<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 28, 2012 16:42 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Pierwszy kot na antybiotyku - mam nadzieje, ze reszta da radę choc Milenka dzisiaj już kilka razy jakby odkrztuszywała cos co jej stoi w gardle :cry: Loluś dostał tabsa w wedzonej makreli - ledwo zdążyłam ośc wyjąc, juz się nie mógł doczekac i zjadał mi rybę spomiędzy palcow :twisted: oczywiście pozostała 5 (DeeDee w szafie :roll: ) zwęszyła okazję i moja spółka z kotami w jedzeniu ryby polegała na tym, ze one po kolei czekały na swoją działkę a ja wyciągałam ości i oblizywałam palce... ech.

Trochę się dzisiaj zdołowałam - byłam niedawno na parkingu, a wcześniej chciałam kupic Oczusi gourmeta więc szłam obok sklepu - patrzę a ze śmietnika ucieka czarna kocinka, bała się mnie, więc nie znamy się za dobrze... tak mi smutno się zrobiło, nie podeszła do mnie, chciałam jej dac saszetkę - przecież w kilku miejscach jest wystawiane jedzenie a ona mimo to grzebie w smieciach.... straszne.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 29, 2012 13:29 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

zaglądam i czekam na dobre wiadomości
nie chorujcie proszę
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon paź 29, 2012 14:36 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

ruda32 pisze:zaglądam i czekam na dobre wiadomości
nie chorujcie proszę

wieści są w wątku Miki - tu piszę głównie o Lolku jako ze z piwnicznych pochodzi :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon paź 29, 2012 15:28 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:
Marzenia11 pisze:Własnie zobaczyłam w chorym oczku Lolka ropę. Zaczynam antybiotyk.

chyba nie masz wyboru:((

burasiątka z koćką mieszkają już w we własnym pokoju:)))

razem z maluchami rudym i czarnym? :D

A jak myslisz, Mice też włączyc anybiotyk? kicha już 10 dzień, niby jest aktywniejsza itp no i z tego co widac na zewnątrz to nie jest gorzej, ale długo kicha i się zastanawiam czy gdzieś w środku się jakieś ropsko jednak nie zbiera...

jeszcze nie są z rudym i czarnym bo czarny ciągle ma nadżerkę na języczku a rudy niby dobrze ale niech sobie na razie każdy "siedzi we własnej chorobie". Maluchy poszly do pokoju córki a szalona czwórka weszła w ich włościa.

Z antybiotykiem dla kotki to nie wiem. Póki nic się nie dzieje i kota nie gorączkuje , to może nie dawac. Myślę że wet tak by doradziła. Wczoraj zrobiłam Grochowi inhalacje z tymianku i jak ręką odjąl kichanie. U Mici może być dlużej bo ona miala ciezkie dni ostatnio.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon paź 29, 2012 22:49 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Lolek na szczęscie wrocił do swoich szaleństw i zabaw i się upomina, poluje i skacze na piorko, fragment ukochanej myszy. Kicha bardzo, ale ropki nie ma, kontynuujemy antybiotyk i jak się na niego zezłoszczę to mu zrobię inhalację w transporterku :wink:
mam nadzieje, ze w weekend 10-11.11 pojedzie do swojego domu. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto paź 30, 2012 13:58 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

No to jeszcze raz nieśmiało zaproszę na bazarek bo ciężko jest - koty chorują a wolnozyjące chcą jeśc.... pewnie jak trochę opanuję sytuację to zrobię foty w świetle dziennym , będą ładniejsze, moze bardziej zachęcą do zakupów..
viewtopic.php?f=20&t=147560

Marzenia11

Post » Pt lis 02, 2012 0:20 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Lolek wariuje, potrzebuje zabawy i towarzysza do kocich polowań i zapasow. Znow bardziej kicha, ale kontynuuję antybiotyk i mm nadzieję, zę adopcja dojdzie do skutku w miarę szybko tak, aby wszystkim było dobrze.

Niestety Oczusia też kicha i to potężnie. Nie mam beta-glukanu - ten co zamówiłam już w połowie zuzyłam w domowym stadzie a i jeszcze końca potrzeb nie widac. Muszę jednak zacząc jej coś dawac a przede wszystkim obejrzec ją w świetle dnia.

Szafirka przybiegła i zdecydowanie wymieniła już futerko na zimowe - jest gęstsze i ciemnografitowoszare - w pierwzej chwili jej nie poznałam, myslałam ze to jakiś czarny kot.

Fago zdradził Tygrynie :!: świniak. Przeniósł sie na zimę do parkingu podziemnego i tam śpi, a przynajmniej stamtąd dzisiaj wybiegł na przywitanie ze mną. Typowy facet, dba aby mu było dobrze a kocica nie wiadomo gdzie mieszka. :evil:

Marzenia11

Post » Pt lis 02, 2012 17:54 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Senioreczka wypuszczona :D Po wejściu do piwniczki, gdzie były wszystkie Diabełki zaczęła tak strasznie krzyczec jak kojot! Wyszła, obwąchała się z Baiłowąsem i Milusiem - ogony w górze wszystkie trzy i wybiegła po drabince na dwór. Prosto na deszcz :evil: Pobiegła w trawnik, w kwiaty, potem na boisko, wrociła zrobiła obchód schodów a wtedy wyszły Diabełki też i już razem sobie chodzili z ogonami w gorze. W takim towarzystwie ją zostawiłam.

Dzisiaj też została w dzień zaszczepiona :piwa: :piwa: :piwa: nie obyło się bez walk i rozlewu (ludzkiej) krwi...
asia2 :1luvu: :1luvu: :1luvu: dzięki! :wink:

Marzenia11

Post » Sob lis 03, 2012 0:17 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Właśnie wróciłam z karmienia - Senioreczka mnie przywitała głosnym "miauuu" pełnym zdziwienia że jej nie zauważyłam. trochę się zmartwiłam, ze ona nie w piwniczce, ale myślę, ze to kwestia jej wyboru a nie problemów ze stadem, gdyż na widok pozostałych Diabełków ogony poszły w górę, ocieranie się boczkami no i wspólne jedzenie z miski. Jest git. :wink: :ok: :ok: :ok:

A Oczusia to spryciula - mimo ze nie wołałam nikogo na parkingu przyszła i miauczała, a ja już dzisiaj w dzien jej dałam planowanego gourmeta i teraz nie miałam.... mam nadzieję, ze zje coś z tego co im postawiłam w budce. Skoro tak szybko podeszła tzn ze musiała siedziec gdzieś pod samochodami. Nie wiem jak i gdzie ona przetrwa zimę.

No i generalnie palec mi puchnie... :roll:

Marzenia11

Post » Czw lis 08, 2012 12:57 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

jamkasica pisze:UWAGA! u Strongbaby tragedia :( :evil:

viewtopic.php?p=9365532#p9365532

Jeżeli jest ktoś z Bielan i będzie mógł pomóc w poszukiwaniach to pewnie każda pomoc będzie mile widziana.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 08, 2012 23:41 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Na szczęście koty już w domu - zguby się znalazły :piwa: :piwa: :piwa:

Email z dsu Rudej Łapki:

Witam,
Jest już zdecydowanie lepiej, zaczęła się bawić przy mnie w pokoju tymi
gąbkami co Pani zostawiła. Niestety jeszcze nie przychodzi do mnie na
głaskanie ale myślę, że niebawem to nastąpi. Bardzo ładnie je i chyba się
zaczyna przyzwyczajać

:D :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw lis 08, 2012 23:54 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:Na szczęście koty już w domu - zguby się znalazły :piwa: :piwa: :piwa:

Email z dsu Rudej Łapki:

Witam,
Jest już zdecydowanie lepiej, zaczęła się bawić przy mnie w pokoju tymi
gąbkami co Pani zostawiła. Niestety jeszcze nie przychodzi do mnie na
głaskanie ale myślę, że niebawem to nastąpi. Bardzo ładnie je i chyba się
zaczyna przyzwyczajać

:D :ok: :ok: :ok:

no :!:
i uff :D
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lis 09, 2012 0:50 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 09, 2012 22:56 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Dzisiaj w południe zawiozłam ostatniego szkraba, moją przytulankę,kochanego pieszczoszka, słodziaka Lolusia do ds.
To tyle. Resztę (może) napisze jutro.

Marzenia11

[poprzednia][następna]