PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 05, 2012 17:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Wszystkie jajka mamy spisane :twisted: Na jutro będa :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lis 05, 2012 17:14 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

A tak wogule

TO KTO JEST CHĘTNY NA WIELKIE SPRZĄTANIE WEEKENDOWE?
(pomyslalam że możnaby wesprzeć chlopaków i pomóc ogarnąć szpital - za zgodą dyrekcji ofkors ;))
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon lis 05, 2012 18:09 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

oj tak, szpital trzeba posprzątać! Ja się piszę. Mogę być albo w sob albo w niedz - kiedy będę bardziej potrzebna :)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon lis 05, 2012 18:28 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

dorcia44 pisze:
MalgosiaZ pisze:Czy jest może ktoś chętny uratować życie małemu/małej pingwinkowi wiek ok.3tyg ? Być może jest to ostatni "okruszek" z tegorocznych miotów, jakie trafiły do schronu .Jest na A2 w gabinecie w transporterku . Mądry techniczny opiekun zadbał o niego w sposób :
-transporter z ligniną ( już była mokra-zasikana)-podkłady w szafie
-duża miska wody, aby maluch jak wpadnie po prostu się utopił( i po kłopocie) lub też przy większej ilości szczęścia nauczył pływać
-druga miseczka z chrupkami pomieszanymi z whiskasem juniorem- i kiciulek tego nie chciał jeść ?(blender jest osobiście przeze mnie zakupiony)
Na chwilę wczorajszą maluszek dostał do transporterka podusię elektryczną(pomijając fakt, iż taką przywiozłam to nowa w opakowaniu była w szafie), podkład + kolejne naszykowane do zmiany. Nakarmiłam strzykawką z mlekiem + rozwodnionym pasztetem rc baby cat (sam ładnie wycmokał z miseczki,był bardzo głodny). A potem wyciągnął się w ciepełku i smacznie zasnął .
Może ktoś miałby ochotę i szczęście zabrać to maleństwo ?

pisałam i wsiąkło :roll:

czy jest nadzieja że maluch nie przywlecze Pp?
mam nie wszystkie zaszczepione. :cry:

Taka nadzieja jest zawsze , to takie 50/50 . Osobiście zawsze biorę to lepsze 50% pod uwagę i jak do tej pory pp do mojego domu nie trafiło.
Maluch jeszcze wczoraj był energiczny . Dogrzany i dokarmiony.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lis 05, 2012 21:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Nowe fotki Lindy i Tofika tu: http://www.facebook.com/gpkmrau?ref=stream :)

alareipan, to ja chętnie oddam tę czarną- nie gadałam z nią wcale. Zostanę zatem przy wystraszonym sporym burasie i Menadzie. Rozumiem, że Ola zrobi ogłoszenie dla Luzaka?

zoyabea, ja sprzątanie chętnie, ale w terminie dalszym :|

Spróbuję zebrać w całość gdyby ktoś był "przejazdem" :arrow: Rzeczy do odebrania mamy na tę chwilę z:
Jelonek, ul. Sucharskiego (info Elza), Włoch (info Zoyabea), Targówka (info ???) i okolic Galerii Mokotów (info inga.mm).
Ostatnio edytowano Wto lis 06, 2012 13:05 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lis 06, 2012 12:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Niestety nie wszystko na raz, bo mam robotę, ale lecę na raty.

Na początek ważne info: dostałam od Oli dużej teksty do ogłoszeń dwóch kotów - 586/12, 576/12
(przypominam, że numery podajemy na forum wyjątkowo tym razem, bo chodzi o koty gotowe do adopcji :idea: )

SALA 1 (od wejścia)
426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea
163/12 - pingwin, duży, niekastrowany, bardzo miły
659/12 - krówek, kastrat, bardzo miły zaczepiacz
???/12 KACPER - biało-bury (nie mam numeru) ogłoszenie Jamkasica

SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawy ;) z białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany
682/12 - czarny płochliwy maluch, chłopak, niekastrowany ogłoszenie MissJoas
585/12 - bury z białymi dodatkami, młody, miły ale wystraszony, niekastrowany
583/12 - pingwinka młoda
587/12 - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany
254/12 - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka
309/12 ? KREJZIBURY - bury wariat ;) ogłoszenie MissJoas

SALA 3
586/12 LUZAK ?- pingwin, bardzo miziasty, niekastrowany ogłoszenie Ola
576/12 - buro-biały, duzy, bardzo miły, kastrowany ogłoszenie Ola
238/12 STEFAN - i wszystko jasne ;)
224/11 - dzika bura, wysterylizowana
( i była 456/12 - CZARNA DZIUNIA)

+ dziewczyny, które nie wiem do której sali poszły
394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica
464/12 - czarna przytulanka, młoda wysterylizowana ogłoszenie alareipan

Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.
Ostatnio edytowano Wto lis 06, 2012 15:00 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Post » Wto lis 06, 2012 13:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Spróbuję zebrać w całość gdyby ktoś był "przejazdem" :arrow: Rzeczy do odebrania mamy na tę chwilę z:
Jelonek, ul. Sucharskiego (info Elza), Włoch (info Zoyabea), Targówka (info ???) i okolic Galerii Mokotów (info inga.mm).

jeszcze z Piaseczna futro sztuczne na posłania lub tunele

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Wto lis 06, 2012 15:28 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

alareipan pisze:Niestety nie wszystko na raz, bo mam robotę, ale lecę na raty.

Na początek ważne info: dostałam od Oli dużej teksty do ogłoszeń dwóch kotów - 586/12, 576/12
(przypominam, że numery podajemy na forum wyjątkowo tym razem, bo chodzi o koty gotowe do adopcji :idea: )

SALA 1 (od wejścia)
426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea

SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawy ;) z białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany
583/12 - pingwinka młoda
587/12 - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany
254/12 - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka

SALA 3

394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica

Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.

A Gumiś gdzie?
To ten nr 576/12? Czyli on już ma ogłoszenie?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 06, 2012 17:07 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:EDIT:

:arrow: Luzak z "pokoju Stefana" ogłoszenie JAMKASICA
Obrazek Obrazek
super miły, super fajny. I przystojniak ;)

:arrow: przestraszone bure stworzenie z pokoju podrostków. ogłoszenie ???
Ogólnie ten pokój to jakaś psychodela 8) . Bury co wskakuje na wszystkich, drugi co skacze jak zając i ma chyba złamany ogon, czarna co udaje, że jej nie ma...
Obrazek

:arrow: przestraszone czarne stworzenie z pokoju podrostków ogłoszenie ???
Obrazek

:arrow: ROKOSZ. To jest Gumiś czy chodzi o tego z pokoju Stefana? ogłoszenie
Obrazek

:arrow:BARBADOS. Czarne, spokojne, fajne. Wiekowe? ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: KACPER bardzo wystraszone stworzonko :( ogłoszenie JAMKASICA
Obrazek

:arrow: NUKA młoda terrorystka :) ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: BONGO krówka. przemiła krówka. ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: boję się, ale zero agresji PROŚBA O IMIĘ!! ogłoszenie
Obrazek

:arrow: MONTI ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: GUMIŚ ogłoszenie REVONTULET
Obrazek

:arrow: hmmm ogłoszenie
Obrazek

Nie wiem kto to 254 niestety :/
a czarnej z pokoju Stefana już nie ma- nie trudź się ;)

Revontulet pisze:

SALA 1 (od wejścia)

SALA 2 (z młodzieżą)
583/12 - pingwinka młoda

SALA 3

A Gumiś gdzie?
To ten nr 576/12? Czyli on już ma ogłoszenie?

Revontulet, właśnie tego nie wiem, 576 ogłoszenie ma, bo Ola przysłała dziś rano. Jej nie ma na forum.

Niestety nie jestem w stanie połączyć wszystkich numerów z listy z imionami, liczę na Was ;)

alareipan

Post » Wto lis 06, 2012 17:56 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

alareipan pisze:Revontulet, właśnie tego nie wiem, 576 ogłoszenie ma, bo Ola przysłała dziś rano. Jej nie ma na forum.

Niestety nie jestem w stanie połączyć wszystkich numerów z listy z imionami, liczę na Was

Zoyabea pisałaś, że gdzieś masz numer Gumisia - poratujesz? :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 06, 2012 18:54 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Revontulet pisze:

SALA 2 (z młodzieżą)
czy to na pewno chłopak?
583/12 - pingwinka młoda
zrobię ogłoszenie
zrobię ogłoszenie

i jeszcze tego biorę: 426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Wto lis 06, 2012 19:01 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MissJoas pisze:
Revontulet pisze:

SALA 2 (z młodzieżą)
czy to na pewno chłopak?
583/12 - pingwinka młoda
zrobię ogłoszenie
zrobię ogłoszenie

i jeszcze tego biorę: 426/12 - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny

CZarny to Barbados - mam jego film i foto.
reszte numerow dam jutro dopiero..
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto lis 06, 2012 20:27 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

576 to na 100% Gumiś.

Numer, które mam na zdjęciach:
426/12 :arrow:BARBADOS. ogłoszenie
Obrazek

659/12
:arrow: BONGO krówka. przemiła krówka. ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

163/12 :arrow: MONTI ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

576/12 :arrow: GUMIŚ ogłoszenie
Obrazek

583/12 :arrow: hmmm ogłoszenie
Obrazek

Dziewczyny- Menada i Czarna są w pokoju Stefana czyli trzecim od wejścia.

Zoyabea, bardzo pięknie proszę o numer Kacpra jeśli to będzie możliwe.

Halo! :ok: Jak Frida i Tulka??
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lis 06, 2012 21:36 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

maskotki, szmatki, trochę miseczek i witaminy, których moje nie chciały, wysłałam dziś wieczorem Paluszkom
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto lis 06, 2012 21:43 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:576 to na 100% Gumiś.

Skoro Gumiś cieszy się tak dużym zainteresowaniem, to pewnie szybciutko znajdzie dom :ok:
Czekając na informację o jego numerze, napisałam szkic ogłoszenia (obiecałam więc napisałam :wink: )
Alareipan, Ola do Ciebie wysłała swoje ogłoszenie Gumisia? To ja pozwole sobie tez wysłac moje do Ciebie.
Może jakieś zdanie się przyda :wink:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]