Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2012 12:56 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ameba pisze:Nie wytrzymam do środy, jak sugerował wet. Idę na ten test w poniedziałek. Dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze, bo to maleństwo naprawdę jest kochane.

Nie dziwię się, że nie wytrzymasz. Kciuków bardziej zacisnąć się nie da. :ok: :ok: :ok:

Mała duuuża, ledwo ją można poznać. A ogonek cały czas w górze ? :D
Tak w ogóle, to wydaje mi się, że ma krótki ten ogonek, w porównaniu z innymi kotami. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lis 18, 2012 13:32 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ogonek może nie za długi, ale za to taki pełny, treściwy i moim zdaniem mieści się w standardzie :lol: Mam dwa koty z baaaardzo długimi ogonami, naprawdę, takimi wyjątkowo długimi, i te koty strasznie długo przechodzą przez otwarte dla nich drzwi. Krótszy ogonek ma też swoje zalety :wink: Łepek jej się zrobił ładny, na zdjęciach nie widać, ale taka okrąglutka na buzi się zrobiła. Kudełki tak na okrągło rosną. Będzie pięknym kotem.

Maleńka trzyma ogonek cały czas w górze i jak tylko się ją dotknie, wypina pupinkę do głaskania. Na sam widok człowieka w jej "celi" zaczyna mruczeć i wywala brzuch. Naprawdę jest słodka. Teraz dodatkowo zaczęła skakać po całej łazience, wskakuje do wanny, umywalki i w ogóle wszędzie. Ostrzy sobie pazurry o moją komodę z wiklinowymi koszykami :twisted:
Zabawiamy ją ile można, ale to i tak mało.
W domu cały czas panuje rygor higieniczny i z tego powodu jestem rozdwojona. Ciężko to znoszę.

Ameba

Od: Śro paź 24, 2012 20:39

Post » Nie lis 18, 2012 14:02 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Rozumiem, ze ci ciężko (mnie też) ale już niedługo.

Krótki ogonek ma masę zalet, też tak uważam. :D
No i cały czas się dziwię, że taką miała śliczną sierść, biorąc pod uwagę stan w jakim do mnie trafiła.
Pisałam, że mała nie jest wcale wycofana, po prostu kociak chory nie ma ochoty na zabawę,
ale przytulać się zawsze lubiła i jak czegoś chciała, to przychodziła do mnie i miaukała. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Nie lis 18, 2012 15:02 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Sierść ma prze-pięk-ną.
Gładka, delikatna, jedwabista. To zasługa jakichś dobrych, zagubionych genów, bo to naprawdę fenomen. Na jej pierwszych zdjęciach widać było, że ma piękne futro. Nie wiem, gdzie madzik widziała tę przedłużoną, bo ja na zdjęciach jej nie widziałam :lol: Tłumaczę to tym, że wszystkie opiekunki i znajdywaczki maluchów chcą, żeby znalazły one dobry domek, a jak wiadomo sierść się w tym wypadku liczy.
Dodam, że teraz ta sierść jeszcze się wybłyszczyła i jakoś tak zagęściła, czy co...

Czy braciszek małej jakimś cudem został złapany przez jakąś dobrą duszę? A mamunia?

Ameba

Post » Nie lis 18, 2012 23:36 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ameba pisze:Sierść ma prze-pięk-ną.
Gładka, delikatna, jedwabista. To zasługa jakichś dobrych, zagubionych genów, bo to naprawdę fenomen. Na jej pierwszych zdjęciach widać było, że ma piękne futro. Nie wiem, gdzie madzik widziała tę przedłużoną, bo ja na zdjęciach jej nie widziałam :lol: Tłumaczę to tym, że wszystkie opiekunki i znajdywaczki maluchów chcą, żeby znalazły one dobry domek, a jak wiadomo sierść się w tym wypadku liczy.
Dodam, że teraz ta sierść jeszcze się wybłyszczyła i jakoś tak zagęściła, czy co...

Czy braciszek małej jakimś cudem został złapany przez jakąś dobrą duszę? A mamunia?

Niestety Madzik nadal nie kontaktuje się ze mną, a ja nawet dobrze nie wiem, gdzie te koty bytują.
Obrazek

kotika

Post » Pon lis 19, 2012 10:08 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

No i nie pobrał krwi. :evil: Bo się okazało, że jednak mała musi być na czczo. To laboratorium chyba robi przy okazji inne badania i obraz może być zafałszowany, a potem nie wiadomo skąd jakaś lipemia czy coś tam jeszcze. Tak powiedział doktor. Kurcze, nie dogadałam się konkretnie. Moja wina.

Ameba

Post » Pon lis 19, 2012 10:56 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Test to tylko formalność
Na oko widać,że to zdrowy kociak :D
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon lis 19, 2012 11:31 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Aga - tak mi mów :D Ale ja teraz już muszę...

Ameba

Post » Pon lis 19, 2012 14:24 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ameba pisze:Aga - tak mi mów :D Ale ja teraz już muszę...

Też czekamy na wynik :D
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon lis 19, 2012 19:08 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Jaka ona fajna :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lis 19, 2012 20:07 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Trzymamy kciuki. :ok: :D
Obrazek

kotika

Post » Wto lis 20, 2012 11:05 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Krew pobrana. Późnym popołudniem wynik.

Ameba

Post » Wto lis 20, 2012 18:24 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

FIV i FIP (czy jakoś tak) są ujemne !!!!!!!

Malutka Kawunia już na salonach :D

Dziękuję wam za wsparcie duchowe i kciuki - mam zdrową małą, czarną Kawę.
Potem napiszę więcej, bo ręce mi drżą.

Ameba

Post » Wto lis 20, 2012 18:54 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

No to tylko się cieszyć :dance: :dance2: :dance: To test łączony FeLV/FIV, czyli kocia białaczka i koci AIDS.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 20, 2012 19:31 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Tak, białaczka i aids. U - JEM - NE !!!!!
Nie mam wydruku wyników przed sobą, bo tylko dzwoniłam do weta. Dlatego bredzę. Wydruk wyników odbiorę później.

Musiałam zmienić małej imię, bo mam w domu Olę. Tola i Ola to trochę jednak podobnie. Będę wołała jedną, a przyjdą dwie i co wtedy?
Dlatego jest Kawa. :lol:

Dodam, że Kawa właśnie łazi po pokoju i drażni kociarstwo. Prychają na nią, ale ona, jak to kocię, zwyczajnie się bawi. Myślę, że się dogadają dość szybko.

Ameba

[poprzednia][następna]