Moderator: Moderatorzy
Małgorzata i Toffee pisze:Kocik: weterynarze zwykle ordynują pół jednostki na kilogram na początek i to się często okazuje za wysoką dawką. Z tego co się nauczyłam na forum i od naszej guru - Tinki, dobrze jest zacząć od mniejszej dawki. Wygląda na to, że Twój kot dobrze reaguje na insulinę. Moja rada? Zapytaj Tinkę czy nie zejść do 0,25 i nie potrzymać kota na takiej dawce co najmniej 10 dni.
Jeszcze jedno: nie musisz wpadać w panikę, że jak nie podasz insuliny z dokładnością do 10 minut, to świat się zawali. Oczywiście najlepiej podawać punktualnie, ale nie bój się, że pół godziny czy nawet godzina obsuwy to dramat.
Kocik Psocik pisze:Małgorzata i Toffee pisze:znowu będę ćwiczyć pobieranie z ucha... kompletnie mi nie wychodzi, dziś pewnie z 10 razy go ukułam, tak mu grzałam i masowałam uszka, że w końcu mi zasnął. I ja go ciap, a tu nic, nawet ćwierć kropli krwi! Może to wina umaszczenia, jest czarny, ucho też czarne, muszę sobie świecić latarką od spodu, żeby zobaczyć tę żyłeczkę. Podobno można wygolić, ale nie wiem - normalnie maszynką czy kremem depilującym też się da?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości