Dziunia/Bibi/Gienia już w domku :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 21:41 Re: ok. 6m kotka szuka domku pilny DT/DS albo SCHRON!!! - Ka

Karolek(ona) pisze:u nas w schronie tez zakoceni, ostatnio jakaś plaga była KK i PP chyba i koty padały jak muchy więc to naprawdę ostatnie miejsce chociaż nie, ostatnim jest wieś u siorki gdzie zimę by przeżyła w kotłowni na drewnie a na wiosnę wyszła na ogród i dopadły ja psy. już chyba lepszy schron w tej sytuacji

to ta wieś, dokąd ją chcesz wywieźć? 8O Może lepiej jednak sterylizować, zaszczepić i potem gdybyś musiała oddać do schronu - możesz tam czuwać nad nią, dzwonić, podjechać. Tak robiły znane mi osoby gdy je sytuacja zmusiła do oddania psa do schronu w Kaliszu lub Wysocku.
Kilka razy padło pytanie ale nie widzę odpowiedzi - czy ona ma ogłoszenia ?

edit - takie papierowe, w sklepach, lecznicach, itp itd?
portale lokalne - darmowe - kaliszak, ecentrum, calisia , help animals
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lis 04, 2012 8:28 Re: ok. 6m kotka szuka domku pilny DT/DS albo SCHRON!!! - Ka

dagmara-olga pisze:
Karolek(ona) pisze:u nas w schronie tez zakoceni, ostatnio jakaś plaga była KK i PP chyba i koty padały jak muchy więc to naprawdę ostatnie miejsce chociaż nie, ostatnim jest wieś u siorki gdzie zimę by przeżyła w kotłowni na drewnie a na wiosnę wyszła na ogród i dopadły ja psy. już chyba lepszy schron w tej sytuacji

to ta wieś, dokąd ją chcesz wywieźć? 8O Może lepiej jednak sterylizować, zaszczepić i potem gdybyś musiała oddać do schronu - możesz tam czuwać nad nią, dzwonić, podjechać. Tak robiły znane mi osoby gdy je sytuacja zmusiła do oddania psa do schronu w Kaliszu lub Wysocku.
Kilka razy padło pytanie ale nie widzę odpowiedzi - czy ona ma ogłoszenia ?

edit - takie papierowe, w sklepach, lecznicach, itp itd?
portale lokalne - darmowe - kaliszak, ecentrum, calisia , help animals

Ja już sama nie wiem gdzie chce ja wywieźć, czasem jak się zaczną żreć to mam ochotę oba do lasu wywieźć żeby się tam pomordowały. Robiłam jej ogłoszenie na e centru, na calisia i zero pytań. A zamówione ma u kogoś na forum ale się coś doczekać nie mogę od 2 tygodni,
w Lecznicach nie ma i sklepach, nie mam drukarki ani pomysłu na jego treść, jak ja zaczynam pisać to bym musiała bilbord wykupić koło Tesco, żeby ten tekst zmieścić

Co do pytania - tak to ta wieś, ale ja naprawdę nie będę trzymać kolejnego kota tylko dlatego, że nikt go nie chce, ja tez go nie chce, nie stać mnie na niego, mój kot jej nie lubi i atakuje, no na pewno zadowolona to kotka nie jest mieszkając u nas. Zaszczepiona jest na KK, na sterylizacje nie mam kasy , a do marca czekać nie będę, ja nie mam zamiaru je do marca mieć, ona musi w tym roku odejść stąd albo ja oszaleje rozdzielając wciąż je.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lis 04, 2012 10:16 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

Zapytaj tego ktosia, kto miał zrobić ogłoszenia, co się dzieje.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 04, 2012 16:36 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

dagmara-olga pisze:TERAZ SĄ CAŁY CZAS STERYLKI !!!!!!!!!!!!!!!
Przecież ja łapałam i robiłam! Na talon - zero kasy!!!
Podawałam Ci przecież namiary na pw (help animals, wet itp) , ale ponoć kotka za młoda - tak pisałaś, ze w grudniu.
Ale mamy listopad i sytuację podbramkową, to moze jednak zadziałaj?

ja byłam pewna, że ten twój namiar to dotyczy marca 8O
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Nie lis 04, 2012 16:56 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

dobrze, że choć to wyjaśnione
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lis 04, 2012 17:10 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

to nie tylko "mój namiar" to ogólnie dostępne dane - na stronie kaliskiego help animals.

http://helpanimals.pl/?akcja-sterylizac ... -kotow,897

Ty mi pisałaś, że ona za młoda i że czekasz do grudnia.

Jest więcej osób robiących ogłoszenia niż jedna - zapytaj - "kto zrobi i za ile ogłoszenia" TYLKO uważam, że lokalne mają też duże znaczenie.
Skoro wieś to śmierć dla kota - a tak piszesz, cytuję a na wiosnę wyszła na ogród i dopadły ja psy.
to rozważ schronisko ale KONTROLUJ jak ona się tam ma itp. Pisałam wyżej o tym, że to możliwe. Masz przecież dostęp do maila można tam też raz na jakiś czas podjechać lub zapytać wolontariuszy. Ona jest szczepiona, zdrowa wiec ma duże szanse na adopcje
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 04, 2012 17:15 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

zadzwonię do wetki mojej i zapytam ile ma kot ważyć żeby go można było ciachać i zważę ją gdzieś. Jeżeli będzie dość ciężka to będę załatwiać jej ciachanie.

Karolek(ona)

Post » Nie lis 04, 2012 18:25 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

i co z nią dalej? Bo jeśli myślisz o schronisku, to ona tam będzie wysterylizowana, wg mnie, ale i o to warto zapytać.
Jeśli Twoja wet to ul. Rycerska - lek.wet. Brzezińska, to ona jest teraz wetem schronowym, więc wszystkiego się wywiesz co do schronu.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 04, 2012 19:51 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

co z nią dalej, no co - na cud czekam, że ktoś ją wypatrzy i nie będę musiała rozpatrywać opcji schron.
podejdę może do wetki i pogadam z nią puki jeszcze pracuje bo niedługo będzie miała przerwę na jakiś dłuższy czas :roll:
Ostatnio edytowano Nie lis 04, 2012 21:50 przez Karolek(ona), łącznie edytowano 1 raz

Karolek(ona)

Post » Nie lis 04, 2012 21:39 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

Ech, to ja podrzucę koteńkę. Może jakiś cud :roll: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon lis 05, 2012 9:54 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

Hop kotusiu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pon lis 05, 2012 12:49 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

zostawiłam nr telefonu w jednym zoologu i dziś dzwoniła pani, ale jak skojarzyła, że to ja to sie zawahała, bo koleżanka chce małego kotecka, półroczny za stary jest chyba 8O
Ma niby pogadać z koleżanką ale jakoś nie liczę, że oddzwoni. Będe w okolicy to podejdę i zapytam co i jak. Kotka najwięcej by zyskała jakby ja zobaczył ktoś na żywo, zdjęcia nie oddają jej miłego charakteru, nie pomruczą jak je dotkniesz.

Karolek(ona)

Post » Wto lis 06, 2012 8:47 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

Ona nie jest "za stara", jest młodziutka, piękna, zdrowa. Ten dom musi się znaleźć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto lis 06, 2012 8:48 Re: ok. 6m kotka, pilny DT/DS- Atakuje ją rezydent - Kalisz

Jest śliczna i słodka :1luvu:
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]