S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 21:09 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kabel zostawiłam w domu więc też nie powklejam tego co zrobiłam :evil:

w schronisku dziś jak to o tej porze roku
mroczno, ciemno i kociasto

:arrow: Amarandi coraz lepiej radzi sobie z kocim zgiełkiem tzn już potrafi się bronić jeśli jakiś kot ją zaatakuje, także nie uchyla się od ręki człowieka tak gwałtownie
Daisy tylko czeka na okazję by wskoczyć na kolana, naprawdę jest kochana i spragniona, ja mam takie osobiste wrażenie jako szamanka..że Daisy jest coraz bardziej zdesperowana...coraz bardziej jej nadzieja niknie, ona czuje się tu jak w więzieniu..jak gasną jej oczy gdy ktoś odstawia ja na bok, zrzuca z kolan bo czas goni..to okropne widzieć to :( Bardzo potrzebuje domku, nie chcę by jej oczy zgasły całkowicie..

:arrow: z kociarni :
tak na szybko co zauważalne
Zandal to miziak i ma swoją oblubienicę i lgnie głównie do niej :lol: Już nie jest taki nerwowy, jak bobas na rączkach w polarze drzemie
Ultra wychodzi na świeże powietrze co jest dobrą oznaką i nie ucieka jak jest człowiek co jest jeszcze lepszą oznaką no ale tylko podejdziesz i niestety po śląsku: kapa
większości kociastych bez zmian, jest ciemno także nie widać za wiele
Forest zadumany, Irina jak zwykle miziasta, Fabi gapiąca co tam porabiamy, Dzika, Ruska, Primawera po staremu, Lotta dziś bliżej niż zwykle ale nic poza tym, Brina podchodząca blisko i dająca się głaskać tylko gdy jedzonko w ruch szło, Kijafa jak młodsza siostra Briny słucha jej, Lindana jak to z niej urwis tak i dziś dokazywała, Baltona niewidoczna, Domina pięknymi oczami spoglądała na nas przychylnym wzrokiem, Askona tak czarna, że ciężko ją dojrzeć było, Daryna - to w niej zachwycające, że zawsze się przywita i posiedzi jak dobra kumpela, na głaski nie zawsze ma ochotę ale to się chwali, Karpatka coraz śmielsza i bardziej miziasta podobnie jak Buba, Capri jakaś w takim złym nastroju, Bukari uparta w swej pod dzikości, Abulia niechętna, Wolta ucieka, Pandora się przekomarza, Lollis cwaniaczy a Mera szuka towarzystwa

:arrow: z klatkowych:
Pamiętacie jak Palladynka uwielbiała zabawy jakimś pokaźnym sznureczkiem czy piórkiem? Otóż trójka sykaczów/podrostków w klatce na dole a szczególnie jeden z nich bardzo polubił głaskanie za uszkami i owy sznureczek, jeden mały sykacz z nowych także był zaciekawiony, Rudy z czarnym czyli Drogon i Regal też były zaskoczone pozytywnie, Uciekinierka nawet dała się ponieść
najgorzej podsumowując z zabawą radził sobie Melkor (564/12), bał się strasznie, najeżył sierść i cofał się, powąchał kilka razy ale..no masakra...taki duży kocurek, a boi się zabawki..widać, że jak po zmarłym to zapomniał lub nie wie co to zabawa i przy okazji franca, potrafi lewego sierpowego strzelić. To ze strachu, bez większych pazurów samymi poduszkami :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt lis 23, 2012 6:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ale napisałas o Daisy :(((((

zapomniałam wczoraj napisac ,ze domek dzieki korciaczkom znlazły dwie podrostki ze środkowej klatki
elegantka z uciekinierow i elegantka ta co najdłuższej juz czekała :ok:

porzadki na 1 stronie zrobię chyba dopiero w niedziele wieczorem-sory

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lis 23, 2012 7:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:Jaaga -kicie jutro umówiłam na zabieg
Będzie ja mozna jutro odebrac, albo w sobotę

hej dziewczyny-poszukuje kogoś z samochodem, ja w sobotę odpadam-szkoła :!:
Jaaga mieszka koło schroniska, lecznica jest w Chorzowie
Myśle ,żeby wtedy odebrac od razu fanty
Bazarek musimy zrobic, bo mamy tyły fin.

W schronisku znów nowe koty
-koteczka bura dorosła
-kot/kotka czarny dorosły
-kocurek bury dorosły
-kocurek biało-rudy dorosły
-burasek ok 3 mies

nie dam rady nic więcej dzis powklejać

Z Chorzowa mogę kota sama odebrac, tylko napisz skąd i o której. Lepiej, żeby z powrotem do schroniska nie trafiła już.
Na bazarek na fanty nowe z RC czekam jeszcze, bo nie dotarły, ale dam chociaż to, co mam. Mogę przynieść do schroniska, jak ktoś odbierze.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt lis 23, 2012 16:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

mała kicia juz po zabiegu usunięcia oczka-nie było juz czego ratować
wszystko poszło dobrze
Jutro Jaaga zabiera ją do siebie :ok:

Jaaga-ja jestem jutro w schronisku do 11.30 jakby co

Dzis jajka stracił dziki buras, dziki jak diabli-jutro zostanie wypuszczony

a sterylke miała elegantka z siewnej ( 504/12) i bura mamuska Landrynka
Mufin wrócił dzis na kociarnię

- jest jeszcze jedna nowa kotka/kot- biało-bury-totalne przerażenie na razie

Mała1

Post » Pt lis 23, 2012 20:08 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

563/12.
Kot czy kotka? Jaki wiek?

Obrazek

564/12.
Kot czy kotka?

Obrazek

568/12.

Obrazek

569/12.

Obrazek

570/12.

Obrazek

571/12.

Obrazek

A na koniec.... dramat :( :(
Oczy totalnie zaklejone, ropa się leje. Koszmar.
514/12.

Obrazek

A ten biedak jeszcze dodatkowo mega zestresowany jest. Nie może otworzyć oczu, nie widzi nic. Przerażony jest każdym dźwiękiem, stara się zlokalizować skąd dochodzi, co się dzieje :(. Jeden wielki strach. A dźwięków pełno naokoło, trwa remont, chodzą ludzie, ciągle coś się dzieje. Serce mi pękało, gdy na niego patrzyłam. Gdyby nie mój pies, który nienawidzi kotów i na dodatek ma chore serce (więc stresy wszelakie są niewskazane) to bym z nim stamtąd wyszła. Ale niestety nie mogłam go wziąć... Jak można mu pomóc? Są jakieś leki, które szybko pomogą?!
566/12.

Obrazek

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Pt lis 23, 2012 21:49 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

będzie trzeba czekać na małą lub jutro postaram się zerknąć etc

na chwile obecną co wiem:

:arrow: - 563/12 chyab kotka, ale nie jestem pewna, wiek - nie wiem

:arrow: 564/12 ma imię Melkor - kocurek, ok 3/4 lata, domowy po zmarłym, wystraszony ale też taki franca, potrafi pacnąć łapką, od 16.11 w schr

:arrow: 568/12 - nie wiem jaka płeć ani wiek, zbyt przerażony, jutro może da się sprawdzić, od 20.11 w schr

:arrow: 569/12 - kocur, dorosły ale ile lat hmm, może mieć ze 3lata, znaleziony, miły, pogodny, od 21.11 w schr

:arrow: 570/12 - nie wiem, nie kojarzę, pewnie w piątek przyszedł, to ten co mała pisała, że dzik trochę

:arrow: 571/12 - nie miał kartoteki ale na chwilę obecną: kocurek, ok 2lata, miziasty, spokojny, nie panikuje

:arrow: 514/12 to przecież nasz Dugan w klatce z białym Tejonem, wzięło go :( na początku się trzymał, on jest miziasty tylko trochę nieśmiały, a teraz ten katarek..przemywałam mu oczka i siedziałam przy nim w trakcie wolontariatu, pomijając trochę wybieg/kociarnię :oops:
Tejon wyrywała się z klatki, bardzo lubi ludzi, jest otwarta i pogodna, bardzo ucieszona z zabawy i zainteresowania nią ale oczka no też nie za bardzo..ale Duggan..go trzeba zachęcić..taki skromniś jest
nie wiedziałam z kim posiedzieć i między nimi kucałam, a trzema naszymi dzikusami czyli Wermutem, Tokajem i Likierem (501/12, 500/12, i 504/12). Blisko klatki maja siebie to daleko nie biegałam. No i Likier czyli 504/12 jest największym dzikusem warczącym ale do połapania jak ktoś chce i ma pewną rękę. Największym ciekawskim, podgryzającym i prężącym grzbiet przy głaskaniu i już tak nie kulącym się jest Tokaj biało-czarny krówek :)

:arrow: 566/12 maluch , ok 3miesiące, dziki total, bardzo syczy, bałam się aż otworzyć klatkę więc nie wiem jaka płeć..może jutro będziemy wiedzieć więcej o płci, od 18.11 w schr
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt lis 23, 2012 22:02 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bardzoo by się przydało zdjęcie takie lepsze od:

-Wermut, Tokaj i Likier - te trzy sykacze w jednej klatce na dole co pisałam przed chwilą
-Drogon 424/12 ten czarny już coraz wypaśniejszy z rudym w klatce
-Zarina 466/12 - na kociarni
-Gavin 555/12 - to ten miziak rudy z kociarni

Muffin na kociarni znów :mrgreen:

oo to dobrze że ten buras dziki 'już po' :ok:

ta po zabiegu bez oczka, Ufff dobrze, że już po wszystkim..kciuki za nią nadal, wielkie! :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt lis 23, 2012 22:29 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

http://www.joemonster.org/filmy/48871/N ... lacja_2012

pękniecie ze śmiechu :ryk: :ryk: filmik o kotach, jak się zachowują ect na wesoło
na poprawę humoru zamiast ciastka :kotek:
mam nadzieję, że się wyświetli :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt lis 23, 2012 22:54 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Na poprawę humoru: Riko już od dawna przejawia talent informatyczny ale dziś pobił samego siebie. Zostawiłam włączonego laptopa na 5 minut i wyszłam z pokoju. Nakryłam sierściucha jak sobie użytkuje na moim kompie, udało mu się ukryć paski zadań i przełączyć capslocka co już jest normą,do tego jakimś cudem włączył mi archicada (program 3d do projektowania domów), gdy próbowałam go wyłączyć nic się nie działo. Na menedzerze zadań okazało się że wszystko działa poprawnie ale mój zwierzak włączył program 43razy..... :)
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Sob lis 24, 2012 11:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Koteczka po amputacji oka już jest u mnie. Bardzo biedna i obolała. Na dodatek ma ogromny obrzęk na łapce, z której miała wenflon dziś wyjęty. Najgorsze są dwa paluszki, po prostu bańki. Mam nadzieję, że krażenie wróci prawidłowe, żeby jeszcze tych palców nie straciła.

Jaaga

Post » Sob lis 24, 2012 14:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

...Dziś w schronisku...

:arrow: domek znalazła Nymeria, fajna para bardzo przejęta
było też kilka osób chętnych na kota, oglądali ale jak na razie nikogo nie adoptowali
biało-rudy bardzo na chodzie, każdy się nim zachwyca, szybko powinien znaleźć domek
bardzo ciekawy i grzeczny, a przy tym lubi zabawy z piórkiem :)

:arrow: przyszedł też jeden nowy:
miła koteczka, młoda, brudna biała z czarnymi plamkami podchodząca pod arlekinkę

568/12 czarny kocurek okazał się mruczącym miziakiem tylko na początku był przerażony
Tejon jest przecudownym nakolankowym kocurkiem, ciekawy i pogodny, ma coraz lepsze oczka

Jaaga - trzymam kciuki za małą, oby szybko doszła do siebie :ok: :ok:

aha, edit: nie widziałyśmy dziś Mery, czy ona nie znalazła przypadiem domku? Albo się schowała bo jej kartoteka widnieje dalej :o
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lis 24, 2012 16:02 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

571/12.

Obrazek

Byłam dzisiaj w schronisku. Chcemy naszemu Kacprowi znaleźć kolegę, bo biedak, po wyprowadzce Zośki, Staśka i Mańka, nudzi się sam jak mops. Mnie podoba się Garfield (kastrat 555/12), ale Małż się uparł, że kot MUSI BYĆ MŁODY!
Kurcze, przeoczyłam tego przystojniaka. Mój Małż ochrzanił mnie, że nie widzieliśmy kotuta! Co z nim jest? Jak odnosi się do ludzi i innych kotów?

Może domowego uparciucha (Małża) przekonam, że ten Rudasek jest OK i weźmiemy go do nas na zawsze!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Sob lis 24, 2012 17:11 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nie wiem, czy to skutek jeszcze narkozy, czy zamieniliście kota :smiech3: , ale buraska (teraz Małpka) włączyła motorki i lubi głaskanie. Miała być dzikawa i sycząca, a nadstawia zdrową stronę głowy do łaskotania i robi wtedy rozanielone miny. Opuchlizna już zeszła z łapki. W przychodni ponoć nie chciała wcale jeść, a teraz jej własnie dałam druga miskę jedzenia, bo całą poprzednią zjadła.

Jaaga

Post » Sob lis 24, 2012 17:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

zaliczyłam angielski :D

Jaaga- bardzo sie cieszę
jej potrzeba było człowieka, ma nadzieję ,że jej tak juz zostanie
zaciskam kciuki

osspdg- :mrgreen:
to przemiły kocurek, bardzo, bardzo
jest zaszczepiony, dlatego jeszcze ma jajka
mozna go wziąc chocby w poniedziałek z talonem na kastracje

płcie dodam jutro na 1 stronie, nie mam dzis sił już :oops:

Mała1

Post » Sob lis 24, 2012 18:10 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:zaliczyłam angielski :D
super, wiedzieliśmy :piwa: :piwa:

mały filmik jak bawią się Regal, Drogon i Uciekinierka (w sumie głównie Rudy :mrgreen: )
oczywiście miałam to zrobić inaczej trzymając poda ale nie wiedziałam, że tak wyjdzie to na youtubie :evil: trudno

http://www.youtube.com/watch?v=_6azLbdQwMc jak ładnie się bawi :D
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]