GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 15, 2012 8:50 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

jaaana pisze: Masz rację, tym bardziej, że p. Wojtek (ten od Misia?) ma na nie oko.

Tak właśnie, ten od Misia. Dzisiaj nie byłam u Martusi i Kreci. Czułam się trochę jak zdrajca :oops: .
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lis 21, 2012 12:25 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Robi się coraz zimniej. Dobrze, że podrurowce-stoczniowce mogą korzystać z podziemnych komór z rurami. Tam jest dość ciepło, bo nawet ziemia wokół nie zamarza zimą. No i na głowę im nie pada.
Młodzież wygląda dość dobrze. Ale ciągle dostają coś na wzmocnienie. No i trzeba myśleć o sterylkach 8O
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro lis 21, 2012 12:32 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Skoro daja sie glaskac i sa takie laskawe, to moze skorzystac z tego i polapac na sterylizacje?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Śro lis 21, 2012 12:42 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

I tak trzeba będzie je łapać w klatkę. To jednak są dzikusy.
A ja jestem średnio sprawna. Nie bardzo mogę nosić. Są też kwestie finansowe i brak miejsca do przetrzymania po sterylce. Ale choć Tamarkę bym ciachnęła, bo reszta to chyba chłopaki, ale pewności nie ma.

Fanszeta

Post » Pt lis 23, 2012 13:11 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Dokarmianie kotów niesie ze sobą wiele niespodzianek.
Dziś nawet dokonałam epokowego odkrycia :wink: :
Im więcej jedzenia, tym mniej przyjaźni.
Brzmi paradoksalnie?
Zaraz wyjaśnię:
Odkąd zaczęłam sypać kotom także suche na później, już tak się do mnie nie garną, jak kiedyś. Po co mają się wysilać, jak w misce zostaje zwykle kilka chrupek nawet do następnego dnia, więc widmo głodu nie jest tak bliskie.

Fanszeta

Post » Pt lis 23, 2012 13:44 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Tak, te łobuzy prowokują, żeby je głodem brać :wink:

Wśród moich, największym przyjacielem jest zarazem największy żarłok. Nawet miseczki noszą ślady jego zębów :lol:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lis 23, 2012 14:07 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

U mnie też jest taka bestia - jak idę z jedzeniem to mruczy, ociera się cała zadowolona. Jak tylko nałożę to patrzy jakby chciała powiedzieć: "Dałaś mi już jeść? No, to spadaj ropucho" :lol:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lis 23, 2012 20:05 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta pisze:Odkąd zaczęłam sypać kotom także suche na później, już tak się do mnie nie garną, jak kiedyś. Po co mają się wysilać, jak w misce zostaje zwykle kilka chrupek nawet do następnego dnia, więc widmo głodu nie jest tak bliskie.

bo koty są wyrachowane i interesowne... :twisted: :wink:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon lis 26, 2012 9:12 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Obrazek
Młodzież przy porannym posiłku, oczka wyglądają zdrowo, musicie mi uwierzyć na słowo
Obrazek
Ogonek i Tamarka
Obrazek
Miejsce karmienia dorosłych: Ogonek, Gwiazdka i Szarak
Obrazek
Babcia Grzywka, czyli praprzyczyna całego zamieszania z kolejnymi pokoleniami pod rurą
Obrazek
Tamarka, oczka czyste, nosek też, została sterylka

Fanszeta

Post » Śro lis 28, 2012 13:23 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Tyle pięknych kotów sfociłam, młodsze i starsze, i nic, żadnej reakcji 8O
Nie podobają się Wam moje kotki :(

To, że są moje, uświadomił mi wczoraj pewien pan.
- Dzień dobry, o karmi pani kotki. (odkrywcze, prawda?) To pani kotki?
- Kotki są dzikie, a ja je dokarmiam.
Nie wiem, czy wyobrażał sobie, że prowadzę hodowlę kotów pod rurą?
A z drugiej stony, czyje są te koty?
No trochę moje, bo czuję się za nie odpowiedzialna.
Więc wyparłam się biednych kotów, to teraz muszę to nadrobić.
Dodam, że rozmowa odbywała się o 6 rano w egipskich ciemnościach, a ja zastanawiałam się, co zrobię, jak facet podejdzie bliżej :mrgreen:

Fanszeta

Post » Śro lis 28, 2012 13:45 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ależ oczywiście, że piękne :D tylko trochę czasu brak aby się porządnie pozachwycać :(
Obrazek

nelka83

Post » Śro lis 28, 2012 14:14 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Piękne, piękne.
I podziwiam, że tak grzecznie jedzą.
Moje trochę chapną ze swojej michy, a potem zaczyna się krążenie po cudzych, kręcą się, przeszkadzają sobie wzajemnie, przeganiają. Ten, który dostaje pierwszy, zje, zanim dam ostatniemu i dopomina się o dokładkę. Jak przyjdą wszystkie razem, to nie nadążam.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lis 30, 2012 13:30 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Grzecznie jedzą, pewnie tylko póki patrzę :wink: Ale zwykle są tak głodne, że jak najszybciej wyjadają wszystko z misek, jak odkurzacze. A jak się któreś spóźni na karmienie, to głośnym miauczeniem zaznacza, że nie ma dla niego pełniej michy :mrgreen: I jak nakładam im jedzonko, to się przymilają, łaszą. Potem już nie :mrgreen: Ale i tak są kochane i mądre, bo znają się na zegarku 8O

Fanszeta

Post » Pt lis 30, 2012 13:37 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta pisze:Grzecznie jedzą, pewnie tylko póki patrzę :wink: Ale zwykle są tak głodne, że jak najszybciej wyjadają wszystko z misek, jak odkurzacze. A jak się któreś spóźni na karmienie, to głośnym miauczeniem zaznacza, że nie ma dla niego pełniej michy :mrgreen: I jak nakładam im jedzonko, to się przymilają, łaszą. Potem już nie :mrgreen: Ale i tak są kochane i mądre, bo znają się na zegarku 8O

:lol:
Obrazek

nelka83

Post » Pon gru 03, 2012 12:51 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

W sobotę zauważyłam jedną z białych kotek (zielonooką) w bardzo kiepskim stanie. Próbowałam ją złapać do pożyczonego kontenerka, w niedzielę na klatkę łapkę. Bez powodzenia. Dziś w pracy miałam telefon od p. Marylki, że udało jej się kotkę zamknąć w piwnicy. Jak zwykle zwolniłam się z pracy i pojechałam. Kotka próbowała mnie ugryźć, ale bez przekonania. Pomogły stare skórzane rękawice. Obecnie kotka jest pod kroplówką w lecznicy. Temp. 34,7. Trzymajcie za nią kciuki. Ja już nie mam siły.

Fanszeta

[poprzednia][następna]