NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2012 22:29 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

lidka02 pisze:A ja bym fundła złośnicy jednak obrożę :ok: paczka doszła dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na zdrówko :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt lis 09, 2012 22:30 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kotina pisze:
lidka02 pisze:A ja bym fundła złośnicy jednak obrożę :ok: paczka doszła dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Toć to samo i ja mówiła :wink: :D
Obróżka naprawdę działa !!!!

My domagamy się :wink:
- obróżki dla Kropki !!!
- obróżki dla Kropki !!!

:D :D

No...dobra...dostanie :lol: ... obróżkę i kaganiec i smycz...a co tam, nie będę żałowała kocicy...niech ma... :wink: :mrgreen: :ryk:
Dałam Kropci czas do konca przyszłego tygodnia...po terminie nie będzie odwołania...

A tak na poważnie, zamierzam kupić, chyba nie mam innego wyjścia, chociaż dzisiaj pannica widząc, że przyszedł maluch na obiadek, poprostu sobie wyszła z domu...ale daleko nie poszła, siedziała na parapecie i podglądała przez szybę, przecie musiała widziec co się w kuchni dzieje... :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt lis 09, 2012 22:31 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

anka13 pisze:Baaardzo dawno nie było mnie na forum. Teraz doczytała, że u Was nowy czarnulek. Ja miałam wyjątkowe szczęście do tych smołowatych :wink: /obraziłyby się na pewno / A Kropeczka powoli się przyzwyczai. U mnie Fredka po przygarnięciu Pedra przez prawie dwa miesiące była wściekła, wyprowadziła się do innego pokoju i na dotyk reagowała wręcz warczeniem. Teraz myje towarzysza i wcale jej nie przeszkadza. Przy następnych znajdkach już było trochę lepiej / choć zawsze były ofukane i musiały dostać łapą po łebku/ ale tamte jej fochy były straszne.

Witaj :1luvu:
Ja cały czas zaciskam własne pazurki, by Kropka jednak bez wspomagaczy :mrgreen: pokochała Cudaczka, ale jak będzie , nie wiem, a jak czytam, że gdzieś u kogoś jakaś kocia mordka pokołała drugiego, to aż mnie w gardle ściska, ze można bez większych awantur :lol: Ja się nawet zgadzam na takie dwa miesiące jak u Ciebie :D byleby nasza Kropka już nie szalała z zazdrości...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt lis 09, 2012 22:32 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Zupełnie nie rozumiem Kropki, z Zuczkiem bawi się świetnie, ganiają się nawzajem, psio goni kotę, ta wskakuje na kanapę, jamniś próbuje ją złapac podskakując przy tym tak nieudolnie, że boki zrywać...
Kropka wystawia łapy i go zaczepia, on nie pozostaje jej dłużny i też chce na kanapę, co prawda jeszcze długi jest za krótki i samodzielnie nie wskoczy, jeszcze nie, ale... :wink:
wówczas do akcji wkracza małż, bierze podskakiwacza na ręce i sadza na kanapie, wtedy Kropka zaczyna się przewracać na boczki...
Jest wesoło, próbowałam zrobic zdjęcia, ale towarzystwo w akcji to fotka nieczytelna :mrgreen:
I tak patrzę jak się bawią i nie wierzę... kocia mordka jest taka łagodna wobec cięższego od siebie psa, a do kociej okruszyny taka paskuda...

Lunka robi podchody do małego, i choć też jeszcze na niego napluje, to jednak Cudaczek może ją powąchać...
Obrazek Obrazek

coś nie mogę przesyłać zdjęć... już nie mam siły...może jutro będzie lepiej :evil:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt lis 09, 2012 22:49 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Za obróżkę i będzie luzik :oops: :ok: :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob lis 10, 2012 8:33 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Mam nadzieję że Kropcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie jest taka zacięta jak moja Gabi :roll:
U nas dopiero teraz po prawie 4 latach zaczyna się układać :) ale Gabi była dorosłą kotką a Siśko miał rok :kotek:
:ok: za Kropcię
:ok: za Rambusia
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob lis 10, 2012 12:52 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Ja mam na tymczasie dwa maluchy 5 - cio miesięczne. Jakie one są rozkoszne, a przy tym wredne dla mojej rezydentki Sisi. Osaczają, gryzą ją i ganiają. Często muszę je trzymać w osobnym pokoiku. Ostatnio Sisi nawet ukryła się przed nimi w szafie. Pusia - pers je ignoruje i jej wcale nie zaczepiają, chyba jej się boją bo ona wygląda na większą chociaż tyle samo waży co Sisi. Jednak dostrzegam, że Pusia też raczej schodzi im z drogi. Chciałabym żeby choć jedno kociątko znalazło domek to wtedy może Sisi czułaby się bardziej pewna. Dzisiaj rozwiesiłam ogłoszenia wraz ze zdjęciami kolorowymi kotków u wetów i w MDK, może chwyci. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lis 10, 2012 19:03 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:Ja mam na tymczasie dwa maluchy 5 - cio miesięczne. Jakie one są rozkoszne, a przy tym wredne dla mojej rezydentki Sisi. Osaczają, gryzą ją i ganiają. Często muszę je trzymać w osobnym pokoiku. Ostatnio Sisi nawet ukryła się przed nimi w szafie. Pusia - pers je ignoruje i jej wcale nie zaczepiają, chyba jej się boją bo ona wygląda na większą chociaż tyle samo waży co Sisi. Jednak dostrzegam, że Pusia też raczej schodzi im z drogi. Chciałabym żeby choć jedno kociątko znalazło domek to wtedy może Sisi czułaby się bardziej pewna. Dzisiaj rozwiesiłam ogłoszenia wraz ze zdjęciami kolorowymi kotków u wetów i w MDK, może chwyci. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Już od dwóch godzin bardzo dobra wieść, bo Pingwinek - mój tymczasik znalazł nowy domek, dosłownie kilka ulic dalej na Starówce w Stargardzie. Bardzo dobry domek.
Cieszę się bardzo, że już nie będą osaczać mojej Sisi, czarna Mamba druga tymczaska bardzo spokorniała po odejściu Pingwinka. Prawda, że pokochałam tego maluszka ale dokuczały mojej rezydentce Sisi niesamowicie. :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lis 12, 2012 9:58 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Witamy sie :D
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pon lis 12, 2012 13:03 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

trzymamy za jutro dla Cudaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
dla Ciebie też bo już to przeżywasz... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon lis 12, 2012 13:57 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

puszatek pisze:trzymamy za jutro dla Cudaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
dla Ciebie też bo już to przeżywasz... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lis 12, 2012 15:39 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

lidka02 pisze:
puszatek pisze:trzymamy za jutro dla Cudaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon lis 12, 2012 15:40 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:
jasia0245 pisze:Ja mam na tymczasie dwa maluchy 5 - cio miesięczne. Jakie one są rozkoszne, a przy tym wredne dla mojej rezydentki Sisi. Osaczają, gryzą ją i ganiają. Często muszę je trzymać w osobnym pokoiku. Ostatnio Sisi nawet ukryła się przed nimi w szafie. Pusia - pers je ignoruje i jej wcale nie zaczepiają, chyba jej się boją bo ona wygląda na większą chociaż tyle samo waży co Sisi. Jednak dostrzegam, że Pusia też raczej schodzi im z drogi. Chciałabym żeby choć jedno kociątko znalazło domek to wtedy może Sisi czułaby się bardziej pewna. Dzisiaj rozwiesiłam ogłoszenia wraz ze zdjęciami kolorowymi kotków u wetów i w MDK, może chwyci. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Już od dwóch godzin bardzo dobra wieść, bo Pingwinek - mój tymczasik znalazł nowy domek, dosłownie kilka ulic dalej na Starówce w Stargardzie. Bardzo dobry domek.
Cieszę się bardzo, że już nie będą osaczać mojej Sisi, czarna Mamba druga tymczaska bardzo spokorniała po odejściu Pingwinka. Prawda, że pokochałam tego maluszka ale dokuczały mojej rezydentce Sisi niesamowicie. :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

To super :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon lis 12, 2012 19:36 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

lidka02 pisze:Za obróżkę i będzie luzik :oops: :ok: :mrgreen:

Oby :mrgreen: :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lis 12, 2012 19:37 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

bozena640 pisze:Mam nadzieję że Kropcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie jest taka zacięta jak moja Gabi :roll:
U nas dopiero teraz po prawie 4 latach zaczyna się układać :) ale Gabi była dorosłą kotką a Siśko miał rok :kotek:
:ok: za Kropcię
:ok: za Rambusia

U nas jest odwrotnie :D - to Kropka miała rok a Lunka z 3-4lata gdy niebieska przyszła do nas...do dzisiaj obie panny mają kłopoty z "totarciem się" :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]