Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 12, 2012 22:08 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Mam kilka drewnianych mebli olejowanych i bardziej je lubię niż lakierowane :wink:

Potwierdzam, mam głównie meble woskowane, i dużo bardziej je lubię, niż lakierowane. A malowałam i woskowałam sama, nic strasznego. Najcięższy kawałek roboty to polerowanie ostatniej warstwy wosku, trochę się trzeba namachać.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon lis 12, 2012 22:21 Re: Broszka & Company

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lis 12, 2012 22:44 Re: Broszka & Company

Broszko - jak Cielito to może od razu z jego ukochanym wujkiem Leołosiem :wink: Byś miała w komplecie - małe, zwinne, opóźnione w rozwoju wampirzę i młodego dorosłego, fajtłapę i przytulaka obdarzonego siłą spokoju :lol: .
Wiem, że nie możesz się dokocić (zwłaszcza teraz), ale pożartować zawsze można - wszak obie wiemy że to se ne da pani Havrankova. A zakochaną parkę Franię i Justina chętnie bym wydała do zaprzyjaźnionego i doświadczonego domu. Bo Justin to nie jest prosty kotek (w odróżnieniu od uroczej i proludzkiej, gadatliwej Francy) :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 13, 2012 8:59 Re: Broszka & Company

Alienor pisze:Broszko - jak Cielito to może od razu z jego ukochanym wujkiem Leołosiem :wink: Byś miała w komplecie - małe, zwinne, opóźnione w rozwoju wampirzę i młodego dorosłego, fajtłapę i przytulaka obdarzonego siłą spokoju :lol: .
Wiem, że nie możesz się dokocić (zwłaszcza teraz), ale pożartować zawsze można - wszak obie wiemy że to se ne da pani Havrankova. A zakochaną parkę Franię i Justina chętnie bym wydała do zaprzyjaźnionego i doświadczonego domu. Bo Justin to nie jest prosty kotek (w odróżnieniu od uroczej i proludzkiej, gadatliwej Francy) :mrgreen: .

Gdybym tylko mogła to oczywiście że Cielitek z Leosiem a nawet całą czwórkę :1luvu:
Miejsca mam dużo, gorzej z finansami bo utrzymanie i leczenie przewlekle chorych zwierzaków kosztuje majątek... no i niestety, teraz możemy tylko pożartować o moim dokoceniu...

Po dzisiejszym rannym obchodzie remontowanych pokoi TZ zadecydował że nie będziemy wzywać ekipy do naprawiania tynków tylko sami je naprawimy i spróbujemy wyczyścić zabrudzenia a jak się nie da to je podmalujemy. W sumie nie wiem czy się cieszyć czy złościć bo sama miałam wielkie opory przed wpuszczeniem teraz ekipy na pięknie zrobione podłogi w obawie że je zniszczą :?
Ale dzisiejsza decyzja oznacza że sama muszę zakasać rękawy bo TZ mógłby się tym zająć dopiero w weekend a ja chcę w weekend się w końcu wprowadzić :roll:

Zaczynam szukać nowego dywanu :ok:
Koszty olejowania były niższe niż pierwsze wyliczenia i TZ zgodził się kupić nowy - tylko że zgodził się na taką kwotę że nie wiem czy coś tak taniego znajdę :twisted:
Za to mam problem z wymianą piór w żaluzjach... Nasze żaluzje są antyczne , były sprowadzane z zagranicy w czasach kiedy u nas jeszcze nikt ich nie znał. Okazuje się że po pierwsze pióra są niewymiarowej szerokości a po drugie musieliby wszywać nasze zaczepy bo teraz są zupełnie inne mechanizmy :roll: Oczywiście nie chcą tego zrobić tylko namawiają na zakup całych nowych żaluzji :? Podzwonię jeszcze w inne miejsca ale czarno to widzę... Zła jestem bo nasze mechanizmy działają bez zarzutu i chciałam tylko powiesić nowe pióra :evil: To tak jakby przy wymianie firanki konieczna była wymiana również karnisza :?

megan72 pisze:
Broszka pisze:Mam kilka drewnianych mebli olejowanych i bardziej je lubię niż lakierowane :wink:

Potwierdzam, mam głównie meble woskowane, i dużo bardziej je lubię, niż lakierowane. A malowałam i woskowałam sama, nic strasznego. Najcięższy kawałek roboty to polerowanie ostatniej warstwy wosku, trochę się trzeba namachać.
Właśnie dopytałam wczoraj TZta i te nasze meble co myślałam że olejował to pokrywał olejowoskiem :)

Conchita pisze:Używałam na samym początku, ale drogie toto. Teraz używam zwykłych sklepowych preparatów do mycia podłóg drewnianych. Tylko trzeba uważnie czytać ulotki - na wielu jest wprost napisane, że nie nadają się do podłóg olejowanych i woskowanych. Jeden z Ajaksów się np. nadaje, drugi nie.
Dzięki :) Na razie kupiłam od cykliniarza ten specjalny preparat, potem pewnie też przejdę w takim razie na zwykłe :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lis 13, 2012 12:28 Re: Broszka & Company

Broszka, jak twój malż taki zdolny, to może coś takiego zrobi dla kotów w zastępstwie utraconej miejscówki na piecu: https://urbancatdesign.com/en/store/pro ... tcase.html? :D

Bo ja na to patrzę i coraz bardziej pewna jestem, że potrafię to zrobić :wink:

felin

Post » Wto lis 13, 2012 12:53 Re: Broszka & Company

Hura, znalazłam pióra :D Jutro biorę swoje stare i jadę do Legnicy gdzie bardzo miły pan obiecał że bez problemu wszyją moje zaczepy :ok:
I znalazłam pralnię gdzie wypiorą mój dywan - niestety w przeciwnym kierunku bo w Wałbrzychu, ale i tak mam tam do odbioru meble u tapicera i na dniach będę jechać :wink:

felin pisze:Broszka, jak twój malż taki zdolny, to może coś takiego zrobi dla kotów w zastępstwie utraconej miejscówki na piecu: https://urbancatdesign.com/en/store/pro ... tcase.html? :D

Bo ja na to patrzę i coraz bardziej pewna jestem, że potrafię to zrobić :wink:

O, już w necie kiedyś wpadłam na ten regał - świetny pomysł :ok:
Zapiszę sobie znów linka bo miałam zapisany ale padł razem z moim starym kompem.
Jak TZ będzie wymieniał regał na książki to mu chętnie podrzucę taki pomysł :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 13, 2012 13:09 Re: Broszka & Company

Też sobie zapisałam stronę.
Moze przynajmniej pooglądam.. , a może jakąś półeczkę kiedyś.. :D tylko nie wiem po co, bo moje połowy dostępnych miejsc nie wykorzystują :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 13, 2012 13:33 Re: Broszka & Company

http://swiatkotow.pl/wiedza/artykuly/za ... robuj.html
"Doświadczonych kocich opiekunów nie trzeba przekonywać, że koty to zwierzęta obdarzone ogromna inteligencją, zdolne do rozwiązywania skomplikowanych problemów i rozumiejące bardzo dużo z tego, co się do nich mówi. Wiadomo jednak, że kocia inteligencja bywa bardzo wybiórcza. Kot rozumie to, co chce, robi, to co chce i uczy się wyłącznie tego, co chce. Zazwyczaj błyskawicznie uczy się tych umiejętności, które mają znaczenie w zaspokajaniu priorytetowych potrzeb, rozrywki, zdobycia uwagi opiekuna i dostępu do smakołyków. Równocześnie potrafi bardzo konsekwentnie nie rozumieć i nie umieć, a polecenia pani lub pana ignorować tak skutecznie, że można zacząć podejrzewać go o głuchotę.

Każdy kot ma osobisty zestaw czynności i słów, których nie zamierza za nic w świecie opanować. Istnieje jednak pewien wspólny dla wszystkich kotów zbiór umiejętności, których w żaden sposób nie da się ich nauczyć."
:ryk: :ryk:

felin

Post » Wto lis 13, 2012 13:37 Re: Broszka & Company

:ryk: :ryk: :ryk:

Nowa promocja w zoo+
10% rabatu na karmy wete i suplementy: http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/pr ... alistyczne

chyba nie muszę wspominać że właśnie wczoraj płaciłam za zamówienie i właśnie kupiłam m.in. suplementy i karmy wete ? :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 13, 2012 13:52 Re: Broszka & Company

felin

Post » Wto lis 13, 2012 13:54 Re: Broszka & Company

Broszka pisze::ryk: :ryk: :ryk:

Nowa promocja w zoo+
10% rabatu na karmy wete i suplementy: http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/pr ... alistyczne

chyba nie muszę wspominać że właśnie wczoraj płaciłam za zamówienie i właśnie kupiłam m.in. suplementy i karmy wete ? :twisted:

:mrgreen:

felin

Post » Wto lis 13, 2012 14:02 Re: Broszka & Company

Osz... Też mi przysłali uprzejmie to zawiadomienie o promocji. Tez zrobiłam wczoraj zamówienie, do którego podchodziłam 3 dni :twisted: . W sumie tego co chciałam to nie było w małych ilościach, a dostawa za tydzień .. itd. Przy okazji przyjrzałam sie tym cenom.. , wiem, że na ogół tak jest, że im większe opakowanie tym taniej. Ale to niesprawiedliwe :( Różnica w cenie o połowę! ale ja na pewno nie kupię 10 kg karmy. Pomijając koszt, to nie chciałbym żeby takie otwarte opakowanie stało mi pół roku. :twisted: Z puszkami też - nie kupię pakietu 24 , jak nie wiem czy zołzy zjedzą cokolwiek.
No, i te wielkości puszek, o które sie tak tu niektórzy starali - a nie moge znaleźć takich malutkich .. A jak już coś jest to almo nature, gdzie cena za kg wprawiła mnie w osłupienie 8O
Nie bawię się tak :evil:

Z olejowaniem/woskowaniem poczekam do wiosny. Może w międzyczasie zrobię zdjecie stołowi - on jest inny :mrgreen: . Mam marzenie mienia małego warsztatu z dużą ilością drewna - Mikołaj niedługo :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 13, 2012 14:08 Re: Broszka & Company

morelowa pisze: Może w międzyczasie zrobię zdjecie stołowi - on jest inny :mrgreen:

8O 8O :strach: :strach:
To stoly też mogą? :mrgreen:

felin

Post » Wto lis 13, 2012 14:09 Re: Broszka & Company

Nie wiem czy wiecie: w tej promocji można uzyskać rabat na wszystko co jest w tej rubryce: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_specjalistyczne a więc również karmy bezzbozowe, ekologiczne, seniorowe czy nawet mleko 8O
Mogłabym mieć w sumie 17% zniżki :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 13, 2012 14:12 Re: Broszka & Company

felin

[poprzednia][następna]