Pestka, Ogryzek, Pigo, Olek & Orka. Bury trójłapek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 31, 2012 23:52 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Ale czemu moja bielizna?!?!? Niech się weżmie za bieliznę Pestki ;) Chociaż... Ona też kiedyś w mojej chodziła.... :strach:

Okazuje się, że szuflady to jeszcze nic. Jakbyście zobaczyły tego kocura dzisiaj jak "przyszła" pizza. Z oliwkami. Zielonymi.
Prawie wlazł na pizzę, jak tylko poczuł oliwki. TŻ się zlitował, dał Mu jeden kawałek. Zniknął w "paszczy" po sekundzie. Nie ważne, że ciepły. Drugi też momentalnie zjedzony (jakby kocur był przez ostatni rok głodzony). A potem Ogryzek zaczął się tarzać, podniecony, w miejscu, gdzie przed chwilą oliwki leżały (na kartonie jeszcze był ślad) 8O 8O 8O Nie dał nam spokojnie zjeść, bo domagał się swojej "działki" oliwek.

Ja rozumiem takie zachowanie w przypadku kocimiętki, ale oliwki?!?!?!? Mokra karma, rybka, kurczak, nic Ogiego tak nie rusza jak te nieszczęsne oliwki.... 8O

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw lis 01, 2012 1:05 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Alyaa pisze:Ale czemu moja bielizna?!?!? Niech się weżmie za bieliznę Pestki ;) Chociaż... Ona też kiedyś w mojej chodziła.... :strach:
To se chłopak zapamiętał :ryk:

Okazuje się, że szuflady to jeszcze nic. Jakbyście zobaczyły tego kocura dzisiaj jak "przyszła" pizza. Z oliwkami. Zielonymi.
Prawie wlazł na pizzę, jak tylko poczuł oliwki. TŻ się zlitował, dał Mu jeden kawałek. Zniknął w "paszczy" po sekundzie. Nie ważne, że ciepły. Drugi też momentalnie zjedzony (jakby kocur był przez ostatni rok głodzony). A potem Ogryzek zaczął się tarzać, podniecony, w miejscu, gdzie przed chwilą oliwki leżały (na kartonie jeszcze był ślad) 8O 8O 8O Nie dał nam spokojnie zjeść, bo domagał się swojej "działki" oliwek.

Ja rozumiem takie zachowanie w przypadku kocimiętki, ale oliwki?!?!?!? Mokra karma, rybka, kurczak, nic Ogiego tak nie rusza jak te nieszczęsne oliwki.... 8O

Bo oliwki dobre są :ryk: I zdrowe :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw lis 01, 2012 15:07 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Alyaa pisze:
MaryLux pisze:
Alyaa pisze:
MaryLux pisze:Kobiety mu trzeba, kobiety!

Eeeee.... Ogryzkowi czy TŻ-towi????

Ogryzkowi przecież!

Już ma. Pestkę :)

Pestka jest Pestką, a nie Ogryniową Kobietą :wink:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 01, 2012 21:31 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

MaryLux pisze:
Alyaa pisze:
MaryLux pisze:
Alyaa pisze:
MaryLux pisze:Kobiety mu trzeba, kobiety!

Eeeee.... Ogryzkowi czy TŻ-towi????

Ogryzkowi przecież!

Już ma. Pestkę :)

Pestka jest Pestką, a nie Ogryniową Kobietą :wink:

Niestety musi się zadowolić Pestką albo mną :wink: Nie będę tworzyć haremu. Nawet dla Ogryzka :twisted:

Alyaa

Post » Pt lis 02, 2012 6:14 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Kocur Bankiet znajomych urządzał sobie imprezki z wodą po oliwkach :roll:
coś w tych oliwkach jest.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lis 02, 2012 15:03 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Zapraszam na wierszyk
Inka

MaryLux

Post » Pon lis 19, 2012 21:08 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Ogryz, biegiem tutaj marsz!
Inka

MaryLux

Post » Wto gru 04, 2012 20:39 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

puk puk! otwierać, policja!

MaryLux

Post » Pt gru 07, 2012 23:14 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Nie miałam czasu ostatnio czasu zajrzeć na forum :oops: W tym tygodniu miałam tyle pracy, że nie wiedziałam jak się nazywam :oops: Na szczęście już się w miasrę uspokoiło i nie będę musiała zostawać po godzinach (mam przynajmniej taką nadzieję).

Pod blokiem kręci mi się biało-bury kot :( Nie wiem skąd się wzięła, widuję ją (wydaje mi się, że to kotka) czasami wieczorem. Niestety zwiała przede mną, gdy zanosiłam karmę...
Za to od dawna nie widziałam Maćka - buraska, który stołował się pod blokiem :(

Alyaa

Post » Sob gru 08, 2012 6:31 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Z nimi tak jest, że przychodzą, a czasem długo nie. Dziś do mnie na śniadanie przyszedł kotek, którego nie widziałam od wielu tygodni (na pewno ponad 2 miesiące). A już wczoraj patrzyłam tęsknie na miejsce, w którym zawsze jadł, w oddali od innych. I właśnie w tym miejscu dziś czekał.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 12, 2012 10:16 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Zagadka? Cud? Wzywać Muldera i Scully?

Ktoś wczoraj nasikał w łazience....
Ktoś sikał już wcześniej, ale nie aż tak dużo...
Ktoś zawsze sikał NA wycieraczki przed kuwetą, tym razem ktoś nasikał POD wycieraczkami....
Pod kuwetą było sucho...
Gdyby nie zapach, ewidentnie koci, podejrzewałabym TŻta....
Jak wychodziłam rano nie było mokro, a nikt oprócz Niego, nie ma chwytnych kciuków, żeby zakryć plamę wycieraczkami...

Alyaa

Post » Czw gru 13, 2012 20:02 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Alyaa pisze:Zagadka? Cud? Wzywać Muldera i Scully?

Ktoś wczoraj nasikał w łazience....
Ktoś sikał już wcześniej, ale nie aż tak dużo...
Ktoś zawsze sikał NA wycieraczki przed kuwetą, tym razem ktoś nasikał POD wycieraczkami....
Pod kuwetą było sucho...
Gdyby nie zapach, ewidentnie koci, podejrzewałabym TŻta....
Jak wychodziłam rano nie było mokro, a nikt oprócz Niego, nie ma chwytnych kciuków, żeby zakryć plamę wycieraczkami...

Ciociu, przyznaję się bez bicia: to ja to zrobiłam.
Inka

MaryLux

Post » Czw gru 13, 2012 21:16 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Inusiu, to na pewno nie mogłabyś być Ty :) Jesteś na to za grzeczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Alyaa

Post » Czw gru 13, 2012 21:29 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: sezon grzewczy rozpoczęty ;)

Kotki mają chyba chwytne łapki.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]