KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 19:13 Re: KOCIA CHATKA część 23.

rozliczam co roku PIT równiez swoim klientom:) ...poprosze nr krs :)

i mam jeszcze pytanie ...czy nie posiadacie podbieraka lub siatki do łapania dzikusków??? klatka łapka odpada:(
agula76

Post » Czw lis 22, 2012 20:04 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Kropeczka13 pisze:nie gniewajcie ale "mi sie wydaje"...a to już upłyną rok
http://www.youtube.com/watch?v=buD0yCmx ... laynext=11
muszę albo chcę o NIEJ przypominać PRZEPRASZAM

Wiesiu pamiętamy :1luvu: dzięki takim Osobom jak Jadzia istniejemy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lis 22, 2012 20:38 Re: KOCIA CHATKA część 23.

gosiakot pisze:Uprzejmie zawiadamiam , że w dniu dzisiejszym stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Nadzieja na Dom w Sosnowcu postanowieniem sądu rejestrowego w Katowicach uzyskało status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to ,że 1 % odpisów z podatku dochodowego za rok 2012 może wpływać bezpośrednio na konto Nadziei na Dom. To wielki sukces stowarzyszenia, które zaledwie we wrześnie 2010 uzyskało wpis do krajowego rejestru sądowego.
Żeby uzyskać status OPP trzeba było załatwić niewyobrażalną ilość formalności i wykazać 2 lata nieprzerwanego działania, które dla NND upłynęło zaledwie 15.09.2012 r. To wielki sukces stowarzyszenia

JADZIA .Pamiętajmy o tych , których już nie ma wśród nas , ale pracowali na ten sukces , nigdy ich nie zapomnimy.
sorki - poprawiałam błędy pisarskie popełnione z wrażenia.

Super wiadomość :ok: Jest co świętować :D Wielkie podziękowania i gratulacje :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw lis 22, 2012 21:12 Re: KOCIA CHATKA część 23.

gosiakot pisze:Uprzejmie zawiadamiam , że w dniu dzisiejszym stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Nadzieja na Dom w Sosnowcu postanowieniem sądu rejestrowego w Katowicach uzyskało status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to ,że 1 % odpisów z podatku dochodowego za rok 2012 może wpływać bezpośrednio na konto Nadziei na Dom. To wielki sukces stowarzyszenia, które zaledwie we wrześnie 2010 uzyskało wpis do krajowego rejestru sądowego.
Żeby uzyskać status OPP trzeba było załatwić niewyobrażalną ilość formalności i wykazać 2 lata nieprzerwanego działania, które dla NND upłynęło zaledwie 15.09.2012 r. To wielki sukces stowarzyszenia

JADZIA .Pamiętajmy o tych , których już nie ma wśród nas , ale pracowali na ten sukces , nigdy ich nie zapomnimy.

:ok: GRATLACJE -OBY JUZ TYLKO OD TERAZ BYŁY DOBRE WIADOMOŚCI !
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw lis 22, 2012 21:40 Re: KOCIA CHATKA część 23.

a ja może napiszę kilka słów o krówce... w dniu wczorajszym zabrałam małą do Pani wet do szpitalika
mała była odwodniona bardzo przez te zapewne biegunki, silna anemia, bardzo martwiłam się o nią,ale jest lepiej, dzisiaj pobrałyśmy jej krew, mam juz wyniki, faktycznie ma anemie, stan zapalny, ale wiekszych wniosków nie umiem z nich wyciągnąć... jutro wam powiem co jest z Krówką, jak odwiedze małą w szpitalu, ogólnie nawet troszkę je suchego,nie wymiotowała, mam wielką nadzieję,że będzie dobrze
Widziałam dziś Marcinka ogólnie dużo lepiej wygląda, tylko oczko nieładne, a Wesołkowi trzeba dać kilka dni na ozdrowienie:)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Czw lis 22, 2012 21:51 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Kropeczka13 pisze:nie gniewajcie ale "mi sie wydaje"...a to już upłyną rok
http://www.youtube.com/watch?v=buD0yCmx ... laynext=11
muszę albo chcę o NIEJ przypominać PRZEPRASZAM

Wiesiu no nigdy nie widziałam tego filmiku :)
ale Jadzia jest zawsze w mojej pamięci znamy się już kupę lat a wszystko zaczęło się od kotów i od Małpki :D
Boże jak ten czas leci :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lis 22, 2012 21:58 Re: KOCIA CHATKA część 23.

O ŻESZ :ok: z tego powodu powinniśmy się spotkać no i normalnie chyba się uchlać :ryk: albo napić :ryk: albo nabzdryngolić :ryk: jak kto woli 8O

terenia1

Post » Czw lis 22, 2012 21:59 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Tereniu,a którego kotka dziś ta Pani wzięła?:)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Czw lis 22, 2012 22:06 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Cookie1706 pisze:
edit: A i jeszcze co do Wesołka to zrobił mu sie jakiś strupek na prawym boku, chyba po zastrzyku :roll:

Dokładnie po zastrzyku :) Ziutek ma tak samo.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lis 22, 2012 22:28 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mędrek zwany teraz Pedro :D
Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Czw lis 22, 2012 22:32 Re: KOCIA CHATKA część 23.

agula76 pisze:rozliczam co roku PIT równiez swoim klientom:) ...poprosze nr krs :)

i mam jeszcze pytanie ...czy nie posiadacie podbieraka lub siatki do łapania dzikusków??? klatka łapka odpada:(

Podbieraka nie posiadamy siatki też nie, ale z podbierakiem mozna spytać jakichś wędkarzy też sie nadaje taki wędkarski do łapania kotów :)
jeśli chodzi o 1% to musimy jeszcze chyba poczekać na oficjalne papiery :) ale dzięki :D

terenia1

Post » Czw lis 22, 2012 22:36 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Anett84 pisze:Tereniu,a którego kotka dziś ta Pani wzięła?:)

Dziś Pani jeszcze żadnego kociaka nie zabrała - podobał jej się Pysiol, Mędrek, Gapcio - no nie wiem na którego się zdecyduje. Jestem z nią umówiona na wtorek - do tego czasu kupi wyprawkę dla kociaka, bo kociaka nie miała raczej psiaki miała, ostatniego musiała niestety uśpić - wet już nie dawał mu szans na przeżycie i był staruszek.
We wtorek przyjedzie z synem samochodem i z kontenerkiem i wtedy będziemy wiedziały którego kociaka adoptuje :D

terenia1

Post » Czw lis 22, 2012 22:58 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Koty dostały dziś trzecią dawkę procoxu - dzięki wielkie Marta za podanie i za ogromną pomoc w dyżurze :piwa: Marta umyła i wyparzyła też kuwety :ok: Koty dostały do nich świeży żwir.
Wesołkowi dałyśmy flegaminę - może mu to trochę rozrzedzi wydzielinę w nosie.
Marcinkowi już nie podajemy Fluconazolu.
Przydałoby się parę rzeczy (nowe wiaderko mopowe na zdrową, zapasowe mopy, ręczniki papierowe) ale jakoś musimy dać radę póki ich nie ma :P . JEDNAK KONIECZNIE MUSIMY NABYĆ JAKIŚ (najlepiej tani i dobry) PROBIOTYK, KTÓRY BĘDZIEMY PODAWAĆ WSZYSTKIM KOTOM NA KWARANTANNIE - jest to konieczne po usunięciu kokcydiów.
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to Kuleczka jest w DT u Anety a z tamtąd miejmy nadziję trafi za jakiś czas już do DS :wink:
PAMIĘTAJCIE ABY SMAROWAĆ (po uprzednim wyczyszczeniu z ropy) OCZY ZIUTKOWI MATRIXOLEM!!!
Teresa w przedsionku zdrowej jest Twój sweter/poncho. A co z tą niską szafką, o której kiedyś wspominałaś?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lis 22, 2012 23:21 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze: Teresa w przedsionku zdrowej jest Twój sweter/poncho. A co z tą niską szafką, o której kiedyś wspominałaś?

No wiem zapomniałam tylko martwiłam się że zostawiłąm na kociarni i jakiś dziad naleje :wink:
Półka już gotowa do wywiezienia jak mi się zmieści do samochodu to przytaszczę ją w sobotę do kociarni.
Mara proszę załóż kociakom nowe karty leczenia bo chyba nam się zdezaktualizowało już.
A czemu Marcinkowi nie podajemy Flukonazolu.
Kupiłam dla niego Floxal i chyba to chore oczko trezba mu maxymalnie często zakrapiać.

terenia1

Post » Czw lis 22, 2012 23:31 Re: KOCIA CHATKA część 23.

CatAngel

[poprzednia][następna]