z prośba o przekazanie 1 %

bardzo dobry pomysł z tymi ulotkami
PITy też mogłabym rozliczać,
tylko trzeba by było już na początku stycznia informować o takiej akcji
za mniejsze pieniądze moze być wiecej chętnych
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 23, 2012 19:21 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:
agula76 pisze:

bardzo dobry pomysł z tymi ulotkami
PITy też mogłabym rozliczać,
tylko trzeba by było już na początku stycznia informować o takiej akcji
za mniejsze pieniądze moze być wiecej chętnych

moze byc duzo chetnych...kiedys uczestniczyłam w takiej akcji ale pieniązki szły na opieke społeczna ...i było bardzo duzo chetnych bpo raz ze taniej a ludzie czasem lubia wiedziec ze komus pomagaja:)i jeszcze moga na tym jeszcze zaoszczedzic:)
agula76

Post » Pt lis 23, 2012 19:22 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:Koty dostały dziś trzecią dawkę procoxu - dzięki wielkie Marta za podanie i za ogromną pomoc w dyżurze :piwa: Marta umyła i wyparzyła też kuwety :ok: Koty dostały do nich świeży żwir.
Wesołkowi dałyśmy flegaminę - może mu to trochę rozrzedzi wydzielinę w nosie.
Marcinkowi już nie podajemy Fluconazolu.
Przydałoby się parę rzeczy (nowe wiaderko mopowe na zdrową, zapasowe mopy, ręczniki papierowe) ale jakoś musimy dać radę póki ich nie ma :P . JEDNAK KONIECZNIE MUSIMY NABYĆ JAKIŚ (najlepiej tani i dobry) PROBIOTYK, KTÓRY BĘDZIEMY PODAWAĆ WSZYSTKIM KOTOM NA KWARANTANNIE - jest to konieczne po usunięciu kokcydiów.
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to Kuleczka jest w DT u Anety a z tamtąd miejmy nadziję trafi za jakiś czas już do DS :wink:
PAMIĘTAJCIE ABY SMAROWAĆ (po uprzednim wyczyszczeniu z ropy) OCZY ZIUTKOWI MATRIXOLEM!!!
Teresa w przedsionku zdrowej jest Twój sweter/poncho. A co z tą niską szafką, o której kiedyś wspominałaś?

będe jutro na zakupach to kupię ręczniki
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 23, 2012 19:32 Re: KOCIA CHATKA część 23.

uprzejmie informuję że "dorotkowe żarełko" odebrane i dostarczone do K.Ch. :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt lis 23, 2012 19:45 Re: KOCIA CHATKA część 23.

co do 1% to u mnie w pracy w tym okresie jestesmy zasypywani takimi ulotkami-kazdy roznosi i rozdaje wszystkim -zawsze to jakas szansa
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lis 23, 2012 19:56 Re: KOCIA CHATKA część 23.

byłam w odwiedzinach u Krówki :)
mała lepiej, z badań krwi wynika,że ma duży stan zapalny, najprawdopodobniej bakteryjny
jest na antybiotyku, ale ma apetyt, zero wymiotów, jutro jeszcze raz zostanie odrobaczona
nerki zdrowe, wątroba również, serduszko ok
tylko faktycznie depresja duża....wzięłabym ją do siebie,ale wydaje mi się,że ona potrzebuje
spokoju, ciepła i dużego zainteresowania swoją osóbką... a ja mam na dzień dzisiejszy 6 kotów, 7 letnie dziecko z ADHD
i psa, także to chyba nie dla niej....:(
w niedziele ok 10:30 chciałabym zabrać Wesołka i Marcinka do Weta, kto będzie? bo wciąż nie mam kluczy.

Anett84

Post » Pt lis 23, 2012 19:58 Re: KOCIA CHATKA część 23.

pomyliłam się, jutro mają jechać Wesołek z Marcinkiem, kto będzie rano? chciałabym podjechać o 9:30

Anett84

Post » Pt lis 23, 2012 20:46 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Anett84 pisze:pomyliłam się, jutro mają jechać Wesołek z Marcinkiem, kto będzie rano? chciałabym podjechać o 9:30

a czy ja mogę być :) jeśli tak to będę
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt lis 23, 2012 21:19 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Kropeczka13 pisze:
Anett84 pisze:pomyliłam się, jutro mają jechać Wesołek z Marcinkiem, kto będzie rano? chciałabym podjechać o 9:30

a czy ja mogę być :) jeśli tak to będę

jeśli tylko masz klucze, to pewnie:)

Anett84

Post » Pt lis 23, 2012 21:56 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Anett84 pisze:byłam w odwiedzinach u Krówki :)
mała lepiej, z badań krwi wynika,że ma duży stan zapalny, najprawdopodobniej bakteryjny
jest na antybiotyku, ale ma apetyt, zero wymiotów, jutro jeszcze raz zostanie odrobaczona
nerki zdrowe, wątroba również, serduszko ok
tylko faktycznie depresja duża....wzięłabym ją do siebie,ale wydaje mi się,że ona potrzebuje
spokoju, ciepła i dużego zainteresowania swoją osóbką... a ja mam na dzień dzisiejszy 6 kotów, 7 letnie dziecko z ADHD
i psa, także to chyba nie dla niej....:(
w niedziele ok 10:30 chciałabym zabrać Wesołka i Marcinka do Weta, kto będzie? bo wciąż nie mam kluczy.

Pozdrowienia dla Krówki i trzymam kciuki!!! Ja też juz niestety nie mam miejsca na nowego tymczasa:(

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pt lis 23, 2012 22:08 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Anetko postaram Ci się dorobić klucz do kociarni jutro :) ale mam troszkę jazd jutro więc umówimy się na odebranie klucza - do południa też będę w kociarni muszę przejrzeć rzeczy z przedsionka na zdrowej - i zebrać to co muszę dostarczyć do schronu. A jest tam tego trochę. Przy okazji trzeba by zrobić porządek w szafach z posłąnkami, ręcznikami i jednorazowymi posłankami. Bo wszystko jes powrzucane do szaf.
Może też mi się jutro uda spakować szafkę do kociarni do samochodu i ją przywieźć do kociarni jak mi się zmieści :)

JUTRO PRZYWIOZĘ DO KOCIARNI 8 PUSZEK DO ZBIÓRKI PUBLICZNEJ - czyli z tymi co już są w kociarni będzie 10 puszek.
Więcej o puszkach na wewnętrznym.
A i gdyby ktoś szukał rudego kocurka to dajcie cynk dziś do schronu trafiło 6 kociaków w tym 4 rude kocurki, jak jutro będę porobię jakieś zdjęcia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]