Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 14:52 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Iwonami, szczerze, uważasz za normalne, że wolontariusz zaleca dt oddanie tymczasa do schronu? 8O a moja oferta pomocy nie dotyczyła Ogryni, lecz domowej kotki wywalonej z domu przez XagaX (czyli Vegangirl) ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob lis 03, 2012 16:32 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Oferowałaś mi pomoc w złapaniu Ogryni w PW, ale to już na marginesie. Mnie się wydaje, że my wszystkie bardzo kocham koty, tylko czasem biorą górę emocje. Z bezsilności, złości czy rozżalenia.
Lepiej schować je do kieszeni i zastanowić się spokojnie co jeszcze można w tej wątkowej sprawie zrobić.
Wemy na czym stoimy, wiemy jak wyglada (nie)szukanie Maciusia, Wenus, Mgiełki, teraz trzeba coś wykombinować,żeby szukanie kocin nabrało realnych kształtów.trudne, ale......
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Sob lis 03, 2012 17:03 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

A ja jednak spytam raz jeszcze: CZY TO NORMALNE, ŻE WOLONTARIUSZKA SUGERUJE DT ODDANIE POWIERZONEGO KOTA DO SCHRONU???
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob lis 03, 2012 17:10 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Zofia.Sasza pisze:A ja jednak spytam raz jeszcze: CZY TO NORMALNE, ŻE WOLONTARIUSZKA SUGERUJE DT ODDANIE POWIERZONEGO KOTA DO SCHRONU???

Czy ktoś tu naprawdę nie zrozumial ironii/przenośni czy zrozumiał, ale zignorował, bo każdy powód do czepiania się jest dobry?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lis 03, 2012 17:18 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Nikt mi nie pisał żeby robic dla Feliksa ogłoszenia, a sama wyczytałam że niby są robione więc po co miałąm powielać, po drugie nikt mi nie pisał o ładniejsze zdjęcia, a niekoniecznie jak mam je robić bo mam zepsuty aparat więc tylko telefonem mogę, a już nie wychodzą wtedy dobrej jakości, Feliksowi już w czerwcu groził schron, kiedy po szczepieniach miał trafić z mojego TDT do DT, nie trafił, skoro u mnie zostaje sama się zajmę adopcja jego, robieniem mu ogłoszeń itp.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Sob lis 03, 2012 18:26 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

darialekarzyk pisze:Nikt mi nie pisał żeby robic dla Feliksa ogłoszenia, a sama wyczytałam że niby są robione więc po co miałąm powielać, po drugie nikt mi nie pisał o ładniejsze zdjęcia, a niekoniecznie jak mam je robić bo mam zepsuty aparat więc tylko telefonem mogę, a już nie wychodzą wtedy dobrej jakości, Feliksowi już w czerwcu groził schron, kiedy po szczepieniach miał trafić z mojego TDT do DT, nie trafił, skoro u mnie zostaje sama się zajmę adopcja jego, robieniem mu ogłoszeń itp.

To jest jakieś konstruktywne.
Ale ja jeszcze raz - wprawdzie uważam, że w wątkach mozna o różnych rzeczach, ale poszukiwawczy jest specyficzny i jak będziemy o innych sprawach to się rozmydli najważniejsze.
Może o Feliksie gdzie indziej? Nie ma swojego wątku?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lis 03, 2012 18:50 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

taizu pisze:
Zofia.Sasza pisze:A ja jednak spytam raz jeszcze: CZY TO NORMALNE, ŻE WOLONTARIUSZKA SUGERUJE DT ODDANIE POWIERZONEGO KOTA DO SCHRONU???

Czy ktoś tu naprawdę nie zrozumial ironii/przenośni czy zrozumiał, ale zignorował, bo każdy powód do czepiania się jest dobry?

Nie. Nie zrozumiał. Widać jest za mało subtelny.
A ty, taizu, wat, czy jak ci tam? Co konkretnie zrobiłaś, żeby znaleźć Maciusia?
Ach, zapomniałam, przecież nie masz samochodu...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob lis 03, 2012 19:32 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Zofia.Sasza pisze:
taizu pisze:

Nie. Nie zrozumiał. Widać jest za mało subtelny.
A ty, taizu, wat, czy jak ci tam? Co konkretnie zrobiłaś, żeby znaleźć Maciusia?
Ach, zapomniałam, przecież nie masz samochodu...

Zofia.Sasza czy jak ci tam, byłam trzy razy, chodziłam i szukałam, wat też była i chodziła po osiedlu, ale tak jak napisała wat chodziłyśmy w dzień, bo takie mamy możliwości, kota najlepiej szukać rano albo wieczorem, jak ustali się miejsce pobytu kota, to trzeba chodzić systematycznie, my takiej możliwości nie mamy, może to dziwne ale obie pracujemy.
joanna3113

Post » Sob lis 03, 2012 19:35 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

taizu pisze:

Pytam, bo pamietam jak po wypowiedzi pewnej osoby w stylu "chyba się zabiję" apelowałaś o nasłanie na dom tej osoby antyterrorystów w celu zapobieżenia samobójstwu :mrgreen:

taizu

Post » Sob lis 03, 2012 19:41 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Ja nie mam kilku nicków na forum, więc daruj sobie złośliwostki.
Masz jakiś pomysł a propos Feliksa lub Maciusia? Oczywiście poza oddaniem tego pierwszego do schronu? :roll:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob lis 03, 2012 19:55 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Jestem blisko związana z wat, ale nie da się nas nazwac jedną i ta samą osobą :mrgreen:

taizu

Post » Sob lis 03, 2012 20:06 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

taizu pisze:Jestem blisko związana z wat, ale nie da się nas nazwac jedną i ta samą osobą :mrgreen:

A twoje problemy z tożsamością mają jakiś wpływ na sytuację Maciusia i Feliksa? Bo na razie jeden jest na ulicy, a drugiego 'wolontariuszka' wysyła do schronu.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob lis 03, 2012 20:13 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

A brygady antyterrorystycznej nie wysyłasz tym razem? :mrgreen:

taizu

Post » Sob lis 03, 2012 20:19 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Proszę o zaprzestanie przepychanek personalnych. Niby jak to ma pomóc w znalezieniu kota?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 03, 2012 21:04 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

alix76 pisze:Proszę o zaprzestanie przepychanek personalnych. Niby jak to ma pomóc w znalezieniu kota?

Rozumiem, że jako kociara i moderator forum uważasz za normalne że wolontariuszka sugeruje dt oddanie powierzonego tymczasa do schronu?
Tak wkurza mnie to jojczące towarzystwo wzajemnej adoracji ze Szczytna i okolic. Powiedz szczerze - czy na ich miejscu poświęciłabyś 2-3 weekendy, żeby znaleźć kota? Ja tak. Ze Szczytna do Olsztyna jest rzut beretem.
To jest oburzające. To jest drastyczne zaniżanie standardów forum. Jesteś modem. Jesteś dobrym dt. Naprawdę nie masz nic do powiedzenia poza wyświechtaną formułką o 'przepychankach'?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]