TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 17, 2012 1:00 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

A i jeszcze dla przypomnienia, cala kociarnie karmienie, sprzatanie, podawanie lekow, kroplowek jezdzenie po wetach daleko autobusami, karmienie i leczenie kotow wonozyjacych to wszystko robimy we dwie osoby !!! Oprocz tego mamy rodziny i swoje zwierzeta w tym ja mam dwa koty niepelnosprawne, Gabi potrzebuje specjalnej troski, musze ja rehabilitowac i myc ciagle pupe, zeby sie nie odparzala, ale co Cie to obchodzi !!!! Do tego dochadza interwencje, adopcje, wizyty przed i po adopcyjne, wylapywanie dzikich kocic na sterylke, zalatwianie pieniedzy, prowadzenie strony www, prowadzenie watkow, robienie sprawozdan itp.itp, moglabym wyliczac jeszcze bardzo duzo !!!!

Zapomnialam o prelekcjach w szkolach i przedszkolach. Chetnie bym sie z toba zamnienila chociaz na jeden dzien, albo wiesz co ???? Nigdy bym sie nie zamienila, wole robic to co robie, strasznie jestem zmeczona, ale i cholernie spelniona bo robie to co kocham !!!
Ale Ty chyba jestes nie dowartosciowana dlatego tak sie zachowujesz. SZKODA MI CIEBIE !!!
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Sob lis 17, 2012 1:14 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Ide spac bo jutro czeka mnie kolejny bardzo ciezki dzien, ale dam rade bo wiem, ze koty mnie potrzebuje i nie wazne, ze jestem przeziebiona i slaba, kogo to obchodzi ????

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Sob lis 17, 2012 9:08 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Obchodzi. Trzymajcie się! :ok:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lis 17, 2012 9:11 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Zofia.Sasza pisze:Czemu organizacja pożytku publicznego nie zachowuje podstawowych standardów (gromadzi w jednym pomieszczeniu stado nieszczepionych kociąt)? Proszę sprawdzić, jaką kasę kosi TOZ z 1 procenta. Jedna szczepionka w hurcie to ok. 15 zeta... Przykro mi, ale będę interweniować w Zarządzie Głównym TOZ :(

Zofia głową muru nie przebijesz ...tez jestem tego zdania....i tez mi sie to nie podoba ...ale to nie tylko TOZ- to jest nagminne...nie bede przytaczac przykladów....ale rece mi opadaja ...jak po panleukopeni 3 tyg a na kociarnie przyjmowany mały nieszczepiony kociak , drugi kociak schorowany- z zapaleniem pluc....ludzie tak nie mozna ...wszystko trzeba robic z głowa...
agula76

Post » Sob lis 17, 2012 9:15 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

toz-police pisze:Ide spac bo jutro czeka mnie kolejny bardzo ciezki dzien, ale dam rade bo wiem, ze koty mnie potrzebuje i nie wazne, ze jestem przeziebiona i slaba, kogo to obchodzi ????

mnie równiez..podziewiam i trzymam kciuki mimo wszystko....co do szczepien...warto pomyslec skoro znalazla sie kasa na leczenie pp to warto zorganizowac zbiorke na szczepienia ....kocie zycia uratowane ....Wasze serduszka radosne....wiem i zdaje sobie sprawe jakie problemy finansowe sa ale wystarczy czasem madrze pomyslec
agula76

Post » Sob lis 17, 2012 15:10 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Dzialam juz ponad 6 lat i pierwszy raz w zyciu mialam pp w siedzibie. Jestem tez pewna, ze ktos to przyniosl na sobie. Ten straszny wirus zabral nam 3 koty i niech tak juz zostanie. Napewno juz zaden kot bez szczepien nie wejdzie do pomieszczenia.

Inna sprawa w naszym przypadku to nie zawsze mozna szczepic kociaki od razu dlatego, ze wszystkie jakie do nas trafiaja maja kk to sa leczone, czesto tak jest, ze w trakcie leczenia koty trafiaja do nowych domkow, dostaja od Nas leki oraz kropelki do oczu i juz tam jest kontynuacja leczenia. Oczywiscie po 2 tyg.od podania ostatniego antybiotyku szczepienie jest obowiazkowe przez nowych wlascicieli i tak tez jest zaznaczone w umowie adopcyjnej, sprawdzamy to przy kontroli po adopcyjnej.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Sob lis 17, 2012 15:44 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

TOZ Police - obchodzicie mnie, trzymajcie się mocno, robicie dobrą robotę , pozdrawiam :piwa:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Sob lis 17, 2012 22:11 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Dzięki dziewczyny:) Mam nadzieję, że ten rok zakończy się spokojnie.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Nie lis 18, 2012 13:18 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Mam nadzieję, że istotnie od tej pory 'żaden nieszczepiony kot nie wejdzie do (bo nie na) kociarni. I wtedy rzeczywiście z czasem będzie można mówić o 'dobrej robocie'.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie lis 18, 2012 13:21 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

wiesiaczek1 pisze:TOZ Police - obchodzicie mnie, trzymajcie się mocno, robicie dobrą robotę , pozdrawiam :piwa:

Ja też :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 19, 2012 1:55 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Dziekuje, ze jestescie z Nami :1luvu: To dla Nas bardzo wazne !!!

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt lis 23, 2012 11:23 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

U nas sytuacja opanowana:)

WeraW

Post » Pt lis 23, 2012 12:37 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

agula76 pisze:
Zofia.Sasza pisze:Czemu organizacja pożytku publicznego nie zachowuje podstawowych standardów (gromadzi w jednym pomieszczeniu stado nieszczepionych kociąt)? Proszę sprawdzić, jaką kasę kosi TOZ z 1 procenta. Jedna szczepionka w hurcie to ok. 15 zeta... Przykro mi, ale będę interweniować w Zarządzie Głównym TOZ :(

Zofia głową muru nie przebijesz ...tez jestem tego zdania....i tez mi sie to nie podoba ...ale to nie tylko TOZ- to jest nagminne...nie bede przytaczac przykladów....ale rece mi opadaja ...jak po panleukopeni 3 tyg a na kociarnie przyjmowany mały nieszczepiony kociak , drugi kociak schorowany- z zapaleniem pluc....ludzie tak nie mozna ...wszystko trzeba robic z głowa...

Proponujesz eutanazje na dzieńdobry i dowidzenia?

Teoretycznie macie racje, ale jaka jest alternatywa?
- Nie przyjąć i niech sie robi co chce - czytaj kociak porzucony pod drzwiami, zostawiony byle gdzie, inne sumienie brudne, choć nie tylko inne.
- Zaryzykowac i igrać ze śmiercią - na dwoje babka wróżyła.

Choc powiedzmy sobie szczerze wciąż igramy ze śmiercią.
U nas w schronie są koty szczepione przy wejściu chyba że "za małe małe". Oczywiście można te małe na dzień dobry morbitalem potraktować. Może tak jest bezpieczniej.
Chociaż myślę, że z łatwością można dziesiątki przykladów podać uzasadniających i jedno i drugie postępowanie.

Cieszę się, że już wszystko sie unormowało:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lis 23, 2012 13:08 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

My też:) Tozowi nikt szczepionek nie sprzeda od tak, a weterynarze-cóż kadzy musi zarobić.

WeraW

[poprzednia]