TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 11:13 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Sorki za milczenie, ostatnio życie w realu znów daje mi popalić i czasu na komputer nie staje. A jak jest już czas - to po prostu zasypiam...

Koty mają się nieźle, choć do ideału trochę brakuje.

Annopolka - ma dość okropne zapalenie ucha, z dwiema bakteriami w wymazie. Na szczęście wrażliwymi na sporo antybiotyków, ale biedulka ma kiepski apetyt, muszę ją przekonywać trochę na siłę do jedzenia.

Długowłosa - została ponownie ogolona, zmiany na skórze ma nadal. Acz obecnie - chyba tylko grzybicze, aż boję się cieszyć by znów nie wróciły bakterie. Cudem w jej wypadku są wyniki krwi - w zasadzie wszystko wróciło do norm! jakby inny kot! z tym, że wygląda jak szkielet, więc też jest na itensywnej terapii dożywiającej. Conw którego dostałam z KV jest dla nas zbawieniem!

Marze po każdym odstawieniu antybiotyku wracają i zmiany na skórze i wyciek z oczu - kombinujemy co by tu z nią zrobić.

Kuba ładnie zarósł, czuje się wyraźnie lepiej.

Kłopot jest z Ordonką, tym razem z pęcherzem. Diagnostyka przed nami.

Reszta ma się nieźle lub dobrze ;)

Ze względu na białaczkę u Hani66 - rozpoczęłam testowanie stada. Na pierwszy rzut poszły te z nawracającymi chorobami i kiepsko się leczące, wszystkie są ujemne. Teraz po kolei muszę sprawdzić resztę. Niestety nasze zaufanie do testów płytkowych spadło po tym jak u Hani kilkukrotnie testowane płytkami (z wynikiem negatywnym) koty okazały się być jednak dodatnie w PCR. Dlatego wybraliśmy opcję droższą, ale jednak pewniejszą. Tym niemniej w efekcie muszę każde futro dostarczyć do lecznicy, co jest dla mnie dość trudne logistycznie. Badanie potrwa więc dość długo, będę dawać co jakiś czas znać. Dopóki nie będzie kompletu wyników oczywiście nie przenosimy nigdzie żadnych kotów.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 23, 2012 19:27 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Dziś Kruszyna przeniosła się do nowego domu. Dużo szczęścia, mała!
Obrazek

jopop

Post » Wto paź 23, 2012 21:22 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

jopop pisze:Dziś Kruszyna przeniosła się do nowego domu. Dużo szczęścia, mała!

:ok: :ok: :ok: :piwa:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw lis 01, 2012 8:41 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Wieści od Kruszyny są rewelacyjne, mała bawi się z drugim kotem, je i przytula się do Dużych. Są nią zachwyceni ;)

Zadowolna z nowego lokatora jest też dziewczyna, która wczoraj przejęła Maybacha - kot zachowuje się jakby mieszkał u niej od roku ;)

Lokum zmieniły też Szufla, Szpachla i Szpadel (u alix76) oraz Jaśminek i Jamyszka (nie wiem czy DT się chce ujawnić?).

U mnie w mieszkaniu - generalnie nieźle, poza Annopolką. skubana nadal nie chce jeść - tzn. chętnie je odrobinkę czegoś, najlepiej nowego. Przydałoby mi się po 2-3 puszeczki różnorodnych frykasów, bo jak jej daję to samo - to odmawia. Próbuję różnych kombinacji, ale na razie jest kiepsko.

Wczoraj rozczuliła mnie totalnie Poświnka. Przyszłam do domu zmęczona, położyłam się od razu na łóżku, nakryłam kołdrą, nie patrząc kto koło mnie leży. po chwili kłębek leżący tuż obok mojego brzucha rozmruczał się głośno - aż spojrzałam kto to. Tak, to ta staruszka, która wg karmicielki miała być szczęśliwa tylko i wyłącznie we własnej budce w lesie, nie lubi ludzi i w ogóle ukradłam jej kota (co z tego że kot gnił żywcem). Widać jak bardzo stareńka potrzebuje ciepła - tego fizycznego i tego mentalnego.

Idę posprzątać w pierwszym poście :roll:
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 01, 2012 13:17 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

A ja w sumie zapomniałam napisać o wydarzeniach dnia wczorajszego. A działo się sporo.
Ordonka, Magnolia, Mahonia, Kenia i Cegła na stałe rozstały się z potencjalnym macierzyństwem, a Konguś stracił szansę na ojcostwo.
Strużka, Gnom, Golem i Ordonka wzięli udział w kolejnej turze testów.
Strużka poddała się badaniu USG - nic nie widać, chyba jest po prostu tłusta. Ale mamy się odizolować od reszty i pomierzyć dokładnie ilość jedzenia i picia, a potem robimy badania. Bo trochę za bardzo kulisty jest ten kot.
Ordonka sprawdziła również stan swojego moczu - wszystko OK, czyli cholera sika obok kuwety z nadmiaru umiłowania do czystości niestety. Mógłby ją przejąć ktoś kto ma mniej kotów niż kuwet?
Kobielatka oddała trochę swojego syfa w uszach do badań co sobie tam wyhodowała.
No i 4 wyjeżdżające z Gersona koty przeszły przegląd techniczny :roll:

A że na nasz najazd na lecznicę trafił jeszcze piotr568 z Klopsem - było wesoło, oj wesoło :twisted: Ciekawe kiedy na drzwiach pojawi się moje zdjęcie z podpisem "tej pani nie obsługujemy" :twisted:

Wielkie dzięki dla Afron1 i Aleba za transport!
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 01, 2012 15:23 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

jopop pisze:Wieści od Kruszyny są rewelacyjne, mała bawi się z drugim kotem, je i przytula się do Dużych. Są nią zachwyceni ;)

Zadowolna z nowego lokatora jest też dziewczyna, która wczoraj przejęła Maybacha - kot zachowuje się jakby mieszkał u niej od roku ;)

Lokum zmieniły też Szufla, Szpachla i Szpadel (u alix76) oraz Jaśminek i Jamyszka (nie wiem czy DT się chce ujawnić?).

U mnie w mieszkaniu - generalnie nieźle, poza Annopolką. skubana nadal nie chce jeść - tzn. chętnie je odrobinkę czegoś, najlepiej nowego. Przydałoby mi się po 2-3 puszeczki różnorodnych frykasów, bo jak jej daję to samo - to odmawia. Próbuję różnych kombinacji, ale na razie jest kiepsko.

Wczoraj rozczuliła mnie totalnie Poświnka. Przyszłam do domu zmęczona, położyłam się od razu na łóżku, nakryłam kołdrą, nie patrząc kto koło mnie leży. po chwili kłębek leżący tuż obok mojego brzucha rozmruczał się głośno - aż spojrzałam kto to. Tak, to ta staruszka, która wg karmicielki miała być szczęśliwa tylko i wyłącznie we własnej budce w lesie, nie lubi ludzi i w ogóle ukradłam jej kota (co z tego że kot gnił żywcem). Widać jak bardzo stareńka potrzebuje ciepła - tego fizycznego i tego mentalnego.

Idę posprzątać w pierwszym poście :roll:

Prośba o info, komu zmieniać namiary pod fotkami na FB - pewnie Alix, ale co z Maybachem i J-kotami?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 01, 2012 21:18 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Maybach - zostaje na nas.
Jaśmin i Jamyszka też na razie niech zostaną, najwyżej potem się zmieni
Obrazek

jopop

Post » Wto lis 06, 2012 22:37 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Salvadoredali67 umożliwił Annopolce bardzo komfortową ostatnią podróż... Dziękuję...
Obrazek

jopop

Post » Wto lis 06, 2012 22:39 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Śpij spokojnie biedulko [']['][']
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto lis 06, 2012 22:48 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Tak mi przykro [*] :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lis 07, 2012 9:07 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

:(
[*]

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lis 07, 2012 9:19 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

koteńko[*] :cry:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lis 11, 2012 21:23 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Felvik pojechał w sobotę do DS. Proszę o kciuki za aklimatyzację.
Obrazek

jopop

Post » Nie lis 11, 2012 21:30 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

jopop pisze:Felvik pojechał w sobotę do DS. Proszę o kciuki za aklimatyzację.

:ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lis 11, 2012 22:11 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

wow super!!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]