Koty już nie w małej klatce.Nikon, Afra i Miszka w domkach !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 22:30 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

ewar pisze:Nie przepadam za zabawą z kotami, o tym wile razy pisałam :oops: , ale jak mus to mus.Zabawa czyni cuda, małe koty są ciekawskie.Zaraz będę im puszczać bańki mydlane.

Ewar, zapraszam do siebie, serdecznie :D Ty byś miała więcej cierpliwości do mojej Małej Żmijki :wink:

Poradzimy sobie z maluszkami, nie takie diabełki mieliśmy, dzikiedzikie też były cywilizowane :wink: i wyrosły na porządne koty, o !!
edit: Ewa, nie martw się, maluszki jeszcze będą razem się tuliły, potrzebują chwilki, tyle się dzieje wokół, zapewne są zdezorientowane :(
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt lis 09, 2012 6:11 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Kotki grzecznie spały całą noc, ja wcześnie wstaję, więc je obudziłam :oops: Dałam mokrego jedzonka, ale tylko Misza wsunął wszystko, Afra wolała suchą karmę.Siusiu wszystkie zrobiły do kuwetki, kupek jeszcze nie było.Zamknęłam je w pokoju, niech sobie pobiegają i pobawią się.Miszka już mniej miaukoli, mam nadzieję, że postęp będzie.W pokoju mają otwarty transporterek, na pewno do niego będą wchodzić, niech się z nim oswajają.
Sherina, żebyś wiedziała jak nie znoszę zabawiać kotów, ale czasem trzeba.Mam zabawki, którymi koty bawią się same, a więc tory z piłeczką w środku, kulę na baterie, która ciągnie mysz na sznurku, wiszą dyndadełka..itd.Kiedy był u mnie malutki wnuczek to kotom podobały się jego zabawki, on natomiast interesował się kocimi :lol:
Wieści z frontu: Misza leży na podłodze i bawi się sznurkiem zawieszonym pod ławą.Wyprzytulałam go, nie darł się, a więc jest OK.Nikon to przytulanka, spokojnie mógłby spać z Zuzią w łóżeczku, tak słodkiego kociaka trudno znaleźć.Afra to kocia laleczka, delikatna, zgrabniutka, ręce same się wyciągają, aby ją głaskać.Miszka to trochę łobuziak, ale go lubię i on chyba już to czuje.
Nie zrobię zdjęcia pokoju po kilkugodzinnym pobycie maluszków tamże, bo się wstydzę.Pobojowisko.Dziwne, bo w łazience niczego nie strącają, przepraszam, raz moją szminkę z półki i się nią bawiły, ale tylko tyle.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 09, 2012 8:51 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Afra lubi bardzo łapać bańki mydlane.Lubi też oglądać telewizję, dzisiaj z zainteresowaniem śledziła program o mrówkojadach.Malutka potrzebuje ciepła, przychodzi do mnie, kiedy ją zawołam i się przytula :1luvu: Nikon również, ale bardzo interesują go moje koty siedzące po drugiej stronie drzwi.Były jakieś kontakty z łapkami, ale szpara jest mała i nie da się za bardzo wsadzić tam całej łapki.Misza o niebo lepiej, ale jeszcze potrzebuje czasu.Jest czasem niegrzeczny, dzisiaj przeszkadzał Afrze, kiedy ta była w kuwetce :evil: Z Nikonem uprawiają zapasy, bez warkotów, oby tak dalej.
Obrazek-Afra
Obrazek-Misza
Obrazek Obrazek
Miszka:
Obrazek Obrazek Obrazek
Nikon i Afra:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 9:33 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Afra i Nikon zrobili ładne kupki, Misza chyba nie był jeszcze w kuwetce.Nie chciałabym, aby załatwiły się w drodze.Dam im jeść przed podróżą, aby miały obciążone żołądki i nie wymiotowały.Podkłady kupione.
Kotki się bawią, Misza uwielbia tor z piłką w środku, a Nikon wędkę z piórkami.Spróbuję je zmęczyć zabawą, aby w drodze spały.One są cudowne :1luvu: , żal mi będzie się z nimi rozstawać, ale u sheriny będzie im wspaniale i szybciutko znajdą domki.

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 9:37 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Dzisiaj wyjeżdżają?
W niedoczasie jestem, nie doczytałam. Trzymam kciuki za pomyślną długą podróż i za pobyt w DT :)
No i chciałam jeszcze powiedzieć, że Afra mnie zachwyciła, te jej minki na zdjęciach :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lis 09, 2012 9:43 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

:lol: Nie da się ich nie kochać.Wydaje mi się, że je trochę męczę, bo na starość człowiek dziecinnieje i traktuje takie malce jak zabawki :oops: .Ale jak tego nie wziąć w ramiona i nie przytulać?

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 11:37 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Afra mruczy :dance: :dance2: :dance: Miszka jeszcze nie, ale już powolutku, powolutku...Maluchy padły, śpią na kanapie.Nic dziwnego, szalały kilka godzin.Spakowane już są, czekam na telefon od p.Marcina.Miszka wypróbował transporterek.To są takie cudne, słodkie kotki, a ktoś je wyrzucił i potem tyle czasu siedziały w klatce, w dodatku zapchlone.Teraz mają gdzie biegać, pchły nie gryzą, robaki chyba wytłuczone, pełne brzuszki, no chyba są szczęśliwe.
Zdjęć mam dużo, ale wkleję jak pojadą.Teraz tylko takie trzy:
Miszka Obrazek
Afra Obrazek
Nikon Obrazek
No, jeszcze jedno :lol:
Obrazek

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 11:53 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Który to taki poduszkowiec, Miszka? :D Słodziaki małe!
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt lis 09, 2012 13:26 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Owszem, Miszka :lol: Już mruczał :dance: Zaraz jednak sobie przypomniał, że ma być zdenerwowanym kotem.Wszystko idzie ku dobremu.Kotki wyczesałam troszkę, nawet im się to podobało :lol: Zjadły filet z kurczaka, miseczki zostały dokładnie wylizane.Teraz znowu śpią.

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 13:35 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

:ok: za podróż
Kiedy maluchy trzeba drugi raz odrobaczyć ?

Jedzonko przygotowane mamy :)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt lis 09, 2012 14:00 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

sherina pisze::ok: za podróż
Kiedy maluchy trzeba drugi raz odrobaczyć ?

Jedzonko przygotowane mamy :)

Super! Dzięki :1luvu:
Nie pytałam o drugie odrobaczenie, ale kiedy odrobaczałam Felę wetka mówiła, aby przynieść kupkę do badania i wtedy ewentualnie powtórzyć.Weci różnie do tego podchodzą.Zapytaj swojego, dobrze? Książeczki mają, jest napisane kiedy i czym były potraktowane.Jedzonka troszkę podam, suchą karmę i kilka tacek karmy, którą u mnie dostawały.Najbardziej jednak lubią mięsko.Wydaje mi się, że ładnie wyglądają, ale z maluchami to różnie bywa.Świerzbu nie miały, kk też nie, tylko te pchły :evil: Aha, pazurki podcięłam, ale nie bardzo krótko, bo się bałam.Miszka nie zrobił jeszcze kupki, nie chcę mu dawać już więcej parafiny, wymasowałam mu tylko brzuszek.

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 14:21 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Dopytam, jasne :)
damy radę, dzięki :D
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt lis 09, 2012 16:22 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Przepiękne są te kociaki, cuuuuudaaaaaaa Ewcia Ty masz zawsze takie perełki :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lis 09, 2012 18:27 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Goyka pisze:Przepiękne są te kociaki, cuuuuudaaaaaaa Ewcia Ty masz zawsze takie perełki :1luvu: :1luvu:

Dziękuję :1luvu: To prawda, kociaki są cudowne.Pomieszkają jeszcze chwilę u mnie, bo transport nie wypalił.Trudno, jakoś to przeżyjemy.Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło podobno.Na pewno Miszka się bardziej zżyje z rodzeństwem, już jest fajnie.Aha, zrobił kupkę.Martwiłam się, że odrobaczenie tak na niego wpłynęło.Dałam masła, pomasowałam brzuszek i kotkowi ulżyło.Nie uwierzycie, ale one przychodzą do mnie na zawołanie i chwilkę się poprzytulają.Słoneczka moje :1luvu: Po chwili oczywiście biegną już, bo to żywioł.Teraz są nieszczęśliwe, bo powędrowały do łazienki, próbują bawić się kulką z folii, ale tam nie ma miejsca :cry: Muszę jednak pozwolić pozostałym kotom pobiegać, maluchy cały dzień były w pokoju.Z resztą za chwilę kolacja, one po niej zasypiają i śpią całą noc.Są bardzo, ale to bardzo grzeczne.

ewar

Post » Pt lis 09, 2012 19:49 Re: Koty w małej klatce.FB,udostępniajcie!!!Jest DT dla malc

Co się stało że nie wypaliło-przyniosłam te kociaki i też się o nie martwię-skończył mi się internet i wyszłam do sąsiadów żeby napisać ,Lenka jak na razie nadrabia zaległości w jedzeniu,płacze za Miszką i spała dzisiaj ze mną w łóżku.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

[poprzednia][następna]