Budrys [i], Migdał, Vanilka, Frezja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 18:13 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

tajdzi pisze:A jak tam ogrodzenie?
robi się 8)
Siatka prawie wszędzie już jest. Ale dorabianie tego prawie będzie pewnie trwało tyle co zakładanie całości. Przewieszki chyba jutro będą robić.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lis 07, 2012 11:23 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

Ogrodzenia cd
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Widać, ze nei wszędzie jeszcze wykończone (bramki, podmurówka obok), z jednej strony domu jeszcze mam dziurę, ale to czeka na kolejny etap ogrodzenia. Za jakiś tydzień, max dwa powinno być już zrobione.

A to Vanilka 8) Hoduje futro i pucki, idzie zima 8)
Obrazek

Ginewra na wystawie :) Światło liche niestety, no ale na to nie mamy wpływu. Panna się nawet podobała :) W sobotę pokonałą dwa inne brysie w nominacji do finału :) W niedzielę konkurowała z Wilmą Kicorka i obie nas pokonał inny śliczny devonek :lol: Ale ja z dziecia jestem dumna, bo się nie stresowała wystawą :) Pyszczyła trochą za dużo na siłę macana, ale takie jest życie wystawowego kota ;)
Obrazek

No i mój lokalny "problem" :roll:
Obrazek
czarna dymna szylkrecia na bank bezdomna, chuda, dzika i niedawno była z kociakiem. Nr1 do złapania. Bura szylkretka bardziej wypasiona, ale chyba tez ją ciachnę... O ile uda mi się to załatwić. Akurat do łapanki przyda mi się ten taras na kórym są zdjęcia robione, no bo zwyczajnie mam dobry podgląd sytuacji. A po zamknięciu ogrodzenia kotki tam nie wejdą :roll: Od przodu domu pewnie jakoś wejdą... nie wiem jak bo dość szczelnie i tam będzie. Dziury wielkości kota są od srtony sąsiada, ale tam jest też pies :|
Obrazek

Mysza

Post » Śro lis 07, 2012 19:25 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

trzymam kciuki za lapanke i odbierz pw ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lis 07, 2012 20:00 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

mam trochę lepszych zdjęć Ginewry :mrgreen:
kolory nadal przekłamane, ale i tak lepsze :)
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Czw lis 08, 2012 7:45 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

Piekna kocia dama.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lis 08, 2012 9:46 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

na pierwszym zdjęciu widać focha odziedziconego po mamusi... ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lis 12, 2012 23:05 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie

Złapałam dziś wstawioną wcześniej szylkretkę :) Weszła chyba w 5 sekund taka była głodna. Mała i super drobna waży tylko 2,4kg. Oddawana ostatnio Ginewra ważyła ponad 3kg :roll: Jest już po sterylce i dochodzi do siebie w klatce u mnie w pomieszczeniu gospodarczym. Muszą ją przetrzymać przez czas rekonwalescencji.

Za kotką przyszedł kociak.... Ucieszyłam się, bo już myslałam, ze zginał. W 15 sekund złapała się ona.
Malutka dymna tricolorka. Chuda tak, że wszystkie kostki czuć. Najpierw na mnie nasyczała, a potem już mruczała głaskana :) Znaczy się oswoi się :)

Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Pon lis 12, 2012 23:14 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

ładne to małe 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lis 13, 2012 8:34 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

Wszystko oh i ah. :D
Ginewra przepiękna.
Ogrodzenie świetne.
Złapany maluch ładniusi.
:1luvu:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto lis 13, 2012 9:45 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

Krakowska Mafia z Tarchomina zaczyna działać? ;) :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 13, 2012 9:47 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

Gratuluję błyskawicznych łowów! 8O Mam nadzieję, że współpraca z PJD będzie owocna!!! :ok:

Super ogrodzenie. ŁAŁ. :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto lis 13, 2012 10:13 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

tajdzi pisze:Krakowska Mafia z Tarchomina zaczyna działać? ;) :ok:

Mafia Tarchomińska, oddział terenowy Kraków. :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lis 13, 2012 10:20 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

MariaD pisze:
tajdzi pisze:Krakowska Mafia z Tarchomina zaczyna działać? ;) :ok:

Mafia Tarchomińska, oddział terenowy Kraków. :lol:

Nasze macki sięgają wszędzie 8) :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 13, 2012 10:26 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

zobaczycie, zobaczycie - jeszcze będą o na mówić: świadkowie..... i tu dopisek, odpowiedni :wink:

Mysza :ok: miło Cię widzieć w starej roli, choć w nowej też wygldasz nieźle :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lis 14, 2012 22:21 Re: Budrys, Migdał, Vanilka- ogrodzenie antykocie. Tarasowce

Rano TZet jechał z Anią do żłobka. Wyprawiłam ich, poszłam zjeść śniadanie, TZ wrócił, poszłam obrobić kotkę w kotłowni. A tam klatka pusta :shock: Aaaaaa nawiała! Szukamy w kotłowni nie ma. Może nawiała do garażu jak TZet z Anią wychodził. Szukamy w garażu - nie ma. Poza tym jakby nawiała do garażu, to przecież przy otwieraniu brama czmychnęłaby momentalnie. Nie no niemożliwe, by nawiała do garażu, TZet od razu zamknął drzwi. Szukamy znów w kotłowni na piecu, w pralce, w koszu na pranie. W końcu :idea: Może jest POD szafką, za cokołem. JEST! No i jest.... dałam jej tam dywanik, za szafkę też, jedzenie, picie. Obok kuwetę (nalała pod kaloryferem) i siedzi tam. Nie będę jej zaganiać do klatki.
A skoro miałam klatkę wolną, to.... złapałam i zawiozłam do wycięcia kolejną kotkę :twisted: Burą tricolorkę, na prawdę piękną. O nią się bałam, że może czyjaś i wycięta. Nie była wycięta, za to z zapasem sadełka. Wetka opowiadała, ze doprowadziła ją prawie do zawału, bo wpadła w taki bezdech, ze nijak jej nie mogła pobudzić do oddychania, kotka zsianiała i musiała ją intubować. I resztę sterylki oddychała przez rurkę. Kazała mi ją obserwować, więc transporter z kotenią stoi na stole na wprost mnie.
Z racji, że jadła mi już z łyżeczki wczoraj, to zobacze, czy chciałaby się oswoić.

Za to Lukrecja (choć nie wiem czy nie powinna się Mrusia nazywać) mruczy na całego, wygina przy tym jak szalona, ociera, barankuje i mnie kocha. Także oswojona to już jest, nie jest tylko jeszcze nauczona życia w domu. Boję się na razie puszczać ją z klatki, bo pewnie by się zdziczyła otwartością ternu.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]