KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 10:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:
Filomen pisze:
Mara S pisze:Nie trwierdżę, że kasa z 1% ma iść na leczenie ale nie zmienia to faktu, że wypadałoby by tak duże miasto choć w połowie się do kontenera dołożyło albo by skombinowali jakąś inną/tańszą opcję z przeznaczeniem na tę szczeniakarnię i kociarnię. Jestem przekonana, że gdyby chodziło o budynek dla UM to by się dało ale, że chodzi o zwierzaki to niech se stowarzyszenie za swą kasę i na swój koszt ściąga barak z drugiego krańca Polski :roll:

Mara - ja od kilku lat walczę o poprawę warunków w schronisku. Sytuacja z roku na rok się zmienia i idzie to w dobrym kierunku przy ogromnym wysiłku stowarzyszenia i niewielkim miasta.

Wiem Ewa i super, że idzie ku lepszemu ale ja po prostu nie pojmuję czemu mamy dokładać się do schroniska miejskiego, skoro to raczej miasto powinno wspierać pożyteczne inicjatywy mieszkańców. Nie dość, że wolontariusze odwalają kupę roboty w schronie (często za pracowników) to jeszcze budynki tam stawiają, boksy robią - jak miasto ma schron gdzieś to niech w całości go wolontariuszom przekaże. Zapewne Ty w tym głębiej siedzisz i rozumiesz te mechanizmy, jakie tam zachodzą ale ja i wiele innych osób nie rozumiemy tych absurdów :(

Przekazanie schroniska pod opiekę stowarzyszenia byłoby bardzo konstruktywne i z pożytkiem dla wszystkich

na pocieszenie dodam, że Sosnowiec nie jest wyjątkiem a nawet się pozytywnie wyróżnia bo schronisko ma. Inne miasta mają bardziej w d... choć ustawa na nie narzuca obowiązek opieki nad bezdomnymi zwierzetami.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lis 08, 2012 13:32 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Obrazek
[Obrazek

Wieczorne kociaków zabawy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 08, 2012 13:36 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:Obrazek
[Obrazek

Wieczorne kociaków zabawy

coś mi znowu nie wyszło i nie widać dokładnie co te łobuzy wyprawiają
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw lis 08, 2012 13:45 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze:coś mi znowu nie wyszło i nie widać dokładnie co te łobuzy wyprawiają
Za to jak się kliknie w te zdjęcie to otwiera się duże i można obejżeć.
To co pani wkleja - to kod z miniaturką.
Żeby było większe to trzeba na fotosiku zjechać na chyba trzeci kod (po otworzeniu okienak kodów zdjęcia nie widac go - trzeba zjechać niżej )
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lis 08, 2012 15:33 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Po dyzurze:
Mala Kuleczka ma nadal mega katar,zapuscilam krople i wlozylam jej termoforek do boksu.Nakarmilam gerberkiem.
Pinezke zawiozlam do Almavetu,miala przez pewien czas odruch wymiotny,myslalam,ze cos jej utknelo w gardle.Okazalo sie ze ma cos z oskrzelami,temperature i ogolnie nie jest dobrze,zostaje do jutra w Almavecie.Ona jest u weta najspokojniejszym kotem swiata.Wszystko zniosla ze spokojem,zastrzyk,wenflon,przeswietlenie.
Teodorka i Tola szaleja w swoich boksach az milo.
Oczy nie wyrazne maja :Ziutek,Pysiol,Dekster,Vincent.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lis 08, 2012 15:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

zabralam puszke,na dobry poczatek moj maz wrzucil do niej 100 zl. :D

balbina38

Post » Czw lis 08, 2012 15:39 Re: KOCIA CHATKA część 23.

-Krówka przeniosła się na wysokości tam gdzie kiedyś rezydowała Kamilka z Emilką - dałam jej tam mokre, ma tam miseczki z wodą i suchym i postawiłąm jej kuwetę,,bardzo ładie dziś jadła - chudzina z niej straszna podałam ostatni zastrzyk antybiotyku.

Krowka dzisiaj siedziala w koszyczku kolo kaloryfera,apetyt ma,ale z niej jest szkielecik :(

balbina38

Post » Czw lis 08, 2012 15:46 Re: KOCIA CHATKA część 23.

balbina38 pisze:zabralam puszke,na dobry poczatek moj maz wrzucil do niej 100 zl. :D

Ale nie tą co była dla nas w chatce zostawiona? Bo dzisiaj albo jutro ją zabieramy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lis 08, 2012 16:29 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dzisiaj mój TZ i chłopak Kasiek przywiozą szafę do Chatki.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lis 08, 2012 16:39 Re: KOCIA CHATKA część 23.

CatAngel pisze:
balbina38 pisze:zabralam puszke,na dobry poczatek moj maz wrzucil do niej 100 zl. :D

Ale nie tą co była dla nas w chatce zostawiona? Bo dzisiaj albo jutro ją zabieramy

Kurcze nie wiem,widzialam tylko jedna,ja tez mialam zamowiona

balbina38

Post » Czw lis 08, 2012 17:00 Re: KOCIA CHATKA część 23.

balbina38 pisze:
CatAngel pisze:

Kurcze nie wiem,widzialam tylko jedna,ja tez mialam zamowiona

:( No to chyba ta nasza była co Teresa podwiozła. Wolałam zapytać niz w ciemno jechać do Chatki

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lis 08, 2012 18:58 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dorota Wojciechowska pisze:
mir.ka pisze:coś mi znowu nie wyszło i nie widać dokładnie co te łobuzy wyprawiają
Za to jak się kliknie w te zdjęcie to otwiera się duże i można obejżeć.
To co pani wkleja - to kod z miniaturką.
Żeby było większe to trzeba na fotosiku zjechać na chyba trzeci kod (po otworzeniu okienak kodów zdjęcia nie widac go - trzeba zjechać niżej )

wydaje mi się ,że tak robiłam

czy za takie zachowanie mogą iść "do zwrotu"?
czy one są już po okresie "rękojmi za wady" i mogą wszystko robić co im się tylko podoba? :(
:kotek: :kotek:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lis 08, 2012 19:00 Re: KOCIA CHATKA część 23.

łobuzy jedne wiedzą, że im nic nie grozi to sobie pozwalają
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lis 08, 2012 20:18 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Cookie1706 pisze:Dzisiaj mój TZ i chłopak Kasiek przywiozą szafę do Chatki.

Szafa już stoi na zdrowej części
Kasiekkasiek

Post » Czw lis 08, 2012 20:52 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Ja niestety dostałam od Basi tylko 4 puszki, więcej nie miała i mówiła że te są ostatnie.
Wczoraj zaniosłam jedną do kwiaciarni, mam jeszcze dwie - jedną do weta i jedną do sklepu zoologicznego. Tą do weta chcę koniecznie wstawić, bo tam nazbierałam 244 zł, więc warto. Jeżeli CA macie jakiś dobry punkt, mogę Wam odstąpić tą, którą miałam wstawić do zoologicznego i poczekać na nową "dostawę". Dajcie znać.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]