PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 15:23 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jeśli nie masz dawcy to wiem gdzie kupisz krew najtaniej (chyba) bo za 200zł.

ale trzeba znależć przyczynę tej leukocytozy.

no i kicia MUSI jeść-czyli karmienie strzykawą się kłania :roll: -najlepiej-strzykawka 10-tka, i gerberek indykowy lub kurczakowy (czyste,bez dodatków-mam wrażenie że indykowy się lepiej do strzykawy nabiera i lepiej smakuje) albo conwalescent i tak 4 na dobę min.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 08, 2012 15:35 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

smarti pisze:jeśli nie masz dawcy to wiem gdzie kupisz krew najtaniej (chyba) bo za 200zł.

ale trzeba znależć przyczynę tej leukocytozy.

no i kicia MUSI jeść-czyli karmienie strzykawą się kłania :roll: -najlepiej-strzykawka 10-tka, i gerberek indykowy lub kurczakowy (czyste,bez dodatków-mam wrażenie że indykowy się lepiej do strzykawy nabiera i lepiej smakuje) albo conwalescent i tak 4 na dobę min.

Strzykawa już jest convalescent też ( chyba mnie osobiście będzie mniej drzaźniło to karminie na siłę niż zupełne niejedzenie tej mojej szylkretowej larwy ;) ) . Z resztą jest taka słabiutka że nie ma siły się bronić. . Miejmy nadzieję że coś rozjaśni to USG.
Pani doktor jak mi mówiła to też ok 200 zł ma kosztować(pewnie to ten sam) .
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Czw lis 08, 2012 15:38 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Nie będą, mają być między psami, przypomnę jeszcze o tym :ok:

Ten, którego przerzuciłaś ma na imię Brandon. Specjalnie dla amatorów seriali młodzieżowych z lat dziewięćdziesiątych :P
Oto on:
Obrazek

I faktycznie- jest okropny :wink: .
(Ania, zwróciłaś uwagę czy miał dziś przy obroży tabliczkę z imieniem?)

Dzięki za Kacpra :)

Tak to on. Jest NIEOWYTRZYMANIA :twisted: Tak - miał tabliczkę ale mi umknęłą :| Myśle, że treść Krejziburego do niego by też pasowała.Jest BARDZO żywy i nachalny :lol:
Kacper wczoraj jakby lepiej - jadl i dal sie poglaskac - i nie ma kataru;) Widocznie podzialalo postraszenie go, że jak se rozchoruje to pojdzie do szpitala - ze ma sie wziasc w garsc i wybrac sobie dom ;) Już kilkakrotnie tak robilam i zawsze dziala - oby i tym razem ;)
Dziś mialy pojsc do sterylki prawie wszystkie kotki.

dziewczyny co z weekendem? ja tym razem wole niedziele od soboty - ale ew moge byc w sobote tylko wtedy krocej..
kto kiedy bedzie?

Trzymaj sie szylka!!!
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw lis 08, 2012 16:17 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Tulcia wąsy w górę!!! :ok: :ok: Musi być dobrze! :ok: :ok:

Brandon to jest ten z jednym jajkiem? :D Bo jeśli tak, to faktycznie można w ogłoszeniu Krejzi tylko imię zmienić. Straszny natręt ;)

Wysłałam Rokoszka i zaktualizowałam.

SALA 1 (od wejścia)
426/12 BARBADOS - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny ogłoszenie MissJoas - wysłane
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea
163/12 MONTI - pingwin, duży, niekastrowany, bardzo miły ogłoszenie Zoyabea
659/12 BONGO - krówek, kastrat, bardzo miły zaczepiacz ogłoszenie Zoyabea
624/12 KACPER - biało-bury (nie mam numeru) ogłoszenie Jamkasica

SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawy ;) z białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany ogłoszenie alareipan - wysłane
682/12 CIUTEK - czarny płochliwy maluch, chłopak, niekastrowany ogłoszenie MissJoas - wysłane
585/12 SEZAMEK - bury z białymi dodatkami, młody, miły ale wystraszony, niekastrowany ogłoszenie Jamkasica
583/12 FRUZIA - pingwinka młoda ogłoszenie MissJoas - wysłane
587/12 ZAJĄCZEK - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany ogłoszenie MissJoas ?????
254/12 WIEDŹMIN - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka ogłoszenie Zoyabea
309/12 KREJZIBURY - bury wariat ;) ogłoszenie MissJoas
???/12 BRANDON - kolejny bury wariat

SALA 3
586/12 LUZAK- pingwin, bardzo miziasty, niekastrowany ogłoszenie Ola - wysłane
576/12 GUMIŚ - buro-biały, duzy, bardzo miły, kastrowany ogłoszenie Ola/Revontulet - wysłane
238/12 STEFAN - i wszystko jasne ;) ogłoszenie Zoyabea - wysłane
224/11 - dzika bura, wysterylizowana
394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica - wysłane
464/12 PEPSI - czarna przytulanka, młoda wysterylizowana ogłoszenie alareipan

Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lis 08, 2012 16:52 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

alareipan pisze:Tulcia wąsy w górę!!! :ok: :ok: Musi być dobrze! :ok: :ok:

Brandon to jest ten z jednym jajkiem? :D Bo jeśli tak, to faktycznie można w ogłoszeniu Krejzi tylko imię zmienić. Straszny natręt ;)

Wysłałam Rokoszka i zaktualizowałam.

SALA 1 (od wejścia)
426/12 BARBADOS - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny ogłoszenie MissJoas - wysłane
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea

SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawy ;) z białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany ogłoszenie alareipan - wysłane
682/12 CIUTEK - czarny płochliwy maluch, chłopak, niekastrowany ogłoszenie MissJoas - wysłane
585/12 SEZAMEK - bury z białymi dodatkami, młody, miły ale wystraszony, niekastrowany ogłoszenie Jamkasica
587/12 ZAJĄCZEK - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany ogłoszenie MissJoas ?????
254/12 WIEDŹMIN - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka ogłoszenie Zoyabea

SALA 3
576/12 GUMIŚ - buro-biały, duzy, bardzo miły, kastrowany ogłoszenie Ola/Revontulet - wysłane
224/11 - dzika bura, wysterylizowana
394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica - wysłane

Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.

Wiedzmin jednak zostaje przechszczony na Estebana :)
Bura dzika jednak jest kotka. Prosze - a tak sie zachwycałam - że Rashomon (bo tak sie nazywa - czyli teraz Rashmonka pewnie) ma taka "damską urodę" egh...
Nuka też ma już wysłane ogłoszenie...
Ja pisze jeszcze do dziewczyn na paluchowym FB żeby zamieszczały i tam ogłoszenia ;)
Byłam na stronie Palucha - koty są niestety wstawione jeden po drugim - a na FB jest tylko Stefan :(
Obrazek

zoyabea

Post » Czw lis 08, 2012 17:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Spokojnie Ania, one też nie siedzą tam non-stop, ogarniają we dwie i aktualizują kiedy mogą. Wszystko co powysyłane będzie wrzucone :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lis 08, 2012 18:43 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Spokojnie Ania, one też nie siedzą tam non-stop, ogarniają we dwie i aktualizują kiedy mogą. Wszystko co powysyłane będzie wrzucone :ok:

Ok - co z weekendem dziewczyny?kto kiedy jest?
Obrazek

zoyabea

Post » Pt lis 09, 2012 7:57 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

PALUSZKI DZIĘKUJĄ !!! turkusowej Cioci

za pudło różności ,głównie zabawek-maskotek :dance: :dance2: .
Będą miały do czego się przytulać :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lis 09, 2012 9:31 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:
jamkasica pisze:Spokojnie Ania, one też nie siedzą tam non-stop, ogarniają we dwie i aktualizują kiedy mogą. Wszystko co powysyłane będzie wrzucone :ok:

Ja mogę być albo w sob albo w niedz wedle potrzeby :)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt lis 09, 2012 10:31 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

mnie zgodnie z zapowiedzią niet
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lis 09, 2012 11:57 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MissJoas pisze:
zoyabea pisze:

Joaś - to może lepiej gdybyś była w niedziele - ja bede w sobote, ale i tak podjade w niedziele - przyjedzie znajoma po 2 koty 8)
Obrazek

zoyabea

Post » Pt lis 09, 2012 11:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Małgosia, dziękuję za informację zwrotną :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt lis 09, 2012 14:06 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:
MissJoas pisze:
zoyabea pisze:

Joaś - to może lepiej gdybyś była w niedziele - ja bede w sobote, ale i tak podjade w niedziele - przyjedzie znajoma po 2 koty 8)

Dobra, to ja będę w niedzielę.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt lis 09, 2012 16:26 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Mnie w ten weekend nie będzie.

Jeśli wszystko się uda dograć (przetrzymanie na strychu itp.), to Rashmonka pojedzie w następną niedzielę do stajni :ok: :ok:

Zaktualizowałam.
SALA 1 (od wejścia)
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea - wysłane

SALA 2 (z młodzieżą)
254/12 ESTEBAN - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka ogłoszenie Zoyabea

SALA 3
224/11 Rashmonka - dzika bura, wysterylizowana

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt lis 09, 2012 18:04 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

alareipan pisze:Mnie w ten weekend nie będzie.

Jeśli wszystko się uda dograć (przetrzymanie na strychu itp.), to Rashmonka pojedzie w następną niedzielę do stajni :ok: :ok:

oooo. a ktorej? znam wiekszosc w wawie - bo koty do dopiero moja druga milosc :oops:
Zaraz sie wezme za reszte ogloszen...
Obrazek

zoyabea

[poprzednia][następna]