10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Wto lis 13, 2012 14:23 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

ja ze swojej strony chcialabym podziekowac za ogrom pracy organizatorom, bylam pod wrazeniem dyn przy stanowiskach, kwiatow - milo sie to ogladalo :)
do zobaczenia na nastepnej wystawie :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto lis 13, 2012 15:10 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Wystawa kocia to konkurs kocich pieknosci, tak jak u ludzi sa wybory MISS, jednemu podobaja sie blondynki innemu brunetki
oceny sedziow sa subiektywne i nie zawsze musimy sie z nimi zgadzac. Sa rozne typy kotow, u roznych ras, jedni hoduja te inni tamte
Wkrotce wystawa w Warszawie można tam zmierzyc sie ponownie z tymi samymi kotami.Przypuszczam (choc nie wiem) ze owa biala devonka zdobywczyni BOB 1 tam bedzie, prosze tam sprobowac ponownie.Inni sedziowie inne opinie.A na razie prosze pogodzic sie z wygraną.

truskawka67

Od: Pon lut 06, 2012 16:39

Post » Wto lis 13, 2012 15:27 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Z tą akurat białą devonką miałam okazję się zmierzyć w sobotę i w niedzielę i z konfrontacji jestem bardzo zadowolona ;)
Masz rację, co sędzia to opinia, nie sposób się z tym nie zgodzić. Byłam zaskoczona, że dwa koty mogą wygrać BOB 1 .....widać mogą. Nie zamierzam się wykłócać ponieważ uważam ,że nie ma o co. Chciałam rozwiać wątpliwości. Dla mnie osobiście wystawa była bardzo udana, na najbliższą wystawę do Warszawy nie dojedziemy, ale może po Nowym Roku? ;)

Kirlee

Od: Śro lis 19, 2008 15:16

Post » Wto lis 13, 2012 16:04 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Forum jest nie tylko od tego aby dzielić się radościami, ale także po to by pokazywać błędy. Nie chcemy chyba by nasze polskie wystały cieszyły się opinią równą wystawom w sąsiednich Czechach.
Jeśli widzi się zachowania patologiczne trzeba z nimi walczyć.
Jeździmy z mężem na wystawy i nie jesteśmy ślepi. Na nasze szczęście nie musimy konkurować z "Panią od dewonki".
Obserwujemy jej zachowanie od dłuższego czasu.
Znamy hodowczynię kotki dewonki i uważamy ją za cudowną i godną polecenia i uwagi osobę. Niestety nie można tego samego odnieść do osoby, która akurat nabyła i wystawia białą kotkę, o której tutaj mowa.
Przepraszam, może nie powinnam, ale wielu doświadczyło personalnego ataku ze strony tej Pani, bo akurat na danej wystawie jej się nie powiodło. Knuje,plotkuje, pomawia wszystkich, a każda przegrana przez nią wystawa jest wystawą ustawioną.
Dostaje się ludziom, którzy sprzedali jej kota ( w końcu to ona pomawiała hodowczynię tej dewonki o fakt stworzenia rozmrażalni), dostaje się ludziom, którzy od niej kota nabyli.
Nie uwierzę o przypadkowość w sytuacji tej konkretnej osoby.
I nawet jeśli się to komuś nie podoba, napisałam prawdę w imieniu wielu pomówionych.

obserwatorka

Od: Wto lis 13, 2012 10:28

Post » Wto lis 13, 2012 16:57 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Kirlee pisze:Z tą akurat białą devonką miałam okazję się zmierzyć w sobotę i w niedzielę i z konfrontacji jestem bardzo zadowolona ;)
Masz rację, co sędzia to opinia, nie sposób się z tym nie zgodzić. Byłam zaskoczona, że dwa koty mogą wygrać BOB 1 .....widać mogą. Nie zamierzam się wykłócać ponieważ uważam ,że nie ma o co. Chciałam rozwiać wątpliwości. Dla mnie osobiście wystawa była bardzo udana, na najbliższą wystawę do Warszawy nie dojedziemy, ale może po Nowym Roku? ;)

Mogą, i to nawet wszystkie koty w wyborze Best of Best uzyskać BOB1 o ile suma punktów będzie taka sama,
miesiąc temu byłem świadkiem jak BOB1 uzyskały trzy koty.

Co do standartu rasy to chyba nikt z wypowiadających się na forum go dokładnie nie przeczytał .

np. jeżeli według standartu kot jest średniej budowy to jest jaki ?????
mały jak piłka czy duży jak samochód ?
chudy czy gruby ?

Jestem przekonany że każda ocena sędziego jest subiektywna i rzetelna a takie sugerowanie i czepialstwo to raczej zasłóga osób będących w konkurencji z danym kotem.

Co do DRX z BOB 1 to gratuluje wystawcy bo jest z czego się cieszyć a inni niech zazdroszczą

xenonek

Od: Pon lis 22, 2010 16:34

Post » Wto lis 13, 2012 16:57 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Niestety o takich zachowaniach słyszy się tylko u Polaków. Tylko my podejrzewamy innych zamiast szukać błędów u siebie. Obserwatorko - brak podpisu pod Twoim postem to następna cecha polaków. Anonimowo nie boją się opluć innych pomówieniami, kiedy trzeba się ujawnić brak im odwagi. To, że jest to dopiero Twój drugi post a pierwszy był również w tym temacie i stylu domyślam się, że jest Pani osobą "pokrzywdzoną" przy ocenie i mającą parcie na wygraną. Droga Pani jakie błędy chce Pani opisywać? Jaką ma Pani wiedzę o hodowli? Decyzja sędziego jest ostateczna i niepodważalna (regulamin wystawowy FIFE - 6.13 strona 29 dostępny na stronie Felispolonii) Każdy z członków stowarzyszeń podlegających pod FPL i uczestniczący w wystawach organizowanych przez FPL ma obowiązek przestrzegania tego regulaminu. Kwestionowanie oceny jest łamaniem tego regulaminu, który zobowiązała się Pani przestrzegać wstępując do FPL. To, że jeździ Pani na wystawy o niczym nie świadczy! Ja jestem częstym uczestnikiem wystaw i mam świadomość, że bardzo mało jeszcze wiem o kotach i standardach ale staram się wyciągać wnioski a nie bawię się w teorie układowe i nikogo nie oczerniam. Wiele razy moje koty przegrywały z innymi i jakoś nie doszukiwałam się sprawiedliwości na forum. Koncentruję się na moich kotach, aby były zdrowe i szczęśliwe i tylko to mnie wkurza kiedy ktoś im robi krzywdę a "zła" ocena nie krzywdzi mojego kota jest on równie szczęśliwy kiedy jest Championem i kiedy zdobywa inny tytuł. To powinno być motto hodowców - szczęście mojego kota jest najważniejsze!!!!
UniCat Club - pod patronatem FPL
Klub Hodowców Kotów Sphynx - Sphynx Cat Club
http://www.unicatclub.pl/
http://www.sphynx.com.pl
http://www.milhari.pl/

eve_never

Od: Pt gru 26, 2008 23:14

Post » Wto lis 13, 2012 17:14 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Zapraszam do galerii, zdjęcia z dwóch dni wystawy + bonus, przygotowania.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Linki do galerii
od początku: http://www.domowe-tygrysy.info/galeria, ... ge,p6.html
od końca: http://www.domowe-tygrysy.info/galeria, ... ,44,1.html
Miniaturki i zdjęcia 600px dostępne dla wszystkich. Zdjęcia 1920px dla zalogowanych - 3 klik w foto.

Około 170 zdjęć ...
Ostatnio edytowano Wto lis 13, 2012 17:28 przez eju, łącznie edytowano 1 raz

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Wto lis 13, 2012 19:01 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

truskawka67 pisze:Wystawa kocia to konkurs kocich pieknosci, tak jak u ludzi sa wybory MISS, jednemu podobaja sie blondynki innemu brunetki
oceny sedziow sa subiektywne i nie zawsze musimy sie z nimi zgadzac. Sa rozne typy kotow, u roznych ras, jedni hoduja te inni tamte
Wkrotce wystawa w Warszawie można tam zmierzyc sie ponownie z tymi samymi kotami.Przypuszczam (choc nie wiem) ze owa biala devonka zdobywczyni BOB 1 tam bedzie, prosze tam sprobowac ponownie.Inni sedziowie inne opinie.A na razie prosze pogodzic sie z wygraną.

Może i dla Ciebie Truskawko jest to konkurs podobny do wyborów np.Miss Polonia, ale na szczęście wystawa kotów to nic innego jak sprawdzenie swojej pracy hodowlanej i porównanie jej ze zgodnością do standardu rasy. Sędzia oceniający kota powinien przede wszystkim krok po kroku sprawdzić budowę ciała i przydzielić odpowiednio punkty.
Czasami wydaje się nam ,ze nas kot jest idealny a tu... niespodzianka ups... komuś się nasz kotek nie spodobał :!:
Cała sztuka bycia hodowca wystawowym polega na tym, aby godnie przyjmować zarówno porażki jak i sukcesy i trzymać swoje emocje i komentarze na wodzy,zwłaszcza na wystawie
Niestety ,afera wybuchała po prowokacyjnym Waszym zachowaniu na ringu ,a nie z powodu wygranej BOB 1.
I jest mi bardzo przykro,że tak znakomity sędzia zostaje nie słusznie posądzany o stronniczość, przez łamanie regulaminu na wystawie przez kilku hodowców devonów, którzy maja takie parcie na puchary ,że nie mogą spokojnie poczekać w miejscu przeznaczonym dla widzów.
Przy następnej wystawie zamiast się "mierzyć" proponuje przede wszystkim nie dawać nikomu nawet podejrzewać takich rzeczy i grzecznie poczekać na swoją ocenę.A wszystkie problemy zgłaszać do organizatora wystawy.

Shan

Od: Pon lut 21, 2005 21:51

Post » Wto lis 13, 2012 21:00 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Nowy standard DRX mówi o ekstremalnym pyszczku-czego wielu devonom w Polsce brakuje. A to że ,,owa hodwczyni" ma super koty to jak widac bardzo boli. I dopisuje się marne historyjki... Koty tej hodowczyni wygrywają sporo wystaw i jakoś za każdym razem jest jakieś ale... Może zamiast intrygowac zabierzecie się za hodowle kotów w doskonałym typie które mogły by wygrywac. A nie knuciem i intrygami. Bo bardzo przykro się to czyta, jakoś w innych krajach hodowcy są życzliwi.. Szkoda,że w Polsce ciągle ma się jakies ,,ale" .
Gratuluje hodowczyni !!!!!! Sukcesów hodowlanych jak również wystawowych!!!

Patoxx

Od: Nie paź 03, 2010 20:55

Post » Wto lis 13, 2012 21:23 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Patoxx pisze:Nowy standard DRX mówi o ekstremalnym pyszczku

Tego akurat 6 miesięcznej, białej kotce nie brakuje :lol:, jak również co najmniej dwóm pozostałym devonkom Kirlee. A zwłaszcza jednej która jest najbardziej ekstremalnym devonem w Polsce :) .

Ruvil

Od: Pon lut 19, 2007 17:22

Post » Wto lis 13, 2012 21:29 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Oczywiście, krótki extremalny pyszczek jak najbardziej jest pożądany. Zgadzam się z tym w 100 %. Ale nie można przy tym stracić kształtu głowy, oka i ucha. O tym również należy pamiętać. I żeby było jasne, nie piszę o wszystkich kotach tej hodowczyni, absolutnie nie.

Kirlee

Post » Wto lis 13, 2012 21:32 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Oj szkoda że ja nie znam tego najbardziej ,,ekstremalnego" devona w Polsce... Tzn znam ale napewno nie jest od Kirlee :)
Znam Polskie ekstermalne devony i te devony wygrywają :)
O tak głowa też jest ważna i powinno się o tym pamiętac:)

Patoxx

Post » Wto lis 13, 2012 21:37 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Patoxx pisze:O tak głowa też jest ważna i powinno się o tym pamiętac:)

LOL :) z naciskiem na " też " ;)

Kirlee

Post » Wto lis 13, 2012 21:40 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Oj tak Ty Kirlee akurat powinnaś wziąś sobie do serca ten nacisk na też :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ale w tym wątku nie jest to akurat istotne.. Natomiast pouczając innych warto popatrzec na siebie... I wytknąc sobie błedy a nie tylko innym...

Patoxx

Post » Wto lis 13, 2012 21:41 Re: 10-11.11.2012 WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH GORZÓW WLKP

Patoxx - Jeśli nie znasz to nie rozumiem dlaczego zabierasz głos...może warto poznać zanim coś napiszesz?

Ruvil

Od: Pon lut 19, 2007 17:22

[poprzednia][następna]