Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2012 11:34 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Trzeba sobie było włączyć głos, to byś słyszała, jak do kota przemawiam...
Gruby, też coś.
Gruby to jest Gienek, Moś to same mięśnie. <z godnością>

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto lis 13, 2012 13:57 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Film obejrzałam już chyba ze sto siedemnaście razy i pewnie jeszcze nie raz obejrzę. Tylko muszę uważać kiedy, bo jak popatrzę na to ziewanie, to mi się od razu chce spać. :mrgreen:
Wiatr Ci narzuty z pewnością z łóżka nie zwieje :)
A koteczki super fajne :kotek: :1luvu:
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Wto lis 13, 2012 14:26 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ależ dobrze ułożone towarzystwo :ok: :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lis 13, 2012 22:29 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

ROZMOWY NA
DWIE GŁOWY!

Meg (wręcza małżonowi patyczek po lodach) - Proszę. Mówiłeś, że potrzebujesz do wysypywania kawy z ekspresu.
Małżon - A skąd masz...?
Meg (lekko zdziwiona pytaniem) - Zjadłam lody a patyczek schowałam dla ciebie.
Małżon (oburzony) - A gdzie lody dla mnie??
Meg (z godnością) - Nie mówiłeś, że potrzebujesz dwóch patyczków...
Małżon - :-?

Megana

Post » Śro lis 14, 2012 14:26 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro lis 14, 2012 16:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: niedobra żonka :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro lis 14, 2012 18:38 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Dialog do zapamiętania. Może się w przyszłości wykorzysta teksty :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw lis 15, 2012 12:31 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:PARAMĘT PIKCZERS
PREZENT - UJE!
RRRRARRRARRRRAAAUUUUURRRUURAU!
Obrazek
KULISY SREBRNEGO EKRANU!
Choć może tym razem raczej kulisy sypialni!

http://www.youtube.com/watch?v=jkLubkyy ... e=youtu.be

Gdy tylko widzę pyszczydełko Twojego ON-ka, to zaraz mi się przypomina moja Santunia [*] - są tacy podobni - smuteczek serce ściska ... :wink:

Moś - cudo puchate :D wiedziałam, panie, wiedziałam, że kocurek wypięknieje u Ciebie :lol: ale, że będzie taki beczeł łóżowy jak pozostałe ....
No, szybko się zadomowił :wink:
Koty wiedzą, gdzie jest dobrze i .... wesoło :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw lis 15, 2012 13:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Beczeł...? :mrgreen:

Megana

Post » Czw lis 15, 2012 14:14 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:ROZMOWY NA
DWIE GŁOWY!

Meg (wręcza małżonowi patyczek po lodach) - Proszę. Mówiłeś, że potrzebujesz do wysypywania kawy z ekspresu.
Małżon - A skąd masz...?
Meg (lekko zdziwiona pytaniem) - Zjadłam lody a patyczek schowałam dla ciebie.
Małżon (oburzony) - A gdzie lody dla mnie??
Meg (z godnością) - Nie mówiłeś, że potrzebujesz dwóch patyczków...
Małżon - :-?

Padłam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob lis 17, 2012 21:40 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Z PAMIĘTNIKA
STAREGO FILOZOFA
Zaiste, macki nasze i eee... sława.... sięgają daleko. Na inne całkiem fora, proszę cioć. No to się poczułem zmobilizowany, bo faktycznie, ostatnio się jakoś op... znaczy, obijam się. Ale wiecie - zimno, ciemno... bardzo ciemno... a pańcia non stop pracuje, a po pracy pada w łóżko, potem coś zjada, wpada na kompa i znowu do łóżka, a o piątej rano once again. Że się tak wyangielszczę. W tak zwanym między czasie oczywiście robi inne rzeczy, gotuje na przykład, ale - jak to pańcia - podprogowo. A czasem nawet przez sen.
Poza tym, ciocia Boo poruszyła pańciową demoniczną wyobraźnię i biedny Protazy nie ma życia. Pańcia zagląda mu w zęby, sprawdza, czy nie ma trzeciej powieki, usiłuje wytropić gdzie sika i ile zjada. No kuper kotu zawraca bez przerwy. Protazy tak się wkur... to znaczy - zdenerwował się, że przylał bogu ducha winnej Celinie, ale pańcia powiedziała, żeby sobie nie myślał, że zamydli jej oczy. Za słabo chyba przylał, czy jak?
Mamy nowe plemienne zawołanie. Wersje są różne, w treści chodzi o to, by ktoś spowodował pojawienie się wody w kranie. Zaczyna się na ogół lajtowo - "E!!! Wody nie ma!!!" Potem jest coraz gorzej - "Niech ktoś szturchnie tego ch...!!!!" aż do "Piii... jak w końcu piii... temu piiiii... piii... to piii." Pańci strasznie łatwo puszczają w tej sprawie nerwy, a najgorzej na tym wychodzi nieszczęsna waserwaga.
No i pańcio, który po pierwsze nie ma prysznica w pracy, ani nie chadza na basen, przez co jest zmuszony przynajmniej dwa razy podczas każdego mycia latać na goło i mokro do garażu w celu użycia waserwagi, a po drugie nie może zmusić fachowca do przybycia i naprawienia/wymiany, co powoduje ataki histerii u pańci i problemy interpersonalno-małżeńskie.
Poza tym pańcia chciała zrobić zapiekankę ziemniaczaną, ale przepis okazał się być zbyt streszczony i wyszły jej dwie keksówki ziemniaczanego chleba z zakalcem.
Dziwne. :roll:

Megana

Post » Nie lis 18, 2012 7:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Podprogowo?? Gotuje??
Zdolna jest mimo wszystko... chyba, że wiekszość wychodzi jak ta zapiekanka :mrgreen:
Zakalec jest super :!:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 18, 2012 9:53 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Z PAMIĘTNIKA
STAREGO FILOZOFA
Zaiste, macki nasze i eee... sława.... sięgają daleko. Na inne całkiem fora, proszę cioć. No to się poczułem zmobilizowany, bo faktycznie, ostatnio się jakoś op... znaczy, obijam się.

No a co biedna ciocia, która na miau była tylko czytaczem, miała zrobić, skoro już palce z nerwów obgryzała, bo tu taka cisza?
To się pańci dopytywać na innym forum zaczęła o łapeczki. :D

Bardzo wielkie DzieńDobry dla wszystkich!

Moje rudo-białe ponadszesnatnoletnie futerko pozdrawia równie serdecznie i obiecuje, że będziemy od teraz zaglądać "czynnie".
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie lis 18, 2012 10:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

No witamy ciocię, witamy. :mrgreen: Filozof puchnie z dumy i nacina kolejny karb na... hm, na poręczy fotela...? :|
W każdym razie ktoś na tych poręczach coś bez przerwy zaznacza...
Jakaś powitalna foteczka zaprzyjaźnionego staruszka?

Megana

Post » Nie lis 18, 2012 10:36 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:roll:
To mówię ja - Tygrysek.
Moja duża foteczki oczywiście ma, bo ja bardzo fotegeniczny jestem, ale ona twierdzi, że absolutnie nietechniczna jest :oops: i może co najwyżej na maila wysłać, żeby ktoś (Pańcia?) wkleił. Więc - póki co - nie zobaczycie, jaki jestem kochany staruszek.

Edit:
A może się uda?

Obrazek

Hurrra! Udało się! Znaczy dobrze tę moją dużą Hanię zmotywowałem.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

[poprzednia][następna]