Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
gosiakot pisze:W związku z propozycją Aguli przyszło mi na myśl - może macie znajomych doradców podatkowych którzy rozliczają zeznania roczne klientom i zgodziliby się zachęcać ich do zgody na odpis darowizny 1 % na Nadzieję na Dom ? Ja w każdym razie poproszę moją księgową , nie miałam świadomości, że część podatników ma w nosie , czy da 1 % czy nie , albo - komu je da...
gosiakot pisze:Uprzejmie zawiadamiam , że w dniu dzisiejszym stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Nadzieja na Dom w Sosnowcu postanowieniem sądu rejestrowego w Katowicach uzyskało status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to ,że 1 % odpisów z podatku dochodowego za rok 2012 może wpływać bezpośrednio na konto Nadziei na Dom. To wielki sukces stowarzyszenia, które zaledwie we wrześnie 2010 uzyskało wpis do krajowego rejestru sądowego.
Żeby uzyskać status OPP trzeba było załatwić niewyobrażalną ilość formalności i wykazać 2 lata nieprzerwanego działania, które dla NND upłynęło zaledwie 15.09.2012 r. To wielki sukces stowarzyszenia
JADZIA .Pamiętajmy o tych , których już nie ma wśród nas , ale pracowali na ten sukces , nigdy ich nie zapomnimy.
sorki - poprawiałam błędy pisarskie popełnione z wrażenia.
agula76 pisze:gosiakot pisze:W związku z propozycją Aguli przyszło mi na myśl - może macie znajomych doradców podatkowych którzy rozliczają zeznania roczne klientom i zgodziliby się zachęcać ich do zgody na odpis darowizny 1 % na Nadzieję na Dom ? Ja w każdym razie poproszę moją księgową , nie miałam świadomości, że część podatników ma w nosie , czy da 1 % czy nie , albo - komu je da...
tej swiadomosci niestety nie ma...sa osoby które prosza o odliczenie na chore dzieciaki...czasem w ostsniej chwili szukałam na necie kogokolwiek...nie sa to duze kwoty u zwykłych podatników czasem nawet kilka złotych...ale grosik do grosika...macie dziewczyny stowarzyszenie wiec mozecie pewne rzeczy robic legalnie...mozna zrobic akcje rozliczanie pitów w jakims punkcie chodliwym za np 10 zl które sa przekazywane na stowazryszenie ....oczywiscie służyłabym pomoca...moge rozliczac za darmo:) ...i przy okazji jeszcze 1 %...
zaznaczam ze rozliczenie pita w biurze to około 30 zł....wiec troszke pienmiążków by sie uzbierało:)
moze porobcie jakies ulotki -od stycznia w lecznicach sklepach z prośba o przekazanie 1 %
mir.ka pisze:agula76 pisze:gosiakot pisze:W związku z propozycją Aguli przyszło mi na myśl - może macie znajomych doradców podatkowych którzy rozliczają zeznania roczne klientom i zgodziliby się zachęcać ich do zgody na odpis darowizny 1 % na Nadzieję na Dom ? Ja w każdym razie poproszę moją księgową , nie miałam świadomości, że część podatników ma w nosie , czy da 1 % czy nie , albo - komu je da...
tej swiadomosci niestety nie ma...sa osoby które prosza o odliczenie na chore dzieciaki...czasem w ostsniej chwili szukałam na necie kogokolwiek...nie sa to duze kwoty u zwykłych podatników czasem nawet kilka złotych...ale grosik do grosika...macie dziewczyny stowarzyszenie wiec mozecie pewne rzeczy robic legalnie...mozna zrobic akcje rozliczanie pitów w jakims punkcie chodliwym za np 10 zl które sa przekazywane na stowazryszenie ....oczywiscie służyłabym pomoca...moge rozliczac za darmo:) ...i przy okazji jeszcze 1 %...
zaznaczam ze rozliczenie pita w biurze to około 30 zł....wiec troszke pienmiążków by sie uzbierało:)
moze porobcie jakies ulotki -od stycznia w lecznicach sklepach z prośba o przekazanie 1 %
bardzo dobry pomysł z tymi ulotkami
PITy też mogłabym rozliczać,
tylko trzeba by było już na początku stycznia informować o takiej akcji
za mniejsze pieniądze moze być wiecej chętnych
Mara S pisze:Koty dostały dziś trzecią dawkę procoxu - dzięki wielkie Marta za podanie i za ogromną pomoc w dyżurzeMarta umyła i wyparzyła też kuwety
Koty dostały do nich świeży żwir.
Wesołkowi dałyśmy flegaminę - może mu to trochę rozrzedzi wydzielinę w nosie.
Marcinkowi już nie podajemy Fluconazolu.
Przydałoby się parę rzeczy (nowe wiaderko mopowe na zdrową, zapasowe mopy, ręczniki papierowe) ale jakoś musimy dać radę póki ich nie ma. JEDNAK KONIECZNIE MUSIMY NABYĆ JAKIŚ (najlepiej tani i dobry) PROBIOTYK, KTÓRY BĘDZIEMY PODAWAĆ WSZYSTKIM KOTOM NA KWARANTANNIE - jest to konieczne po usunięciu kokcydiów.
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to Kuleczka jest w DT u Anety a z tamtąd miejmy nadziję trafi za jakiś czas już do DS![]()
PAMIĘTAJCIE ABY SMAROWAĆ (po uprzednim wyczyszczeniu z ropy) OCZY ZIUTKOWI MATRIXOLEM!!!
Teresa w przedsionku zdrowej jest Twój sweter/poncho. A co z tą niską szafką, o której kiedyś wspominałaś?
Anett84 pisze:pomyliłam się, jutro mają jechać Wesołek z Marcinkiem, kto będzie rano? chciałabym podjechać o 9:30
Kropeczka13 pisze:Anett84 pisze:pomyliłam się, jutro mają jechać Wesołek z Marcinkiem, kto będzie rano? chciałabym podjechać o 9:30
a czy ja mogę byćjeśli tak to będę
Anett84 pisze:byłam w odwiedzinach u Krówki![]()
mała lepiej, z badań krwi wynika,że ma duży stan zapalny, najprawdopodobniej bakteryjny
jest na antybiotyku, ale ma apetyt, zero wymiotów, jutro jeszcze raz zostanie odrobaczona
nerki zdrowe, wątroba również, serduszko ok
tylko faktycznie depresja duża....wzięłabym ją do siebie,ale wydaje mi się,że ona potrzebuje
spokoju, ciepła i dużego zainteresowania swoją osóbką... a ja mam na dzień dzisiejszy 6 kotów, 7 letnie dziecko z ADHD
i psa, także to chyba nie dla niej....
w niedziele ok 10:30 chciałabym zabrać Wesołka i Marcinka do Weta, kto będzie? bo wciąż nie mam kluczy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Levika i 287 gości