Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 22:05 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Noż F.U.C.K. Dostałam biochemię ( morfologii nie - pewnie nie zasłużyłam)
AspAT - 31,0 U/l (norma 6-44)
AlAT - 32,0 U/l (20-107)
Kreatynina - 0,8 mg/dl (1,0-1,8 - więc za niska)
Mocznik - 80,1 mg/dl (25-70 - więc za wysoki)
Zrobione w Labwecie, więc to normy kocie, nie ludzkie. Jak dostałam, było już za późno, żeby zadzwonić i się spytać czy te wyniki na pewno są dobre :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 01, 2012 20:32 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Widziałam dziś kicię białoburą o którą się tak martwiłam. Mignęła mi tylko pod samochodami - więc nie znalazła domu :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt lis 02, 2012 7:48 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Szkoda :( Każdy nowy dom, to uratowany kot.
Ale dobrze, że kicia w ogóle jest, nie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 02, 2012 10:25 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Przyszła morfologia Ciela:
MCV(ŚOK): 59,00
MCH(ŚMH): 17,30
MCHC(ŚSH): 29,30
Erytrocyty: 6,04 mln/mm3
Hematokryt: 35,70 %
Hemoglobina: 10,50 g/dl
Leukocyty: 21,50 tys./mm3
Trombocyty: 473,00 tys./mm3
Limfocyty: 34,30 %
Monocyty: 8,00 %
Uwagi: GRA - 57,7
RDW - 18,8
MPV - 10,2
g...o z tego wiem, zwłaszcza że nie ma w połowie przypadków jednostek ani info jaka jest norma.

A co do kici - fajnie że żyje, ale szkoda że nie w domu czyimś. Ja jestem już zakocona na maxa, Leon chyba będzie dłużej u mnie siedział (DS ma wątpliwości, więc szukamy nowego), ten maluch podrzucony, rudy Kyo się oswaja więc dobrze byłoby go zebrać do domu (zwłaszcza biorąc pod uwagę pogodę) i znaleźć mu dom, ta chudzina się już za bardzo nie upchnie. Chyba że się uda coś wyadoptować i zrezygnuję z wzięcia Kyo już teraz...

Alienor

Post » Pt lis 02, 2012 12:36 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

To ja wiem tyle samo co Ty :!: :mrgreen:
Bez normy.. bez sensu. Nie mogliby Ci dosać? Co to za rozgarnięty lab?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 02, 2012 13:01 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

To raczej rozgarnięta pani z recepcji. Przepisywała pewnie z wydruku i jej się nie chciało całości :roll: . Młoda z Cielem u weta to się dowie wszystkiego. Mam nadzieję.
Całe towarzystwo porozkładane w malowniczych pozach po domu, tylko Kotori :1luvu: siedzi przy mnie na modemie i patrzy jak piszę. Nieważne że z lekka autystyczna jak to oktopers - straaaasznie ją kocham. :1luvu:

Alienor

Post » Pt lis 02, 2012 14:50 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Zapiski cioci Ali z podróży (i nie tylko)
Nienawidzę KZK GOPu. Przez nich jak głupia kombinował z dojazdem do weta, a Ciel... wszystko przespał. :ryk:
Ale niech Ciel się wypowie:
A wy wiecie ta mniejsza duża dziś znów zabrała mnie do weta. Tyle, że ja z drogi nic nie pamiętam, bo mi się przysnęło. Ale jak się obudziłem to już byłem u weta. I zobaczyłem tam takie cudne goldencośtam i jeden miał łapkę w gipsie. Znaczy miała, bo to była ona i miała ze sobą malce. I wiecie co ja chciałem zobaczyć co ona tam robi i ona je karmiła, a jak mnie zobaczyła to wzięła mnie i wylizała i nawet dała mi mleczka i piłem z jej małymi. Potem wiele psów mnie zaczepiało. Lubie psy. I muszę się pochwalić byłem baaardzo dzielny i nie miauczałem prawie w ogóle i pani techcoś mnie wzięła na rączki. Drogę z powrotem też przespałem bo jakoś zmęczony byłem, bo przez 3h czekania jakoś mnie zmęczyło.
Ciel

A teraz ja: pani wet podejrzewa białaczkę - czy wiecie kiedy można najwcześniej zrobić test kociakowi (od 2 tygodni nie ssie mamy)?

Alienor

Post » Pt lis 02, 2012 16:32 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Podobno u kociaków testy są niewiarygodne, chyba czytałam że testuje się dopiero półroczne ale nie jestem pewna...
Ale na podstawie czego podejrzewa białaczkę?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lis 02, 2012 22:34 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Bo ma całą masę białych krwinek - dużo ponad normę. Sama pani wet powiedziała, że test u takiego malucha nie ma sensu, ale kiedy będą mieć sens nie powiedziała. A te białe krwinki mogą być objawem poważnego stanu zapalnego - w powiązaniu z powiększonymi nerkami w USG i przekroczonym mocznikiem wskazywałoby to na infekcję nerek. Na razie młody Ciel ponownie odseparowany (co opłakuje i on i my), dostał Convenię, żeby z nim co i rusz nie jeździć, dostałam ponowną dawkę odrobaczacza do domu i jesteśmy umówione na ponowną morfologię na 15ego.
Jutro się kopnę na nerkowców i założę wątek z prośbą o sugestie i dobre rady, bo dziś już mam taką migrenę, że praca koncepcyjna odpada. Life sucks czasami :( .

Alienor

Post » Sob lis 03, 2012 8:40 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Biedny Cielutek. I Wy też. Mogą być jakieś inne opcje niż białaczka?
A Twoje nerki jak, Alienor?

Obrazek

morelowa

Post » Sob lis 03, 2012 10:36 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Napisałam co ja widzę na wynikach, ale po namyśle przed wysłaniem postu wykasowałam - nie jestem wetem i nie chcę wprowadzać zamieszania.
Oczywiście kciuki trzymam cały czas za Cielito :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob lis 03, 2012 11:44 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Moje nerki lepiej, ale nadal za mną nie przepadają. Żurawiny mam już trochę dosyć, ale dalej jem, bo widzę, że pomaga.

Przy Cielu to to może być i od nerek i od białaczki - trudno powiedzieć. Jakby człowiek wiedział czyj on, to by się sprawdziło matkę - jak czysta to w kierunku nerek by się szło. Jak białaczkowa, to bym go do białaczkowców dała i finał. A tak to na razie i od jednych i od drugich raczej musi być izolowany.
A on przy kupkaniu na początku woła tylko jak człowiek jest obok - inaczej w ciszy się załatwia :o . Czyli tak jakby chciał pokazać jaki to on dzielny nie jest, jaki dorosły, że sam robi...
Koi ma te zmiany większe, a z zeskrobin wyszło, że to nie grzyb ani pasożyty :? . No to łykamy dzielnie antybiotyk, smarujemy się octeniseptem i mamy nadzieję na poprawę.
Reszta państwa kociarstwa spokojnie sobie żyje, dziamgocząc tylko czasami gdy się posiłek spóźnia lub gdy śliczne słońce na balkonie wzywa (przez circa pół godziny, bo potem znów szaro buro i ponuro). Ale większość czasu spędzając śpiąc w cieple.

Alienor

Post » Pon lis 05, 2012 9:17 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Zimno, brzydko, mokro... Zapowiada się kolejny przespany dzień kotów. A ja do pracy.

Alienor

Post » Pon lis 05, 2012 9:23 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Ejjj Marzenka ja juz w pracy :roll: - No ktoś musi zarobic na czynsz i papu
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lis 05, 2012 17:40 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Tja, ktoś musi też zarobić na tapety, które koteczki pozrywały :evil: A ledwo co położone :( .

Wczoraj ta bialobura kotka była pod moimi drzwiami i miauczała donośnie - niestety jak otworzyłam drzwi do mieszkania, sąsiad otworzył drzwi na dwór i kicia zwiała. Tak więc wciąż czynimy zakusy na chudzinę i rozglądamy się za nią z saszetką "na wszelki wypadek" w kieszeni.

Alienor

[poprzednia][następna]