Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk wyłapane, pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2012 15:54 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

piękne są :1luvu:

Fanszeta pisze:A tak z innej beczki, wczoraj pulmunolog potwierdził diagnozę u TŻ - astma oskrzelowa. Tylko się uśmiechnął, bo jak pytał o zwierzęta w domu, to TŻ wspomniał o stadzie kotów. Jest jakiś wątek na ten temat? Czy muszę TŻ wyprowadzić na taras? A co, jak przyjdą mrozy?

dobre leki (ważne, żeby były dobrze dobrane), regularne badania, i ewentulnie, chociaż czasowe spanie w pomieszczeniu innym niż koty - jak nie ma alergii na koty to spokojnie - większość lekarzy od razu sugeruje pozbycie się zwierząt, itd, ale... ;-)
aha - balkon nie jest najlepszy - mróz pogarsza sytuację, i może powodować duszności... :ryk:
aha, mając jakieś "wolne środki" może rozważycie zakup oczyszczacza powietrza - ja płaciłam 250zł... naprawdę sporo daje, włączam na kilka godzin przed snem, albo jak jestem dłużej w domu, to więcej...
i basen - poprawia wydolność oddechową, i dużo daje na dłuższą metę ;)

aha, z astmą zmagam się od ok 10 lat (od przełomu klasy maturalnej i studiów), miałam lepsze i gorsze okresy, przetestowałam na sobie kilkadziesiąt rodzajów sterydów, i "metod domowych", i mam w domu 4 koty, które często śpią ze mną/na mnie, wpychają mi się pod kołdrę, kładą na twarzy, od lat jestem wolontariuszką w schronisku, i takie tam...

jakbyś miała jakieś konkretne pytania astmatyczno-kocie to daj znać na pw

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon lis 19, 2012 12:56 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Jak są zachwyty, to proszę następne zdjęcia dziewczynek ze swoją tymczasową opiekunką :D

Obrazek
Grzeczniejsza dziewuszka została złapana ponad tydzień wcześniej, jest wyraźnie większa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dzikuska już się uspokoiła, nawet mruczała u mnie na kolanach , a potem ucięła sobie drzemkę :D

Charm, dzięki za informacje, fajnie, że się odezwałaś :ok: Będę wiedziała, komu zawracać głowę, jak pojawią się wątpliwości.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon lis 19, 2012 13:02 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

O jojciu, jojciu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 19, 2012 13:03 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Erin, to którą Ci zapakować i przesłać? A może dwupaczek :ryk:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon lis 19, 2012 13:12 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

:twisted: Obrazek

Erin

Post » Pon lis 19, 2012 13:29 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Urocze stworzonka :1luvu:
(nie, nie pakuj)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon lis 19, 2012 13:34 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

jaaana pisze:Urocze stworzonka :1luvu:
(nie, nie pakuj)

Jacy wszyscy przezorni :ryk:

Jak nikt nie chce, to muszem, choć nie chcem, robić ogłoszenia.

Fanszeta

Post » Pon lis 19, 2012 14:35 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Fanszeta pisze:
jaaana pisze:Urocze stworzonka :1luvu:
(nie, nie pakuj)

Jacy wszyscy przezorni :ryk:

Jak nikt nie chce, to muszem, choć nie chcem, robić ogłoszenia.

Trzeba dbać o własny interes :mrgreen:

jaaana

Post » Śro lis 21, 2012 12:21 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Dzisiaj biedna Felucia była rano bardzo rozczarowana. Tak się spieszyłam na badanie krwi, że nie pobawiłam się z nią przed wyjściem latareczką. Ciekawe, czy mi wybaczy :oops: .
A Kawa w nocy, spod kołdry, popędziła Antosia.
Obudziłam się, bo zupełnie nie wiedziałam, co się dzieje. Zauważyłam tylko czarną łapę wystającą spod kołdry, która po dwu szybkich pacnięciach zaraz zostala schowana. Antoni oddalił się szybko, choć z godnością, a Kawa jeszcze długo powarkiwała. Bo porządek być musi!!! Chłopaki mają spać w nogach :mrgreen:

Fanszeta

Post » Śro lis 21, 2012 12:54 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Hehehe :mrgreen:
Wychowanie samców, to podstawa :ok:
Głaski dla futrzaków :1luvu:

Erin

Post » Śro lis 21, 2012 14:49 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Ty masz dobrze - kotki sie same wychowają :mrgreen:
To jak to teraz jest, bo mi się już pomyliło... Masz 4 rezydentów, tak? A Ciapciak to jakby piaty :mrgreen: ?
A te dwie malizny ktoś przygarnie czy zostaną u koleżanki.. może... ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 23, 2012 13:07 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Morelowa, właśnie wczoraj jedna malizna znalazła domek :D . Koleżanka w nocy spać nie mogła, bo przecież na pewno nie dopatrzą, skrzywdzą, np. w łóżku przyduszą. Dziś już o 10 dzwoniła do nowego domku :mrgreen: , żeby sprawdzić, czy wszystko w porządku.

U niej zostać nie powinny, bo ledwie z emerytury wiąże koniec z końcem. A ma dwa psy (przygarnięte) i 12 kotów (wszystkie z odzysku, np. mój narzeczony kotek został powieszony na drzewie i dlatego jedno oczko ma zamglone i na nie nie widzi).

U mojej ferajny prawie wszystko w porządku, tylko Kawie coś się brzuszek rozregulował - musiałam wczoraj myć kuwety i przyległości i poić złośnicę smektą.

Erin, ale hasło podałaś :ok: : wychowanie samców to podstawa :ryk:

Fanszeta

Post » Pt lis 23, 2012 13:46 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Ślicznie szybciorem domek się znalazł. Teraz czekamy na drugi :ok:

jaaana

Post » Pt lis 23, 2012 13:54 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Koleżance się nie dziwię :wink: Przydusić w łóżku można??? FAkt - to niebezpieczne, nie przyszło mi do głowy :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 23, 2012 14:35 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Fanszeta pisze:
Erin, ale hasło podałaś :ok: : wychowanie samców to podstawa :ryk:

No co, samo życie.
Nie wychowasz, to na głowę wlazą :wink:

Erin

[poprzednia][następna]