Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dorcia44 pisze:MalgosiaZ pisze:Czy jest może ktoś chętny uratować życie małemu/małej pingwinkowi wiek ok.3tyg ? Być może jest to ostatni "okruszek" z tegorocznych miotów, jakie trafiły do schronu .Jest na A2 w gabinecie w transporterku . Mądry techniczny opiekun zadbał o niego w sposób :
-transporter z ligniną ( już była mokra-zasikana)-podkłady w szafie
-duża miska wody, aby maluch jak wpadnie po prostu się utopił( i po kłopocie) lub też przy większej ilości szczęścia nauczył pływać
-druga miseczka z chrupkami pomieszanymi z whiskasem juniorem- i kiciulek tego nie chciał jeść ?(blender jest osobiście przeze mnie zakupiony)
Na chwilę wczorajszą maluszek dostał do transporterka podusię elektryczną(pomijając fakt, iż taką przywiozłam to nowa w opakowaniu była w szafie), podkład + kolejne naszykowane do zmiany. Nakarmiłam strzykawką z mlekiem + rozwodnionym pasztetem rc baby cat (sam ładnie wycmokał z miseczki,był bardzo głodny). A potem wyciągnął się w ciepełku i smacznie zasnął .
Może ktoś miałby ochotę i szczęście zabrać to maleństwo ?
pisałam i wsiąkło![]()
czy jest nadzieja że maluch nie przywlecze Pp?
mam nie wszystkie zaszczepione.
jamkasica pisze:Spróbuję zebrać w całość gdyby ktoś był "przejazdem"Rzeczy do odebrania mamy na tę chwilę z:
Jelonek, ul. Sucharskiego (info Elza), Włoch (info Zoyabea), Targówka (info ???) i okolic Galerii Mokotów (info inga.mm).
alareipan pisze:Niestety nie wszystko na raz, bo mam robotę, ale lecę na raty.
Na początek ważne info: dostałam od Oli dużej teksty do ogłoszeń dwóch kotów - 586/12, 576/12
(przypominam, że numery podajemy na forum wyjątkowo tym razem, bo chodzi o koty gotowe do adopcji)
SALA 1 (od wejścia)
426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea
163/12 - pingwin, duży, niekastrowany, bardzo miły
659/12 - krówek, kastrat, bardzo miły zaczepiacz
???/12 KACPER - biało-bury (nie mam numeru) ogłoszenie Jamkasica
SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawyz białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany
682/12 - czarny płochliwy maluch, chłopak, niekastrowany ogłoszenie MissJoas
585/12 - bury z białymi dodatkami, młody, miły ale wystraszony, niekastrowany
583/12 - pingwinka młoda
587/12 - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany
254/12 - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka
309/12 ? KREJZIBURY - bury wariatogłoszenie MissJoas
SALA 3
586/12 LUZAK ?- pingwin, bardzo miziasty, niekastrowany ogłoszenie Ola
576/12 - buro-biały, duzy, bardzo miły, kastrowany ogłoszenie Ola
238/12 STEFAN - i wszystko jasne![]()
224/11 - dzika bura, wysterylizowana
( i była 456/12 - CZARNA DZIUNIA)
+ dziewczyny, które nie wiem do której sali poszły
394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica
464/12 - czarna przytulanka, młoda wysterylizowana ogłoszenie alareipan
Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.
jamkasica pisze:EDIT:
Luzak z "pokoju Stefana" ogłoszenie JAMKASICA
![]()
super miły, super fajny. I przystojniak
przestraszone bure stworzenie z pokoju podrostków. ogłoszenie ???
Ogólnie ten pokój to jakaś psychodela. Bury co wskakuje na wszystkich, drugi co skacze jak zając i ma chyba złamany ogon, czarna co udaje, że jej nie ma...
przestraszone czarne stworzenie z pokoju podrostków ogłoszenie ???
ROKOSZ. To jest Gumiś czy chodzi o tego z pokoju Stefana? ogłoszenie
BARBADOS. Czarne, spokojne, fajne. Wiekowe? ogłoszenie ZOYABEA
KACPER bardzo wystraszone stworzonko
ogłoszenie JAMKASICA
NUKA młoda terrorystka
ogłoszenie ZOYABEA
BONGO krówka. przemiła krówka. ogłoszenie ZOYABEA
boję się, ale zero agresji PROŚBA O IMIĘ!! ogłoszenie
MONTI ogłoszenie ZOYABEA
GUMIŚ ogłoszenie REVONTULET
hmmm ogłoszenie
Nie wiem kto to 254 niestety :/
a czarnej z pokoju Stefana już nie ma- nie trudź się
Revontulet pisze:alareipan pisze:Niestety nie wszystko na raz, bo mam robotę, ale lecę na raty.
Na początek ważne info: dostałam od Oli dużej teksty do ogłoszeń dwóch kotów - 586/12, 576/12
(przypominam, że numery podajemy na forum wyjątkowo tym razem, bo chodzi o koty gotowe do adopcji)
SALA 1 (od wejścia)
426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea
163/12 - pingwin, duży, niekastrowany, bardzo miły
659/12 - krówek, kastrat, bardzo miły zaczepiacz
???/12 KACPER - biało-bury (nie mam numeru) ogłoszenie Jamkasica
SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawyz białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany
585/12 - bury z białymi dodatkami, młody, miły ale wystraszony, niekastrowany
583/12 - pingwinka młoda
587/12 - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany
254/12 - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka
SALA 3
586/12 LUZAK ?- pingwin, bardzo miziasty, niekastrowany ogłoszenie Ola
576/12 - buro-biały, duzy, bardzo miły, kastrowany ogłoszenie Ola
238/12 STEFAN - i wszystko jasne![]()
224/11 - dzika bura, wysterylizowana
( i była 456/12 - CZARNA DZIUNIA)
+ dziewczyny, które nie wiem do której sali poszły
394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica
464/12 - czarna przytulanka, młoda wysterylizowana ogłoszenie alareipan
Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.
A Gumiś gdzie?
To ten nr 576/12? Czyli on już ma ogłoszenie?
alareipan pisze:Revontulet, właśnie tego nie wiem, 576 ogłoszenie ma, bo Ola przysłała dziś rano. Jej nie ma na forum.
Niestety nie jestem w stanie połączyć wszystkich numerów z listy z imionami, liczę na Was
Revontulet pisze:alareipan pisze:Niestety nie wszystko na raz, bo mam robotę, ale lecę na raty.
SALA 2 (z młodzieżą)
czy to na pewno chłopak?
583/12 - pingwinka młoda
zrobię ogłoszenie
zrobię ogłoszenie
MissJoas pisze:Revontulet pisze:alareipan pisze:Niestety nie wszystko na raz, bo mam robotę, ale lecę na raty.
SALA 2 (z młodzieżą)
czy to na pewno chłopak?
583/12 - pingwinka młoda
zrobię ogłoszenie
zrobię ogłoszenie
i jeszcze tego biorę: 426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny
jamkasica pisze:576 to na 100% Gumiś.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 134 gości