WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 23:20 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Może on ma jakieś złe wspomnienia odnośnie podniesionej ręki,że jak się go głaszcze,to atakuje...Ja myślę,że jak poczuje się stabilnie i bezpiecznie to minie,ale jak na razie to za dużo zmian,a niewiadomo jakie ma wspomnienia....

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Czw lis 22, 2012 23:32 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

To nie jest tak że ktoś stoi nad nim jak kat i go głaszcze. Tylko on potrafi przysiąść przy człowieku (siedzącym na kanapie) ocierać się o rękę i nagle ugryźć, to samo przy głaskaniu delikatnym ruchu.

Żeby nie było, że jestem jakimś potworem i kot nic nie robi tylko chce się wyrwać z moich szponów, kilka zdjęć jak wpadamy w dobry nastrój i udajemy grzecznego kocura:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pt lis 23, 2012 6:33 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

No, zdjęcia rewelacyjne :1luvu: Kot jest piękny, naprawdę przedziwna sprawa z tym jego zachowaniem.Pamiętam, że Tacia, która jest u OKI była bardzo niemiła, kiedy do mnie przyjechała.Nie atakowała wprawdzie,kiedy nikt się do niej nie zbliżał, ale wystarczyło, że ktoś usiadł obok niej na kanapie i wtedy atakowała. Koty też obrywały, omijały ją więc z daleka.Trochę to trwało zanim zaufała.Mogłam już ją głaskać i brać na ręce, ale tylko ja.Moją siostrę pogryzła.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 23, 2012 8:27 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Pogrzebałam dziś w pudełkach w pokoju - przypłacając to kilkunastoma atakami na moje ręce (ale na szczęście cwana bestia jestem i założyłam skórzane rękawice) - szukając kocimiętki. SZAŁ! Hans się wyginał, ocierał o dywanik, mruczał i wyginał i tak w kółko. Nawet nie zauważył że wróg numer jeden opuszcza pokoik i zapomniał mnie "ładnie pożegnać".

Mam nadzieje, że to będzie jakiś sposób na przetrwanie jeszcze chwilę. Chociaż wyć mi się chce, bo mam wiele rzeczy w tym pokoju, po które "wpadam jak po ogień" i przez niego po prostu z wielu planów muszę zrezygnować - bo nie chcę być pocięta :(

viris

Post » Pt lis 23, 2012 8:58 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Czyli działa na niego coś, co go uspokaja.Spróbować KalmAid, obróżkę z feromonami? To bardzo ładny kot, na pewno miły, tylko jeszcze o tym nie wie.

ewar

Post » Pt lis 23, 2012 9:25 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

piękny kocio, jak się domył już :)
ma jednak takiego "zadziora" w oczach :D

ja nie mam doświadczenia z takimi kotami....więc niewiele mogę podpowiedzieć :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt lis 23, 2012 11:22 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Jest śliczny i jaki już czyściutki,on na pewno się zmieni jak poczuje się kochany i bezpieczny,cudny jest...

yolaantaa

Post » Pt lis 23, 2012 11:33 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Jest podobny do mojego,tylko mój ma na pleckach mniej rudego,a więcej białego...

yolaantaa

Post » Pt lis 23, 2012 12:33 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Powyżej piękna sesja zdjęciowa.
Kot mojej koleżanki wskakuje na kolana, chce głaskania, a kiedy ma dość, gryzie delikatnie w rękę i ucieka. Za pierwszym razem można się przestraszyć, potem już wiadomo.
Mój Pako, chociaż jest już u nas kilka lat, ma takie "odbicia". Przychodzi na kolana po głaski, czasem jak ma dość idzie sobie, a czasem najpierw musi ugryźć, nawet mocno. Czasami leży na moich rękach i mnie liże, a na koniec gryz i ucieczka. Nie wiem o co mu chodzi, zabawa to, czy jakaś zaczepka. Na początku nie pozwalał sobie dotykać brzucha, a obcinanie pazurków odbywało się na raty, bo się szybko denerwował, gryzł i drapał. Teraz jest już dużo lepiej niż na początku kiedy uczył się mi zaufać. Ale też nie wiem co go spotkało w przeszłości i miało wpływ na jego psychikę.
Dodam jeszcze, że na początku przy dokoceniu Pako był krótko po kastracji, moje koty nosiły obróżki feromonowe, było nieraz gorąco i agresywnie z jego strony, ale skończyło się dobrze. Tylko niestety to wymagało czasu, a w przypadku rudzielca czasu brak.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt lis 23, 2012 15:22 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Idąc tym tropem Hans ma dość głaskania, przed głaskaniem...

Dzisiaj jest na mnie wściekły, bo tak bardzo się starał a ja byłam nie wzruszona. W grubych skórzanych rękawicach i bluzie sobie może mnie gryźć do woli - a ja nie piszczę i nie uciekam. Jak się zorientował to mnie osyczał i obrażony poszedł jeść.

viris

Post » Pt lis 23, 2012 15:35 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Nie wiem, ale tak sobie myślę, że on pewno uważa Ciebie za...kocura :mrgreen:

ewar

Post » Pt lis 23, 2012 17:37 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Do ataku przy głaskaniu można śmiało do listy dopisać atak ręki bez względu co ona robi. Czyli np kot znajduje się przy misce, je sobie zawzięcie, dwa metry dalej moja ręka otwiera szafkę - atak na rękę, trzeba ją zabić, zamordować. Staram się wykonywać proste ruchy, żeby go nie drażnić, ale wystarczy czasem ruch palca i już jest ten błysk w oku.

viris

Post » Pt lis 23, 2012 18:37 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Ale nie możesz być terroryzowana przez kota. Może spryskanie wodą podczas ataku by pomogło. Trzeba go jakoś nauczyć, że tak nie może robić.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt lis 23, 2012 19:08 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

Może. Na razie podczas ataku mówię wyraźnie i głośno "PSIK" i żadnych gestów nie wykonuje. Strasznie wtedy jest urażony i ma widocznego wnerwa ale gryźć przestaje.

viris

Post » Pt lis 23, 2012 20:34 Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11

mój też reaguje na "psik" i "auuu"

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]