Biszkopt, szylka i burasek szukają domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 17, 2012 16:42 Re: Chrząszczom zimno w Szczebrzeszynie

Rozko pisze:
Mam już jedną anegdotę. tak się uparł raz na moje słuchawki... oczywiście odganiałam go, żeby nie gryzł, ale jak to kot nie posłucha. Oglądam film i nagle zapadła cisza w uszach, patrzę co się stało a kabel od słuchawek przegryziony na pół :D
Najpierw zrobiłam wielkie oczy bo nie wierzyłam, później złość, a potem już się śmiałam hehe

Ha, mysle, co mozna zrobic, zeby nie gryzl kabli. Te, ktorych nie mozna schowac, ewentualnie pomazac troche czyms, czego kotki nie lubia, sokiem z cytryny lub innego cytrusa ;) Mozna tez kupic specjalne płyny, ktore odstraszaja koty, i spsikac kable.
Rozko, bardzo dziekuje jeszcze raz za dom i taką opiekę dla slodziaka. Pisz czasem, co u Was slychac :) W dziale forum Koty mozna tez zalozyc osobny watek dla swojego kota lub watki sluzace uzyskaniu konkretnych porad. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Sob lis 17, 2012 19:19 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Bardzo dziekuje Wilhelmie za zawiezienie kotkow do Lublina :1luvu:
to juz 4 wyjazd,wielkie dzieki :D
I dziekuje Arcanie za zawiezienie maluszkow do DS :1luvu:
Ciesze sie,ze kotki znalazly takie dobre domki,nie beda juz marzly na dzialce.
Musze zlapac jeszcze jednego maluszka.
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Sob lis 17, 2012 19:28 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Zlap, zlap, bo nie wiem, jak oglaszac i co gadac. I zrob mu foty, jak zlapiesz. I mamie tych kotkow porob foty, napisz cos o niej, ladna kotka, moze tez by sie jej udalo. Nie wiem, czy ona tylko do wychodzacego domu, czy dobrze by sie czula w mieszkaniu.
W sprawie transportu do Opola trzeba pisac na watku transportowym, przeniose Twoja prosbe.

Arcana

Post » Nie lis 18, 2012 8:24 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Dziękuję za zdjęcia:)
Boniek właśnie biega za piłeczką, a najlepsze, że dla niego nie ma znaczenia która jest godzina kiedy chce się bawić hehe

Ta czarno biała kicia chyba była na jakimś zdjęciu w ogłoszeniu, jeśli sie nie mylę... wszystkie te kotki są śliczne. Muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem, że znaleźliście już dom dla tylu kotów... ale najbardziej to, że te kotki pokonują niezłą trasę, aby dojechać do swojego nowego domu.
warto zrobić ogłoszenie w kilku miejscach... może macie facebooka to tam jest świetna możliwość.

Rozko

Od: Sob lis 17, 2012 8:21

Post » Nie lis 18, 2012 23:45 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

jak to dobrze, że akcja rozwija się pomyślnie! może wszystkie Kotki zdążą znaleźć swoje domy przed mrozami? oby :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon lis 19, 2012 0:15 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Mam zgloszenia na czarno-bialą kicie, ale musze pogadac i wybrac dom.
A co z marmurkami? Drugi juz zlapany? Sa jeszcze jakies kociaki do adopcji? Musze miec pelna informacje i zdjecia.

Arcana

Post » Pon lis 19, 2012 11:50 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Arcana pisze:Zlap, zlap, bo nie wiem, jak oglaszac i co gadac. I zrob mu foty, jak zlapiesz. I mamie tych kotkow porob foty, napisz cos o niej, ladna kotka, moze tez by sie jej udalo. Nie wiem, czy ona tylko do wychodzacego domu, czy dobrze by sie czula w mieszkaniu.
W sprawie transportu do Opola trzeba pisac na watku transportowym, przeniose Twoja prosbe.

Chciałam właśnie zapytać co z mamusią? Czy to jest kompletny dzikusek? Bardzo przypomina moją kotkę, która odeszła za TM.
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Pon lis 19, 2012 13:54 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Arcana pisze:Mam zgloszenia na czarno-bialą kicie, ale musze pogadac i wybrac dom.
A co z marmurkami? Drugi juz zlapany? Sa jeszcze jakies kociaki do adopcji? Musze miec pelna informacje i zdjecia.

Zlapany,zlapany.........
co to malenstwo wyprawialo??????
wylo,gryzlo,piszczalo,podrapalo,ale jest zlapane :D
nie wiem jeszcze czy kotka czy kocurek,wieczorem moze uda sie sprawdzic,chce,zeby malenstwo przyzyczailo sie troche do otoczenia.
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Pon lis 19, 2012 13:55 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Dziekuje Arcana za zawiezienie rudaska do Poznania :D :1luvu:
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Pon lis 19, 2012 13:59 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

bona_46 pisze:
Arcana pisze:Zlap, zlap, bo nie wiem, jak oglaszac i co gadac. I zrob mu foty, jak zlapiesz. I mamie tych kotkow porob foty, napisz cos o niej, ladna kotka, moze tez by sie jej udalo. Nie wiem, czy ona tylko do wychodzacego domu, czy dobrze by sie czula w mieszkaniu.

Chciałam właśnie zapytać co z mamusią? Czy to jest kompletny dzikusek? Bardzo przypomina moją kotkę, która odeszła za TM.

Nie jest kompletnym dzikuskiem,ale obcym nie ufa,jak ja przychodze to moge ja poglaskac,lubimy sie :D
ale jak jest ktos obcy to odchodzi na pewna odleglosc,wtedy nawet jak ja wolam nie przyjdzie.
Mysle,ze w nowym domku przyzwyczaila by sie,ale czasu na to troszke potrzeba.
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Pon lis 19, 2012 16:47 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Chory marmurek jest u mnie.Ma antybiotyk na oskrzela i czeka na wyzdrowienie a potem dom u mojej koleżanki.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pon lis 19, 2012 18:54 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

O, super :ok: To czekam na informacje o drugim marmurku i bede oglaszac. Dobrze, ze juz zlapany. :)
Zaklepalam dom kroweczce ze stodoly, dom w Warszawie z ogrodkiem, ale niewychodzacy, z kotką, ktora nie jest wypuszczana na zewnatrz. Domek wie, ze trzeba zapewne doleczyc koci katar i ze kicia jest niesmiala, ale chce wlasnie pomoc takiej biedulce. :) Trzeba myslec o transporcie.

Ech, ten domek wlasnie sie odezwal, ze ma problemy rodzinne i musi zrezygnowac, ale napisze jeszcze do innych.

Arcana

Post » Wto lis 20, 2012 14:10 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

mam problem z marmurkiem.Wczoraj był odrobaczany, nie jadł od wczoraj.Dzisiaj zrobił kupę która wyglądała jakby ktoś nawkładał surowego makaronu spaghetti.I ma mega duży twardy brzuch.Martwię się , dzisiaj znowu do weta pojadę.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Wto lis 20, 2012 16:38 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

wilhelm170 pisze:mam problem z marmurkiem.Wczoraj był odrobaczany, nie jadł od wczoraj.Dzisiaj zrobił kupę która wyglądała jakby ktoś nawkładał surowego makaronu spaghetti.I ma mega duży twardy brzuch.Martwię się , dzisiaj znowu do weta pojadę.

o jej,to niedobrze :( to chyba jakies robale.Napisz prosze co z nim,martwie sie.
chory kotek,ktory pojechal do Opola/dzieki dziewczyny z dogo,ze dalyscie mu szanse :1luvu: / bedzie dzisiaj mial operacje ,gnijacy ogonek bedzie amputowany.
drugi zlapany marmurek to kotka
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Wto lis 20, 2012 20:10 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Dora, to informuj, jak sie oswaja marmurka, zebym wiedziala, co mowic. :)

Kto mi przyslal MMSy z trikolorką od Ciebie? A jakies informacje o niej? Kurka, na fotach lepiej widac ludzi niz kotka.

Arcana

[poprzednia][następna]