persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 19:05 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Duszek686 pisze:No się niestety nie skończyło :(
Tak, jak pisze Tatiana...
tym razam persio przekochany, cudowny, rudy i dość stary niestety :(
Ząbków już zbyt wiele nie ma, ma krwiaka na uszku, uszy brudne, ze świerzbem prawdopodobnie, sporo kołtunów, ale bez dramatu, za to masa pcheł i pchlich odchodów na skórze :(
ruru z poświęceniem go dziś posypywała antypchłowym pudrem...

Jest raczej wklęsły
ObrazekObrazekObrazek

o nie ! kocham stare i rude :oops: :oops: :oops:
Jaki on do kotów, jeśli kocha koty, lub jest im obojętny ( wiem, jeszcze nic nie wiecie, w końcu nowy nabytek), to ja wstępnie.... Rozsądku idź na spacer i wróć potem. Ale przed nim kwarantanna, to może wreszcie mi adopcje ruszą... Oj piękny, on piękny....
Cierpię na persobrak :!: :oops:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob lis 03, 2012 19:30 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

do innych kotów obojętny,
bo go miałam na kolanach i przyszła do nas PiPi
i się obwąchali pipi sy zrobiła a Pafnuc nic :ok:

z uszkiem jest coś nie tak, spuchnięte całe
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lis 03, 2012 19:46 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Ruru nie rób mi tego, nie wklejaj więcej jego zdjęć.
Odnośnie ucha, troszkę włoski przeszkadzają, ale rzeczywiście wygląda na spuchnięte. Mój Herszt miał krwiaka na uchu, opuchlizna zeszła, dostawał maść z wyciągu kasztanowca o ile dobrze pamiętam, ale nieregularnie bo nie był wtedy jeszcze moim tymczasem, tylko był wolnożyjącym kotem. Ucho będzie miał oklapnięte do końca życia. Jedyne co zmienił ten krwiak to to, że nie radził sobie w stadzie kotów jak był jeszcze bezdomny, w związku z tym trafił do mnie.
No to nieśmiało zgłaszam kandydaturę na Dt dla niego, jak skończy kwarantanne. Mile widziane, żeby był wykastrowany i przebadany na białaczki i inne szmery bajery.

OlaLola

Post » Sob lis 03, 2012 20:17 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

kastratem jest :ok:
nie wiem jak z testami na białaczkę, ale się dowiemy :ok:
to ucho wygląda jak spuchnięty liść
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob lis 03, 2012 20:34 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Aaaa...Kotkins zajarzył:)
Co za szczęście,że Ola ma wakat perski w domu... :mrgreen:

Jest prześliczny...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lis 03, 2012 20:54 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Wklęsły :lol:
Aneta, miej litość :wink:

Obrazek Obrazek

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob lis 03, 2012 20:57 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

w uchu stary ropień i się ucho pomarszczyło

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob lis 03, 2012 21:13 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

kotkins pisze:Aaaa...Kotkins zajarzył:)
Co za szczęście,że Ola ma wakat perski w domu... :mrgreen:

Jest prześliczny...

hehe, Ola nie ma żadnego wakatu, ani perskiego, ani nieperskiego, tylko Ola ma słabość do starych i rudych.... :oops: :oops:

A on z ulicy zgarnięty, ktoś go oddał?

OlaLola

Post » Sob lis 03, 2012 21:24 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Oj, bo on jest wklęsły :roll: :lol:
Czoło ma bliżej niż nochal :roll:

Ola - nie wiem nic na razie, ale chyba Cię kocham :1luvu: :mrgreen:
Dziś do schronu przyszło 11 nowych kotów :( , był straszny kocioł, nie było czasu nic sprawdzać. Postaram się jutro czegoś dowiedzieć...

Bałam się, że będzie bardzo trudno znaleźć mu domek - głównie z racji wieku...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lis 03, 2012 21:53 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

O masakra 11.... kiedy Ci ludzie zaczną sterylizować i kastrować koty? No kiedy?
Ja do tej pory miałam dwa persy, każdy z nich był rudy ( ok Lola biało ruda) i starsze.
No i Leoś jeszcze był, miał być persem, okazał się norwegiem. :mrgreen:
Na razie nie ma za co dziękować, jeszcze nic nie zrobiłam. Dobrze, że macie kwarantanne, ja ogarnę szczepienia, może jeszcze ktoś do Ds pójdzie. :)

OlaLola

Post » Nie lis 04, 2012 12:00 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Nie żartuj Ola.
Wiesz,że są tu persiarze, którzy nie śpią po nocach kiedy plaskaci są w schronie...dla nich to śmierć.
Słuchajcie dziewczyny, on wygląda na bardzo zniszczonego zyciem- jemu dwa tygodnie "kwarantanny" w boksie z innymi chorymi kotami może śmiertelnie zaszkodzić.
Płakać mi się chce- jak patrzę na moje grubasy , które (poza Leo) non stop się obrażają, fochują...ech...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lis 04, 2012 13:40 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Ja go wcześniej na pewno nie przejmę, zwłaszcza, że od godziny mam kotkę, która siedziała na przystanku tydzień....

OlaLola

Post » Nie lis 04, 2012 14:20 Re: EgzoLucek już w Domu:)i KwadroPers i Niebieska też:)sch.

Felusia i Magicmada, które dziś są w schronisku
dowiedzą się o persim więcej i może przetestować się uda :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie lis 04, 2012 15:24 Re: rudy RUDY i stary PERS :( w schronisku.Łódź

Magda dzwoniła - kocio oceniony na lat 8-9
Ma świerzbowca w uszach, masę pcheł, krwiak w uchu.
Do innych kotów raczej obojętny, nie wiadomo, skąd przyszedł, postaram się wieczorem zadzwonić do P. Dr - może Ona coś mi powie więcej. Obowiązuje go kwarantanna. Chyba, że będzie się gorzej czuł - to wtedy można próbować negocjować tymczas.
Jest odizolowany na razie, mam nadzieję, że nie pójdzie na ogólny boks, choć miejsca w schronie nawet na szpilkę nie ma :( :twisted:
Wczoraj widziałam, że próbuje jeść chrupki. Dałam mu tackę miamora - ale nie ruszył :roll: Może preferuje suche :roll:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lis 04, 2012 18:30 Re: rudy RUDY i stary PERS :( w schronisku.Łódź

oby ci się udało plaskaczu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]