Yuki i czterech ! rozbójników.Duża robi foty :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 08, 2012 18:58 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Hm... też kiedyś miałam taki wazon, który zdawał się nie do przewrócenia i nie do zbicia. :wink: Miałam. :lol:
Co to jest, że jak koty są spokojne to człek zaczyna się martwić. :roll:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob lis 10, 2012 20:17 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

selene00 pisze:Hm... też kiedyś miałam taki wazon, który zdawał się nie do przewrócenia i nie do zbicia. :wink: Miałam. :lol:
Co to jest, że jak koty są spokojne to człek zaczyna się martwić. :roll:

Pamiętam jak pisałaś o tamtym wazonie :roll: :lol: mój jeszcze stoi,na razie są w nim kwiaty,więc raczej gonię koty żeby nie podgryzały :? ale jak będzie już pusty to schowam i nie dam im potłuc :mrgreen:

Kastor już w porządku :ok: przeziębienie jeśli nawet zaczynało się to przeszło po kilku tabletkach rutinoscorbinu :ok:
mały krzyczy jak zawsze i bardzo pilnuje, żeby nie przegapić jakiegoś jedzenia lub dodatkowych smakołyków :wink:
No i znów tabun złożony z czterech galopujących po mieszkaniu kotów chce mnie czasem zwalić z nóg :lol:
Jak ja to lubię :mrgreen: :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lis 11, 2012 20:48 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Annaa pisze:[
No i znów tabun złożony z czterech galopujących po mieszkaniu kotów chce mnie czasem zwalić z nóg :lol:
Jak ja to lubię :mrgreen: :1luvu:

No i tak powinno być. :lol: :ok: Moje galopy uskuteczniają zwykle w jednym kierunku - w stronę kuchni. :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Post » Nie lis 11, 2012 23:18 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Aniu, ja mam też problemy jak ty z Yuki - Meliska jest strachliwa i boi się Mai. A Majka na nią poluje np. przy wychodzeniu z kuwety. Ja się sama stresuję, gdy widzę, że Mela się stresuje :|
Dzisiaj nabrałyśmy Majkę - przeniosłam Melę z kuwety na rękach nad głową Mai, nie zorientowała się i miała po chwili głupią minę, że nikt nie wychodzi z kuwety :ryk:

Lubię czytać o Twoich kotach - dużo kotów to dużo interakcji ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon lis 12, 2012 13:46 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

selene00 pisze: Moje galopy uskuteczniają zwykle w jednym kierunku - w stronę kuchni. :wink: :lol:

Mój tabun pędzi w stronę kuchni :) i z powrotem 8) w stronę kuchni :) i z powrotem :roll: i od nowa :lol:
i potrafią tak dłuuuuugo :wink: dopóki gdzieś po drodze nie znajdzie się coś ciekawszego lub towarzystwo zmęczy się i pomału wykruszy :roll:

Conchita pisze:.......... przeniosłam Melę z kuwety na rękach nad głową Mai, nie zorientowała się i miała po chwili głupią minę, że nikt nie wychodzi z kuwety :ryk:

też często tak robię,jak tylko uda mi się przyuważyć,że któryś czatuje na Yuki w okolicach kuwety,lub gdy ona chce wejść do pokoju a oni siedzą w drzwiach i czekają na nią.
Biorę wtedy ją na ręce i przenoszę,ale Yuki czasem jest już tak rozdrażniona,że parę razy za taką pomoc ja oberwałam od niej pazurami :|
Obrazek

Annaa

Post » Pon lis 12, 2012 15:58 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Znam to, Melkę to czatowanie doprowadza do szału.
W ogóle to najpierw czatowała tylko Majka, a teraz to już każda na każdą (nauczyły się, skubane).
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon lis 12, 2012 16:19 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Chłopaki też tak czatują i napadają na siebie,ale oni traktują to jako zabawę :) i pomiędzy nimi nie ma żadnych awantur :)

Zauważyłam że Kastor i Karmel mają coś czarnego na pyszczkach.
W pierwszym momencie wpadłam w panikę że to jakiś grzyb (nigdy nie miałam jeszcze z tym do czynienia)
ale to jest najprawdopodobniej koci trądzik.
A przecież oni ciągle wylizują się nawzajem,wszyscy.
I teraz szukam info co to takiego i co z tym zrobić :evil:
Obrazek

Annaa

Post » Pon lis 12, 2012 16:57 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Ania przypatrz się dobrze, bo u mnie Miodzio miał jakiś czas czarne pyszczydło. Wyglądał jakby się na Chaplina zapatrzył. :wink: Oczywiście myślałam o jakiś parchach, a okazało się że ubrudził mordkę o kratkę wentylacyjną w kuchni. :oops:
Obrazek

selene00

Post » Pon lis 12, 2012 17:14 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

To na pewno nie jest brudne :wink: na początku też pomyślałam,że może nie domyli się po jedzeniu lub wsadzili pyszczydła w jakąś dziurę :lol:

Już znalazłam i doczytałam że wystarczy to przemywać,żeby odkazić,choćby ciepłą wodą z szarym mydłem,lub srebrem. Mydła szarego nie mam,ale przemyłam już srebrem.No zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:
A jeśli to jest koci trądzik to podobno nie jest zaraźliwy,więc dlaczego Karmel też ma?
I czy to możliwe,że wyskoczył u Kastora po tym jak zauważyłam ostatnio że mały przeziębił się?
A co z Orionkiem :| przecież na jego czarnym futerku nie widać,a też wylizuje się z resztą.Jego też profilaktycznie przemyję.
Obrazek

Annaa

Post » Wto lis 13, 2012 19:18 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Po dwóch smarowaniach srebrem jest jakby lepiej :roll: czarne miejsca zrobiły się brązowe :wink:
wolałabym nie męczyć ich tak długo,bo o ile mały jeszcze jakoś pozwala na manipulacje przy mordce to Karmel traktuje to jak zamach na własne życie :mrgreen:
Obrazek

Annaa

Post » Czw lis 15, 2012 18:05 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Dzisiaj rano pomyślałam,że ktoś rozpruł poduszkę i rozsypał po pokoju pierze 8O ale puchowych poduch nie mam już od dawna,więc oznaczało to tylko jedno :mrgreen: zabawa kotów :roll:
I faktycznie wszędzie leżały kępki jasnego, rudego futerka :? czyli Oskar i Karmel w nocy uskuteczniali dzikie harce :evil: aż dziwię się,że nikt niczego nie słyszał.
Albo rozrabiali tak cicho,albo my mamy taki mocny sen :roll:

Nad ranem,albo może w nocy :roll: nie wiem, bo i tak ciemno było,przebudziłam się mocno przyciśnięta przez niezliczoną ilość kocich ciałek i nie mogąc ruszyć się w żadną stronę :| moją pierwszą myślą było,że może powinniśmy zostawić im to łóżko do spania i przenieść się gdzieś indziej :mrgreen:
Tylko gdzie,chyba na kocie posłanka :evil:
Obrazek

Annaa

Post » Wto lis 20, 2012 14:49 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Musiałam dziś zażegnać awanturę pomiędzy Yuki a Karmelkiem.
Oboje chcieli leżeć na parapecie,dokładnie w tym samym miejscu :roll: były już niezłe syki i fuczenia.
Rozdzieliłam,usadziłam każde z nich w odpowiedniej odległości i uspokoili się.

I jak to jest,że jak czasem to potrafią całą piątką zmieścić się , a czasem dwoje to za dużo :wink:
Obrazek

Annaa

Post » Wto lis 20, 2012 15:12 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

a między ludźmi, to może inaczej? ;)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto lis 20, 2012 15:14 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

pozytywka pisze:a między ludźmi, to może inaczej? ;)

:ryk: faktycznie
Obrazek

Annaa

Post » Śro lis 21, 2012 7:00 Re: Yuki i trzech rozbójników i Kastorek szuka DS-fotki

Hm.... i w tym momencie na myśl przyszła mi ludzka walka o miejsce do parkowania. :roll:
Sposób parkowania również. :roll:
Obrazek

selene00

[poprzednia][następna]