SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 19, 2012 12:24 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

No to niestety :( Ja bym mogła około godziny 18, bo akurat tam będę wtedy.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pon lis 19, 2012 12:38 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

a no to niestety bo to tej godziny tą wątpliwe abym wróciła. Dobra to najwyżej podajdę nie wiem może jutro mi się uda :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lis 19, 2012 18:15 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Pączusiowe niusy.

Byliśmy dzisiaj kontrolnie u weta z tą skórą. Wszystko się ładnie goi po smarowaniu tydzień panologiem, już nie ma takiej paskudnej skorupy na nodze a na szyi nie ma śladu po tym strupie. Jeszcze tydzień profilaktycznie mam smarować i można powiedzieć, że kot będzie całkowicie zdrowy. Potem jakieś dwa tygodnie odczekać i będziemy szczepić.

Pączek waży 2,2kg, ładnie się rozwija, ma dużo za dużo energii i właśnie traci mleczaki. Szaleje z Diabełkiem, Niunia ma znowu trochę spokoju. Śpi przytulony do mnie w łóżku. Kiwa się mocno, ale nauczył się wskakiwać na łóżko bez problemu i z niego schodzić, czasami tylko nie wyrabia na zakrętach, zazwyczaj jak goni Diabełka albo jakąś zabawkę i się zapomina w biegu. ;)

Można już mu zacząć szukać domu.

Parę filmów poglądowych i wymęczony Diabełek na deser. Sorki za jakość, zazwyczaj się bawią wieczorem, kiedy światło jest takie sobie no i sprzęt nie taki.

http://www.youtube.com/watch?v=TpbAEpQMeMg
http://www.youtube.com/watch?v=y3pLT6SP70g
http://www.youtube.com/watch?v=H6thzOYfezw
http://www.youtube.com/watch?v=gVEgnUIRicY
http://www.youtube.com/watch?v=HzWqeaFOSxs

Obrazek
Obrazek

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Wto lis 20, 2012 9:47 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Słodki pączuś :1luvu:
Edit: ale na zdjęciach to chyba Diabełek jest? :wink:

A ja niestety mam mieszanie informacje o Ince :( Wczoraj jeszcze była w szpitaliku ma silny stan zapalny, ropę/płyn w brzuszki (nie wiadomo czy nie FIPowy ale jej samopoczucie jest chyba zbyt dobre aby to był FIP) Na szczęście jeżeli chodzi o nerki i inne narządy jest ok. Na razie ładnie reaguje na antybiotyk ma bardzo ładny apetyt więc mam nadzieję, że z tego wyjdzie.
Ostatnio edytowano Wto lis 20, 2012 14:36 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lis 20, 2012 14:03 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Byłam dzisiaj przez chwilę w schronie. Kotek z przykurczem łapek wrócił niestety na działki. Za to kotek z chorymi nerkami znalazł domek :1luvu:
13 letni długowłosy kocur nadal do adopcji- jest cudny! Miziak nie schodzi z kolanek, toleruje inne koty! Cud, miód, malina!
Ruda deprecha też już w domku.

Poza tym na izolatkach 4 kociaki biało czarne, chyba z kk, oraz niewidoma 4 letnia kicia, jedno oczko ma usunięte po wypadku, a na drugie nie widzi. Jest bardzo przestraszona i trzeba jej znaleźć szybko domek. Na mojej komórce niestety zdjęcia nie wyszły, tylko ciemna plama, ale może ktoś podjedzie z lepszym aparatem i cyknie jej miodzio foty? Bo mimo braku oczka jest bardzo urodziwa.

Poza tym na pokojach dużo miziaków, pakują się na kolana i są mega kochane. Mam nadzieję, że do wiosny znajdą swoje domki.
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

Post » Wto lis 20, 2012 14:28 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

A czy ktoś dłaby radę podjechac i porobić świąteczne zdjęcia? Mam czapke mikołaja w domu. W tamtym roku takie robiliśmy i bardzo się sprawdziły. Tylko to musiało by być w najbliższe dwa weekendy żeby przed świętami rozpropagować.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lis 20, 2012 15:54 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:Słodki pączuś :1luvu:
Edit: ale na zdjęciach to chyba Diabełek jest? :wink:

A ja niestety mam mieszanie informacje o Ince :( Wczoraj jeszcze była w szpitaliku ma silny stan zapalny, ropę/płyn w brzuszki (nie wiadomo czy nie FIPowy ale jej samopoczucie jest chyba zbyt dobre aby to był FIP) Na szczęście jeżeli chodzi o nerki i inne narządy jest ok. Na razie ładnie reaguje na antybiotyk ma bardzo ładny apetyt więc mam nadzieję, że z tego wyjdzie.

Tak, na zdjęciach Diabełek, na filmikach Pączuś, bo na zdjęciach wychodzi jak ciemna plama. A zdjęcia Diabełka gratis, bo tak śpi jak go Pączek wymęczy.

Swoją drogą, nie rozumiem tego kota, ma swoją własną małą kuwetkę, żeby mu łatwo się wchodziło, to pokazuje jaki to on dorosły i się pakuje do największej w domu, krytej. No cóż, skoro mu tak pasuje... ;)

Kciuki za Inkę, oby sobie poradziła. :)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Wto lis 20, 2012 19:27 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

muszę te zdjęcia viris wstawić na FB w końcu, ale ostatnio to nie wiem jak się nazywam :roll: ale takie ładne to nie można ich nie pokazać :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lis 20, 2012 20:15 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Przypominam o czarnych bliźniakach :!:

viewtopic.php?f=1&t=144096&start=390

Była obiecywana pomoc z ogłoszeniami i adopcją, a od dłuższego czasu NIKT się kociakami nie interesuje :(

(oprócz dosłownie kilku osób i to niekoniecznie związanych z wątkiem schroniskowym - wyłączając Agatę, która teraz mnie bardzo poratowała)
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro lis 21, 2012 7:57 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:A czy ktoś dłaby radę podjechac i porobić świąteczne zdjęcia? Mam czapke mikołaja w domu. W tamtym roku takie robiliśmy i bardzo się sprawdziły. Tylko to musiało by być w najbliższe dwa weekendy żeby przed świętami rozpropagować.

A w schronie w końcu jest ta PP czy nie?
Mam w domu 4-miesięcznego malucha, który na dodatek od weekendu szaleje mi z biegunką i nie chciałabym czegoś przynieść do domu dodatkowo :?
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lis 21, 2012 20:27 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

dase pisze:
JaEwka pisze:A czy ktoś dłaby radę podjechac i porobić świąteczne zdjęcia? Mam czapke mikołaja w domu. W tamtym roku takie robiliśmy i bardzo się sprawdziły. Tylko to musiało by być w najbliższe dwa weekendy żeby przed świętami rozpropagować.

A w schronie w końcu jest ta PP czy nie?
Mam w domu 4-miesięcznego malucha, który na dodatek od weekendu szaleje mi z biegunką i nie chciałabym czegoś przynieść do domu dodatkowo :?

no jeden kociak adoptowany umarł na pp więc coś tam na pewno musi być
Obrazek

JaEwka

Post » Śro lis 21, 2012 20:30 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

ankacom pisze:
turkawka pisze:
gabi.cezar pisze:
turkawka pisze:Dziewczyny, kojarzycie jakiegoś kota z izolatki z problemem z łapuciami na sterydach? Kocio do jutra tylko może być w Schronie, pilnie szukany jest dla niego DT (jak nie, to ponoć wraca na działki). Wiecie może o nim coś więcej?

Obrazek
nr 995/12, 6 lat, czasami miewa niedowład przednich łap.
potrzebne są mu wówczas zastrzyki ze sterydów.
rzeczywiście powrót na działki w tą pogodę i z taką przypadłością to dramat...

Ponoć ma czas do jutra :(

Przecież wyślą go na pewną śmierć 8O

czy ktoś wie co się dzieje z tym kotkiem? czy wrócił na działki?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lis 21, 2012 21:06 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Tak przyszły jego opiekunki i go zabrały....
Obrazek

JaEwka

Post » Śro lis 21, 2012 22:53 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Kasiaufo w piątek może uda mi się doczłapać, bo jutro jednak idę do pracy. To zrobimy foty.

Sroka wyślij maila z tekstem i zdjęciami czarnuszków do Gibutkowej - na pewno wystawi ogłoszenia, ja nie mam siły teraz bo też dopiero wlazłam do domu z roboty.

Cieszę się że ruda deprecha znalazła domek, kamień z serca.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Czw lis 22, 2012 7:39 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Jeśli ktoś tak bardzo bardzo potrzebuje ogłoszeń mogę z 3-5 kotów wystawić na tablicy, alegratce i gumtree.
mój mail: adopcjeada@gmail.com

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]