morelowa pisze:A tam ziemniaki - ślimaki ...![]()
Tyle dziś na wątkach [obserwowanych przeze mnie] złego się dzieje...
Ale to nie powód żeby nie najeść się pysznych pieczonych pyrek

Trzeba sobie osładzać życie i dogadzać - pomimo wszystko...
Żeby mieć siły na walkę z codziennością i wspieranie innych

morelowa pisze:Ale ja chciałam , żeby one były prawie jak z ogniskaTakie w całości.. Jakoś w folii robią czy coś.. Ja jednak jestem noga jeśli chodzi o takie gotowanie
Ale za to umiem po indyjsku
![]()
Tak sobie może zrobię na święta
Często piekę pyry w ognisku i wydaje mi się że nie ma szans żeby uzyskać z piekarnika podobny smak


Kiedy chcę szybko upiec ziemniaki to kroję je w dość drobną kostkę, wrzucam na wrzątek na dwie-trzy minuty, oddcedzam, wrzucam do brytwanki, doprawiam i wstawiam do piekarnika dosłownie na kilka minut

