» Pt lis 23, 2012 12:33
Re: WRO rudo-biały kocur szuka DT/DS na cito!ma czas do24.11
Powyżej piękna sesja zdjęciowa.
Kot mojej koleżanki wskakuje na kolana, chce głaskania, a kiedy ma dość, gryzie delikatnie w rękę i ucieka. Za pierwszym razem można się przestraszyć, potem już wiadomo.
Mój Pako, chociaż jest już u nas kilka lat, ma takie "odbicia". Przychodzi na kolana po głaski, czasem jak ma dość idzie sobie, a czasem najpierw musi ugryźć, nawet mocno. Czasami leży na moich rękach i mnie liże, a na koniec gryz i ucieczka. Nie wiem o co mu chodzi, zabawa to, czy jakaś zaczepka. Na początku nie pozwalał sobie dotykać brzucha, a obcinanie pazurków odbywało się na raty, bo się szybko denerwował, gryzł i drapał. Teraz jest już dużo lepiej niż na początku kiedy uczył się mi zaufać. Ale też nie wiem co go spotkało w przeszłości i miało wpływ na jego psychikę.
Dodam jeszcze, że na początku przy dokoceniu Pako był krótko po kastracji, moje koty nosiły obróżki feromonowe, było nieraz gorąco i agresywnie z jego strony, ale skończyło się dobrze. Tylko niestety to wymagało czasu, a w przypadku rudzielca czasu brak.