DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 23:49 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

5 razy czytalam ten watek, lazilam po domu i walilam glowa w sciane :evil:

Dobra, dom szuka kota:
Dom duzy bo duzy, jak bunkier,wielki ogrod, na ktory mozna tylko popatrzec przez okno, a jest na co patrzec, bo teraz zima mamy ptasia stolowke. Wiosna bedzie woliera. Dom zakocony, 5 rezydentow, ( aktualnie jeden, ten najmlodszy zwisa mi bezwladnie z kolan) w tym dwoje w wieku emerytalnym, dwa walniete psy, ale tak pozytywnie... Miejsca do zycia opor i tylko jakies 3,5 godziny od polskiej granicy :crying: (ikonki walacej w sciane nie znalazlam).Aha i dziecko w wieku lat trzy, pasajace amstaffy od czasu do czasu. Nasza mloda kocha naszego psiura, ktory ma leb poltora raza taki jak jej glowa....
Interesuje mnie dziadzius rudus. Do kogo mam sie zwrocic ? :oops:

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Sob lis 17, 2012 11:52 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

halbina pisze:
bettysolo pisze:jest też nowa persiczka niebieska-
Obrazek

Obrazek

OLENA

niebieska... :1luvu: nawet to, że persiczka mnie nie zniechęca... :oops:

Halina skąd ją wytrzasnęłaś...
Masakra WYSYP persów, właśnie dobra ciotka dała info o 3 persach szukających DT i jednym dachowcu.... Jutro Akcja adopcyjna, liczę na domy, a zaraz się biorę za ogłoszenia...
Domki gdzie jesteście?

Nazira widzę, że znalazłaś Pafnucusiowy wątek :ok:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie lis 18, 2012 18:23 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

perska niebieska cudna :1luvu:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Wto lis 20, 2012 10:55 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

Jeśli chodzi o Akcję Adopcyjną, to niestety nie było chętnych na koty... Na akcję pojechała Jeżynka, Jagódka, Tomcio, Romcio i Puszek. Puszek prezentował się świetnie, wyginał się na rękach, dawał brzuch do głaskania, ugniatał powietrze. Niestety chętnych brak....
Chciałam podziękować Kasi i Przemkowi, że przyjechali po nas na akcję i zabrali do domu razem jedzonkiem dla psów i kotów. Karmy było ponad 100kg, karma została rozdysponowana dla psiaków i kociaków. Bardzo serdecznie dziękujemy. Gdyby nie Kasia i Przemek nie wzięłabym karmy, bo nie miałabym jak. :)

OlaLola

Post » Wto lis 20, 2012 23:36 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

Czy persiczkę niebieską już można brać ze schronu? Mam dla niej DS
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Śro lis 21, 2012 0:13 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

schronisko w Katowicach... własnie się o nią biją na wątku... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro lis 21, 2012 0:33 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

halbina pisze:schronisko w Katowicach... własnie się o nią biją na wątku... :roll:

tzn. ta niebieska persiczka jest w Katowicach? Przeczytałam o niej na wątku łódzkim, więc już się pogubiłam
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Śro lis 21, 2012 10:54 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

Kochani, ja o niebieskiej nie wiem absolutnie nic, mam za dużo dachowców w potrzebie, żeby chociaż o niej myśleć.
Wczoraj otrzymałam telefon o czterech kociakach i ich mamusi, które zostały wyrzucone przy ruchliwej drodze. Udało się złapać najmniejszego z kociąt, kocurka o imieniu Żeberko. Imię wzięło się dlatego, że czuć maleństwu każdą kosteczkę, kręgosłup :( Kociątko zostanie u nas na Dt. Maluch to wypisz wymaluj Pacuś.... Pozostała trójka kociąt będzie dziś łapana i prawdopodobnie trafi do Dt od Pani z Facebooka. Jest to tylko Dt od dwóch o czterech tygodni, więc będziemy musieli kociaki potem gdzieś przenieść.
Żeby kocich tragedii było mało, ktoś truje koty w Bytomiu. Kilka dni temu została otruta kotka z kociakami. Kociąt było 5 przeżył tylko jeden. Trzy dni siedział przy ciałku swojej mamusi.... Wczoraj również został zabrany, noc spędził u mnie, dołączy do kociąt z kartonu u Pani z FB.
Nie, to nie koniec. Pod balkonem w Bytomiu umiera kot... Podobno długo już leży, ale żyje. Gdy zawieziemy kociaki do Dt pojedziemy do niego. Nie wiem co z nim zrobimy, najpierw do lecznicy do Kasi, a potem będziemy myśleć. Nie pozwolimy mu umrzeć pod tym balkonem....

OlaLola

Post » Śro lis 21, 2012 13:32 Re: DTu OlaLola. 6 miesięczny pers szuka DS.

OlaLola pisze: Pod balkonem w Bytomiu umiera kot... Podobno długo już leży, ale żyje. Gdy zawieziemy kociaki do Dt pojedziemy do niego. Nie wiem co z nim zrobimy, najpierw do lecznicy do Kasi, a potem będziemy myśleć. Nie pozwolimy mu umrzeć pod tym balkonem....

:( co za ludzie... Skoro go widzą to czemu nic z tym nie robią, nie wezwią pomocy... Przecież mogą go jakieś psy dopaść... Zimno, mokro... Mam nadzieję, że zdążycie...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Śro lis 21, 2012 14:29 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Czekamy na informacje, oby jak najlepsze :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Śro lis 21, 2012 15:14 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Informacje są średnie.... kota zabraliśmy do weterynarza i wypuściliśmy z powrotem... Nie mamy go gdzie dać...
Musimy mu znaleźć Dt i mamy na to 7 dni. Balkuś został odrobaczony, odpchlony i dostał antybiotyk, ma zapalnie dziąseł, dość duże. Powoduje ono nie tylko to, że Balkuś je tyle by przeżyć, ale również to, że złe samopoczucie powoduje jego zły stan ogólny. Balkuś został oceniony na około 4 lata, dowiedzieliśmy się, że pod balkonem mieszka już dwa lata.... tu dodam, pod balkonem, nie w żadnej piwnicy, nie ma nawet budki. W przyszłym tygodniu kastracja, usunięcie części ząbków. Nasz wet powiedział, że przechorował już na pewno caliciwirozę, ma rysę po bardzo dużej nadżerce... Wieczorem zrobię mu wątek i wrzucę zdjęcia Balkusia.... Codziennie będzie podawany mu antybiotyk. Mam nadzieję, że znajdziemy Dt i zaraz po kastracji będzie mógł do kogoś jechać... Balkuś jest oswojony, bardzo ładny, biało bury. U weterynarza był bardzo grzeczny, w transporterze sobie spał...

Żal mi go, ale gdzie mam go już upchnąć?
Kociaków z pudła nie dało się złapać, karmiciele dali im mnóstwo jedzenia i koty rozlazły się po krzakach... :( Będziemy próbować jutro o 5 rano.

OlaLola

Post » Śro lis 21, 2012 15:44 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Informacje chyba nie najgorsze :? kot ma szanse jak znajdzie domek, a w jakiej miejscowości kot ma ten balkon? Może mu jakąś budkę zorganizować...

Zyta Felicjańska

Post » Śro lis 21, 2012 16:29 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

W Bytomiu, tylko kurcze nie wiem co to za dzielnica... ;/

OlaLola

Post » Śro lis 21, 2012 16:35 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Miejmy nadzieję że domek się znajdzie...gdyby się jednak szybko nie znalazł to mogłabym pomęczyć mojego TŻ o zrobienie budki pod balkon.

Zyta Felicjańska

Post » Śro lis 21, 2012 16:46 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Budkę i tak będziemy potrzebować dla mamy kociąt co mieszkają w pudle. Na razie zgarniamy kociaki, potem mamusię na sterylkę, no ale ona ma tylko karton ( czekam na zdjęcia to wkleję ) bo są na aparacie od Kasi, więc tak czy siak będziemy potrzebować przynajmniej jedną budkę. Za pomoc będziemy bardzo wdzięczni. :1luvu: :1luvu:

Zimo nie przychodż :!: :evil:

OlaLola

[poprzednia][następna]