Moderator: Estraven
Broszka pisze:A ja od razu sobie wyobraziłam kota puszczającego pawika na podłogę wprost w te szpary między deskami
morelowa pisze:Rzeczywiście te pawie, ew. żwirki i temu podobne, przemawiałyby za zaszpachlowaniem szpar. Troche szkoda, bo tak jest ładnie.
A tam, ja nie jestem chyba taka drobiazgowa i nie musze mieć idealnie - w kącie stanie pewnie jakiś mebel i jeśli to nie ma zamiaru się dalej psuć, a koszt cyklinowania chyba mniejszy od nowej podłogi.. to bym się nie przejmowała.
felin pisze:Broszka pisze:A ja od razu sobie wyobraziłam kota puszczającego pawika na podłogę wprost w te szpary między deskami
Też mi to od razu przyszlo do glowyMialabyś nietypową szpachlówkę
![]()
Ja bym to chyba zaklajstrowala.
Broszka pisze:Od rana wieje dzisiaj u nas hurganowy wiatr i stała się nam mała katastrofa: przez nie zatkaną dziurę w kominie wybiło sadze w remontowanym pokoju![]()
A przy jej sprzątaniu dojrzałam jak cykliniarz zniszczył nam nowe piękne ściany![]()
![]()
To że bezpyłowe cyklinowanie starej podłogi z farbą olejną okazało się bardzo pyłowe i wszystko jest pokryte grubą warstwą kurzu to jeszcze nic - okazało się że tynki w niektórych miejscach popękały a w wielu miejscach cykliniarz je podziabiał i pobrudził ocierając maszynami i chyba swoimi brudnymi ciuchami![]()
![]()
Przyznam że olejowane podłogi wyglądają przepięknie, szczególnie ta z odzysku ma piękny kolor - ale problem ścian zupełnie zniweczył moją radość bo chyba trzeba będzie je naprawiać i jeszcze raz malować
Cykliniarz dzisiaj kończy robotę i w poniedziałek będę dzwonić do ekipy żeby podjechali zobaczyć co z tym fantem zrobić, tzn złożę reklamacje na te pęknięcia tynków a przy okazji chyba poproszę o ponowne pomalowanie...
jasia0245 pisze:Ale się cieszę Broszka, bo Pingwinek ten tymczasek ma swój nowy domek. Dosłownie kilka ulic dalej w Stargardzie. Mamba bardzo teraz spokorniała, już chyba nie będzie atakować Sisi. Domek super.![]()
![]()
![]()
jasia0245 pisze:Jeżeli cykliniarzowi jeszcze nie zapłaciliście to OK, powinien szkody naprawić.
Oj niedobra wredna cioteczkamorelowa pisze:Ja tam nie współczuję [taki charakter wredny]
Tylko dół - tzw salon i jadalnię (pokój kiedyś wielofunkcyjny bo była tu jednocześnie kuchnia, łazienka i gabinet tzn biurko do pracymorelowa pisze:Chyba mi umknęło - robicie cały dom, czy tylko dół [tylko ] tej rezydencji?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 128 gości