Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2012 13:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Witaj ciocia Słupek. Pięknego masz Tygryska w moim ulubionym kolorze :D

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Nie lis 18, 2012 15:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

To i ja się przywitam i przyznam, że śledzę z zapartym tchem przygody Filozofa.
Pozdrawiam Go , rzecz jasna i mam nadzieję być odznaczona na poręczy :oops:

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Nie lis 18, 2012 18:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Na poręczach niejeden pazur... znaczy, niejedna ciotka odkarbowana. :x
Czy ja dobrze widzę, Tygrysek ma strzałkę na nosku?

ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY!
Najmłodszy odrabia lekcje.
Teżet (sylabizuje czytając do góry nogami) - Zmień podane słowa, tak, by głoska rz została wymieniona na r. Hm.
Najmłodszy (obgryza z zapałem długopis, nie służąc żadną pomocą)
Teżet - Starzec. No, jakie słowo będzie miało r?
Najmłodszy (po namyśle) - Starce.
Meg (miesza na patelni szpinak) - Ekhem.
Teżet (niepewnie) - Starcy?
Meg (za plecami Najmłodszego kiwa głową)
Teżet - Pisz. Dobrze. Co mamy dalej? Morze. No?
Najmłodszy (marszczy się od wysiłku intelektualnego) - Morza?
Teżet - Ma być r.
Najmłodszy (milczy strasznie)
Meg (wciska do szpinaku czosnek)
Teżet (usiłuje naprowadzić) - Jaki jest brzeg nad morzem?
Najmłodszy - Płaski.
Teżet - Też... a jaki mamy nad morzem piasek?
Najmłodszy - Suchy.
Teżet (nie poddaje się)- No ale jeszcze jaki?
Najmłodszy - Mokry?
Teżet (dalej się nie poddaje) - a jakie w morzu są ryby?
Meg (pod nosem, znad patelni) - Słonowodne.
Teżet (poddaje się) - Pisz - morze - morski.
...
Teżet (ocierając pot z czoła) - Dalej... rycerz. Jaki...?
Najmłodszy - Rycerski...?
Teżet - Doskonale, doskonale, pisz.
...
Teżet - Wzgórze. Hm. Żeby r było...? (pytająco patrzy na Meg)
Meg (dalej miesza szpinak, przyglądając się małżonowi i myśląc o tym, że kiedyś szkoła podstawowa aż tak nie ogłupiała - przynajmniej nie dorosłych)
Teżet - Pagórek...? Góry...?
Najmłodszy (kontynuuje obgryzanie długopisu)
Teżet (patrzy na małżonkę z rozpaczą)
Meg (litościwie) - A co ci się nie podoba w słowie "wzgórek?"
Teżet - Jesteś pewna, że w ogóle jest takie słowo?
Meg (ubawiona) - Nawet go posiadam. Taki wzgórek.
Teżet (załapuje po trzech sekundach) - aaaaa... masz na myśli łonowy...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lis 18, 2012 18:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ile to się teraz trzeba napocić, aby z dziećmi lekcje odrobić... i to w blokach tematycznych...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lis 18, 2012 20:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:ryk: :ryk: :D :D

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Nie lis 18, 2012 21:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Nie lis 18, 2012 22:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Jak dobrze, że futra nie mają polskiego do odrabiania... :ryk:

Bardzo dziękujemy za przyjęcie i wielce sobie cenimy karb na poręczy fotela, a w podziękowaniu całusek dla Filozofka w czółko.

Oczywiście, że strzałeczka na nosku:

Obrazek
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon lis 19, 2012 22:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Dopiero dzisiaj zobaczyłam dynamiczny film o przyciskach do kołdry. Piękne przyciski! Wszystkie 5! Przycisk do poduszki też superowy!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon lis 19, 2012 23:05 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Nakręciłam kolejny filmik o dwóch brakujących przyciskach i znowu nie umiem się zalogować na youtube. Odsyła mnie na moją pocztę i nie wiem co dalej... :evil:

Megana

Post » Pon lis 19, 2012 23:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Niestety jestem w te klocki jak tabaka w rogu :(
Nie pomogę...
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Wto lis 20, 2012 22:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

A chłop w Czechach. No nic, może jutro.

Megana

Post » Wto lis 20, 2012 22:38 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Nakręciłam kolejny filmik o dwóch brakujących przyciskach i znowu nie umiem się zalogować na youtube. Odsyła mnie na moją pocztę i nie wiem co dalej... :evil:

Spróbuj po zalogowaniu (i odesłaniu Cię gdzieśtam) wejść z powrotem na stronę główną youtuba i kliknąć w prawym górnym rogu na "dodaj film".

Jak się czuje Gabunia?
U Puni mam właśnie kolejny come back neurologiczny okraszony różnymi ciekawymi dodatkami :?

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto lis 20, 2012 23:06 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Gabunia bz. Przekręcenie główki jej zostało, trochę ogłuchła i podejrzewam, że widzi tylko na jedno oczko.

Megana

Post » Śro lis 21, 2012 7:44 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Biedna Gabunia. Ale da sobie radę - podpatrywała niesłyszącego Kartofelka, podpatruje niewidzącego Filozofa, to wie, jak się zachowywać. Pies moich rodziców, którego straciliśmy wczesną wiosną, jak miał prawie 17 lat, w wieku mnie więcej 8 lat zaczął tracić wzrok. Stopniowo, bo to zaćma była, ale w ciągu dwóch lat zaniewidział zupełnie. Świetnie sobie radził - po mieszkaniu (małe i ciasne, więc siłą rzeczy zagracone) poruszał się jakby miał radarek - na zasadzie nietoperza, tylko trzeba było pamiętać, żeby mu nic nie postawić na jego stałych ścieżkach. Filozof sobie radzi, więc i Gabunia da spokojnie i dobrze, ze wylew większych szkód nie narobił.

Na filmiki czekamy z utęsknieniem. Albo chociaż jakieś foteczki.

My też z Tygryskiem walczymy, bo trzustka coraz bardziej szwankuje i mamy nadzieję, że nic więcej - dziś pełna krew i nie wiem, czy się nie okaże, że coś jeszcze.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro lis 21, 2012 15:27 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Całusy dla Gabuni!!!!

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

[poprzednia][następna]