KOCIE SIEROTY!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2012 17:07 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Mamka może być, ale warunek kobieta dała jaki dała.
Małe mają się dobrze. W niedzielę zaczęły im się otwierać oczka...

Marvano

Od: Pon paź 22, 2012 16:14

Post » Pon lis 12, 2012 17:13 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Marvano pisze:Mamka może być, ale warunek kobieta dała jaki dała.
Małe mają się dobrze. W niedzielę zaczęły im się otwierać oczka...

Marvano ale ja Tobie napisałam jak odchowa mamka to ja je moge zabrac - niech skoncza z 5 tygodni chociaz
ten warunek spelnimy - a transport malcow w razie zcego tez jakos ogarniemy z Moraga do Tczewa daleko nie jest, a te malce z mamka maja DUŻO wieksze szanse na przezycie - mimo tego ze jak piszesz maluchy maja sie dobrze
7ksiezyc

Post » Pon lis 12, 2012 17:18 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Marvano, nie ma się nad czym zastanawiać. Załatw mamkę dla kociambrów.

7ksiezyc :ok: :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto lis 13, 2012 16:40 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Do "7księżyc".... Znajdziesz im dom? Nie zniósłbym gdyby trafiły w ręce jakiegoś sadysty i wylądowały na ulicy...

Marvano

Post » Wto lis 13, 2012 17:13 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Marvano pisze:Do "7księżyc".... Znajdziesz im dom? Nie zniósłbym gdyby trafiły w ręce jakiegoś sadysty i wylądowały na ulicy...

Marvano no a po co chce je wziac, niech mamka odkarmi a ja je wezme na DT i poszukam dla nich dobrych domkow
na tym formu nikt nie oddaje kotow sadystom!!!
jesli dekaruje dla nich DT to biore za nie odpowiedzialnosc
zreszta chyba po to trafiles na to forum zeby szukac pomocy dla maluchow, ja pomoc wiec deklaruje tylko nieh maja skonczone chociaz 4 tygodnie przy mamce jelsi je przyjmie do wykarmienia, jak tylko trzeba bedzie je od mamki zabierac to je zabieram!!!

dpgaduj się z kobieta alebo podaj do siebie jakies namiary na pw, porozmawiamy, ja moge do kobiety tez zadzwonic i zadeklarowac ze jak male zaczna same jesc (czyli 4-5 tygodni) zbieram je od mamki i kobieta nie ma z nimi"problemu"

a domy znajde, Ty zadbaj o mamke - bo warunek kobiety spelnisz!
7ksiezyc

Post » Śro lis 14, 2012 7:32 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Śledziłam wątek, z którego 7ksiezyc wzięła maluchy na DT i znalazła im fajne domki.
Marvano, nie martw się, myślę, że 7ksiezyc ma doświadczenie i uwierz, że znalezienie kociakom DT obecnie graniczy z cudem. To duża szansa dla maluszków.
Obrazek

nelka83

Post » Śro lis 14, 2012 14:03 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Wiem, wiem... Ale chodzi mi o to, że pełno ogłoszeń typu "oddam kota w dobre ręce". problem w tym, że te ręce nie zawsze są dobre i kociak ginie w męczarniach albo w najlepszym wypadku ląduje na ulicy i też ginie.
Jutro wkleję fotki.

Marvano

Post » Śro lis 14, 2012 14:06 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Marvano... dziewczyny mają doświadczenie w adopcjach, sprawdzają potencjalne domy na ile to możliwe, podpisywane są umowy adopcyjne.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lis 14, 2012 14:15 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Gretta pisze:Marvano... dziewczyny mają doświadczenie w adopcjach, sprawdzają potencjalne domy na ile to możliwe, podpisywane są umowy adopcyjne.

i zawsze można zrobić wizytę poadopcyjną :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Śro lis 14, 2012 14:28 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Marvano pisze:Wiem, wiem... Ale chodzi mi o to, że pełno ogłoszeń typu "oddam kota w dobre ręce". problem w tym, że te ręce nie zawsze są dobre i kociak ginie w męczarniach albo w najlepszym wypadku ląduje na ulicy i też ginie.
Jutro wkleję fotki.

Morvano od maja wyadoptowałam okolo 20 kociakow9Maluchow bo tylko maluchy na DT biore) - domy dla nich jezdze sprawdzac sama, duzo z ludzmi rozmawiam, mase milosci i kasy wkladam w te koty
z 18 domkami mam regularny kontakt, z dwoma mniej regularny ale i ludzi zaganiani ale koty sa szczesliwe, zdrowe,
2 z tych domow adopcyjnych zglosily sie od mnie same po drugiego malucha, poczatkowo byly na nie na dwa, ale z czasem sie przekonały
z 18 domami (jak juz wspomniałam) z moich adopcji mam kontakt, dostaje zdjecia, emeile czy mms
w umowie adopcyjnej zaznaczam ze pomiedzy 7 a 10 miesiace zycia kociaka zwroce sie o potwierdzenie zabiegu wykonania sterylizacji czy kastracji - dwa domki przysłay mi takowe bez "upomnien" czy nawet wspominania, reszta ma jeszcze czas bo kotuchy byly male wiec jeszcze nie czas na zabiegi, zaden z domow do ktrego wydawałam koty nie sprzeciwaiał się zabiegom kastracji - podejscie do tego było miedzy innymi dla mie wazne przy decyzji ze TO JEST TEN DOM

i nie jestesmy w stanie zabezpieczyc się przed wszystkimi ewentualnosciami bo nie jestemsy, ale kazdemu mowie ze jesli cos jest nie tak z kociakiem, jelsi nie spelnil oczekiwan czy rozminałsię z wyobrazeniem to zaznaczam ze bez zbednych ceregieli mozna do mnie dzownic i kota odbiore
wiesz, ja jestem z tych co to biora odpowiedzialnosc za to co oswoili czy uratowali ...

Twoje maluchy urosną i co zostana na dworze bo do domu ich wziac nie mozesz prawda?
wiec jakie maja szanse na przezycie?

Zastanow się i okresl prosze bo trzyma miejsce dla Twoich maluchow, jak sie nie zdecydujesz wezme inne ktore tez potrzebuja pomocy, tu się zdeklarowałam ze pomoge i slowa chce dotrzymac - Twoja wiec decyzja co dalej

i rozumiem kazda Twoja rozterkę, uwierz mi ze oddajac kazdego malucha do nowgeo domu siedze i rycze i czekam na pierwszy tel czy sms jak idzie poznawanie się, potem czekam na kolejny i kolejny ..... - a jaka mam satysfakcje kiedy dostaje zdjecie szczesliwego kota z nowego domu i mysle ze fajnie ze mu dupsko zima na dworze nie zmarznie i nie bedzie chodzil glodny :mrgreen:

Czekam na Twoja decyzje wiec :mrgreen:
wszedłeś na forum po pomoc, mozesz ja dostac - oferta jest, a to chyba o to chodziło :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Śro lis 14, 2012 14:40 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Masz wątpliwości możesz sam DT sprawdzić. Tak robie jak nie moge kotów przyjąć a szukam im innego dt.
To,że w ogłoszeniu pisze "oddam kota" to nie znaczy,że ten kot od ręki jest wydawany. Wszystko zależy kto i jak chce to zrobić tzn wyadoptowac czy pozbyć sie kota.W naszych ogłoszeniach są zawarte warunki wydania kota.Albo ktoś chce się z nimi zgodzić albo musi zrezygnować.

Sam musisz zdecydowac .Jesli masz jako takie pojeie a przede wszystkim wolę odkarmiaj maluszki.Zaszczep je, odrobacz, załóż ksiażeczki i szukaj domów.Każdy moze tego sie nauczyć jak chce.Najważniejsze jednak w tej chwili to życie maleńtasów.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 17, 2012 12:32 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Małe mają mamkę. Tyją, jedzą, śpią. I mam nadzieję, że znajdą domki...

Marvano

Post » Sob lis 17, 2012 13:10 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

to jest najlepsza wiadomosc jaka mozna bylo przeczytac dzis :mrgreen:
niech sobie teraz rosną :ok:
7ksiezyc

Post » Sob lis 17, 2012 15:19 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

Super wiadomość! Niech tyją! :ok:
Ostatnio edytowano Sob lis 17, 2012 15:33 przez Gretta, łącznie edytowano 1 raz
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lis 17, 2012 15:25 Re: KOCIE SIEROTY!!!!!!

:) :ok:
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]