♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 16:47 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Kotki mają nienaganne maniery nie podrapały mnie ani razu i od razu wiedziały co to i po co jest kuwetka.
Dodatkowo nie robią szczególnego bałaganu w klatce!
Dają się głaskać i nawet chyba mruczą!!!

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pt lis 16, 2012 16:51 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Czyli u Ciebie Piano są teraz 4 kociaki tak? Bo już sie nie łapię :D 7ksiezyc pewnie zmięknie serce i weźmie 4kę :lol: tylko co z pozostałą 2ką :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lis 16, 2012 18:26 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

piano - możemy się na niedziele umowic?
jutro nie mam szans, nie mam auta bo maz prowadzi jakies wyklady w Olsztynie
w niedziele bysmy podjechali - masz czas w niedziele się spotkac?

fajnie ze sa juz u Ciebie :)
a bialy caly biały?

kurcze ciesze się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Pt lis 16, 2012 19:22 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Ale cudownie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: już się nie mogę doczekać aż kotki znajdą się u 7ksiezyc i znajdą super domki :1luvu: :1luvu: :1luvu: teraz musimy znaleźć domki tymczasowe dla pozostałej 2ki szkoda maluchów naprawdę. Czy w razie wsparcia finansowego ktos z Torunia nie podjąłby się wzięcia ich na dt?? ja mogę zasponsorowac jak zwykle pakiet 130 ogłoszeń u catangel, takie słodziaki znajdą domki napewno szybko :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 16, 2012 19:26 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Zostały jeszcze dwa pingwinki? A w jakim wieku są te okruszki?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt lis 16, 2012 19:41 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

tak 2 pingwinki, one maja dopiero 6-8 tygodni. Według piano urodziły się pod koniec września :cry:
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 16, 2012 19:50 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

7 listopada jeszcze ich matka karmiła sutkami. Według moich obliczeń to one się urodziły w połowie września.
Ich ojciec jest ponad 6 kilogramowym wielkim kocurem z bujną sierścią dlatego część z nich wyrośnie pewnie na duże koty.
Ten dwukropek jest największy, ale jaki łagodniasty. Kotki są lekkie ale mają bujne futerko co je powiększa. Bardzo puchate.
Na zdjęciach wyglądają jakoś doroślej... W realu mają takie subtelniejsze pysie.
Na dworzu została jedna krówka i jeden biało-szary pingwinek.

7księzyc:
Oczywiście ze możesz w niedzielę :).
Jesteś zaproszona na imprezę u krówek i białaska (on nie jest biały jest biało szary ale z przodu ma dużo białego).

piano

Post » Pt lis 16, 2012 19:53 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

a te zlapane przez piano to sa te wrzesniowe?
bo ja się juz pogubilam
i rozumiem ze odnalazala się reszta maluchow dzis stad takie mozliwosci polowow? ;)
7ksiezyc

Post » Pt lis 16, 2012 19:55 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Goyka pisze:Czyli u Ciebie Piano są teraz 4 kociaki tak? Bo już sie nie łapię :D 7ksiezyc pewnie zmięknie serce i weźmie 4kę :lol: tylko co z pozostałą 2ką :(

ja ta Goykę zamorduję za to kuszenie i moje miekkie serce :ryk: :ryk: :ryk:
7ksiezyc

Post » Pt lis 16, 2012 19:57 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

No tak one są z połowy września. Cały sierpień latałam za ich matką ale nic nie wyszło bo ignorowała klatkę.
jak i lipiec....czerwiec.
Ale 6 innych kocic dało się złapać generalnie złapać...bo wolę nie myśleć co by teraz było...
Może jeszcze są w Toruniu jakieś osoby które mają czas i podjęłyby się próby złapania matki kociaków do kastracji ze mną na spółę. Pani karmicielka już się odmieniła i bardzo współpracuje. Nie będzie zatem przeszkadzać.

piano

Post » Pt lis 16, 2012 20:12 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

7ksiezyc pisze:a te zlapane przez piano to sa te wrzesniowe?
bo ja się juz pogubilam
i rozumiem ze odnalazła się reszta maluchow dzis stad takie mozliwosci polowow? ;)

Pewnie co niektóre krówki były liczone jako 1.
Generalnie widziałam tam tylko pojedyncze małe koty a dziś mama ich zapiszczała na nie i przyszły 4 maluchy a w domu miała już dwa złapane... i szczena mi opadła.
Potem mnie z wrażenia samochód prawie przejechał i ludziom przed oczami miga całe życie a mi te mordki kotków mignęły.
Bo przecież ja ci nie dałam adresu telefonu... i co by z nimi było.
A dzisiaj obok tego miejsca gdzie one mieszkają widziałam ulotki trutek na szczury.
Po co te trutki jak tam mieszkają koty co za głupota.

piano

Post » Pt lis 16, 2012 20:26 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

7ksiezyc pisze:
Goyka pisze:Czyli u Ciebie Piano są teraz 4 kociaki tak? Bo już sie nie łapię :D 7ksiezyc pewnie zmięknie serce i weźmie 4kę :lol: tylko co z pozostałą 2ką :(

a co jakbys przyjechala po nie to wzielabys 3 a jednego zostawiła ? :twisted: no powiedz szczerze jak ktoś ma miekkie serducho to tak juz jest :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 16, 2012 20:35 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Kotki mieszkają w rejonie opuszczonej kamienicy w takiej jakby stajni ale w zimę wejście zamarza i one w poprzednich latach przez to zamarzały żywcem, ja się interesuje tym miejscem od tego roku... Na posesji obok mieszkają sami biedni ludzie... starsi ludzie ... o 0 świadomości na temat kotów.

Kotki mi się tak same złapały 2 dobrze ze temu drugiemu się krzywda nie stała bo używam klatki gilotyny...
Nie wiedziałam którego wypuścić. Zresztą zawsze można to zrobić jakby była taka konieczność.

piano

Post » Pt lis 16, 2012 20:43 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Goyka pisze:
7ksiezyc pisze:

a co jakbys przyjechala po nie to wzielabys 3 a jednego zostawiła ? :twisted: no powiedz szczerze jak ktoś ma miekkie serducho to tak juz jest :mrgreen:

no wlasnie, miekkie serce twarde siedzenie ....
juz napisałam do piano pw ze wezme te 4, no bo co robic ;)

mialam na poczatku brac 2, ale to tak jak z moja wyprawa do Ustki ... - pojechałam po 3 wrociłam z 8 "gubiac" u Ratamagi jednego rudziaszke

ciesze sie ze sa w domku i maja juz cieplo, reszta to kwestia czasu
ten bojowy tez pewnie jak poczuje ze w domu fajie z tonu spusci :)

piano nie pamietam czy pytałam, odpchlisz je?
7ksiezyc

Post » Pt lis 16, 2012 21:04 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

saintpaulia pisze:Zostały jeszcze dwa pingwinki? A w jakim wieku są te okruszki?

saintpaulia popytaj wśród znajomych czy ktoś by nie wziął tej pozostałej 2ki na dt :( one tam zamarzną żywcem a są takie maleńkie :(
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]