monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 31, 2012 8:43 Re: monochromatycznie i nie tylko

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 31, 2012 9:09 Re: monochromatycznie i nie tylko

śmiejcie się, Ciotki niedobre :twisted: :lol: ja plastycznych uzdolnień nie mam, dwie lewe ręce mi wyrosły, a czasu też miałam dwie minuty, więc w ogóle dziwne, że mi się udało ją jakoś ubrać :lol:
Po pobycie na dworze, jak już miała dość i została wpuszczona do domu, to sama się rozebrała :lol:

Bubka wczoraj była maltretowana nie tylko przez obcych, widziałam! Ciocia Ania zrobiła z Buby modelkę, ubierała ją w różne ciuchy i kazała paradować po sklepie :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 31, 2012 10:14 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:Bubka wczoraj była maltretowana nie tylko przez obcych, widziałam! Ciocia Ania zrobiła z Buby modelkę, ubierała ją w różne ciuchy i kazała paradować po sklepie :mrgreen:

he, he, a fotki będą ?
Zdjęcia dziewczyn są hitem wśród moich koleżanek zza biurka :mrgreen:. Codziennie się pytają czy są nowe wieści, i wołają fotek :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro paź 31, 2012 10:47 Re: monochromatycznie i nie tylko

pisiokot pisze:Bubka wczoraj była maltretowana nie tylko przez obcych, widziałam! Ciocia Ania zrobiła z Buby modelkę, ubierała ją w różne ciuchy i kazała paradować po sklepie :mrgreen:

nie wiem o czym mówisz. jak ja bylam podrzucic Tigera, to Bubka paradowała goła :oops:
ObrazekObrazek

klempusia

Od: Wto lut 21, 2012 13:13

Post » Śro paź 31, 2012 11:37 Re: monochromatycznie i nie tylko

klempusia pisze:
pisiokot pisze:Bubka wczoraj była maltretowana nie tylko przez obcych, widziałam! Ciocia Ania zrobiła z Buby modelkę, ubierała ją w różne ciuchy i kazała paradować po sklepie :mrgreen:

nie wiem o czym mówisz. jak ja bylam podrzucic Tigera, to Bubka paradowała goła :oops:

bo się spóźniłaś. Jak ja przyszłam, to pokaz się właśnie kończył i Ania zdejmowała z Bubki szary golfik. Ale sama się przyznała, że tu zabawa w przebieranki :ok:

Georg-inia

Post » Śro paź 31, 2012 11:49 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magda --- cool :ok:

Ja przepraszam, że tutaj, ale może ktoś chce domek ze styropianu dla kota/kotów? Jest u moich rodziców w ogrodzie, nieużywany. Ich kotka się go ... boi, a jej kumple też mają gdzie mieszkać. Jeżeli Wam się nie przyda, pogadam z karmicielką, tu, na Chóralnej. Może się przyda, bo ma całkiem fajne stadko pod opieką.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro paź 31, 2012 20:01 Re: monochromatycznie i nie tylko

Myszeńk@ pisze:Ja przepraszam, że tutaj, ale może ktoś chce domek ze styropianu dla kota/kotów? Jest u moich rodziców w ogrodzie, nieużywany. Ich kotka się go ... boi, a jej kumple też mają gdzie mieszkać. Jeżeli Wam się nie przyda, pogadam z karmicielką, tu, na Chóralnej. Może się przyda, bo ma całkiem fajne stadko pod opieką.

mamy chętnych na budkę... jedna już jest, ale za mało, bo miejscowy kocur objął ją w posiadaniu i nie chce się podzielić ;(

Georg-inia

Post » Śro paź 31, 2012 23:04 Re: monochromatycznie i nie tylko

Nie zaglądałam do netu przez 2 dni. Dzisiaj doczytałam i... czyżby jakaś nagonka na mnie, bo nie popadłam w ogólny zachwyt nad czymś wyglądającym obrzydliwie? To, że napisałam o rzeczy obrzydliwej, jest be? A rzeczy wyglądające obrzydliwie są cacy.
Mój błąd, nie wpasowałam się w tutejszą konwencję.
Nie martwcie się ciocie, nie przyniosę Magiji nic, o czym by mi nie powiedziała.

Magija, przepraszam. Zrobiło mi się przykro, więc napisałam to, co napisałam.
Gdy skończą się dżemy jagodowe, to daj znać.
Do zobaczyska Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw lis 01, 2012 8:01 Re: monochromatycznie i nie tylko

No i jak w domku? Lepiej co?
Buba lubi się przebierać. Najfajniej wyglądała w takim płaszczyku obszytym wkoło szyi wielkim futrem. Wyglądała jak taka meksykańska burdel mama. To spojrzenie i to futro wkoło grubej szyi - no ja się poryczałam ze śmiechu, a Bubka dumna paradowała w ubrankach.
Ładnie zaanektowała swój domek z kartonu. Domek stoi w gabinecie i dorabiam do niego szyld z napisem: "Jestem doktor Buba. Co Ci dolega?"
Buba jest boska jak badam pacjentów. Jak osłuchuje jakiemuś psu serce, to Bubka się między nogami wpycha między mnie i psa i muszę Bubkę też osłuchać. Jak przemywam psu oczy, to Bubka już przy mnie i muszę jej tez oczy przemyć. No ogólnie jaja na maxa. :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw lis 01, 2012 8:05 Re: monochromatycznie i nie tylko

CoolCaty pisze:No i jak w domku? Lepiej co?
Buba lubi się przebierać. Najfajniej wyglądała w takim płaszczyku obszytym wkoło szyi wielkim futrem. Wyglądała jak taka meksykańska burdel mama. To spojrzenie i to futro wkoło grubej szyi - no ja się poryczałam ze śmiechu, a Bubka dumna paradowała w ubrankach.
Ładnie zaanektowała swój domek z kartonu. Domek stoi w gabinecie i dorabiam do niego szyld z napisem: "Jestem doktor Buba. Co Ci dolega?"
Buba jest boska jak badam pacjentów. Jak osłuchuje jakiemuś psu serce, to Bubka się między nogami wpycha między mnie i psa i muszę Bubkę też osłuchać. Jak przemywam psu oczy, to Bubka już przy mnie i muszę jej tez oczy przemyć. No ogólnie jaja na maxa. :mrgreen:

:1luvu:
ona jest kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi :D

u Maćka miała w pracy taki szyld koło posłanka - jestem Buba, w czym mogę pomóc? (jak śpię to proszę nie nie budzić)

a z tym wpychaniem się - to jest bardzo zazdrosny pies, bardzo. Ona chce, żeby Ciociunia się zajmowała tylko nią :1luvu:

w domu o niebo lepiej, niestety z moją głowa coraz gorzej
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lis 01, 2012 10:58 Re: monochromatycznie i nie tylko

Madziu, odpoczywaj w domeczku.
A główkę oczyść ze złych myśli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lis 02, 2012 10:39 Re: monochromatycznie i nie tylko

wczoraj minęły 4 lata odkąd odeszła
http://youtu.be/CiceshbBWkk

to była nasza córeczka, choć pewnie bardziej tatusia niż mamusi
nauczyłaś nas kochać i odeszłaś tak szybko, za szybko...
pamiętamy i mamy Cię w swoich sercach
Obrazek

Magija

Post » Pt lis 02, 2012 16:17 Re: monochromatycznie i nie tylko

Lukrecja...wyjątkowa koteczka
[*]
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lis 02, 2012 21:35 Re: monochromatycznie i nie tylko

To już cztery lata ...
a u Ewy w gabinecie cały czas malutkiej zdjęcie stoi.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lis 03, 2012 8:39 Re: monochromatycznie i nie tylko

pisiokot pisze:To już cztery lata ...
a u Ewy w gabinecie cały czas malutkiej zdjęcie stoi.

na prawdę? To była wyjątkowa pacjentka, ona żyła dzięki Ewie a potem Ani - one obydwie zrobiły dla niej tyle dobrego... choć pewnie Kula miała inne zdanie na ten temat ;)
najmniejszy znany mi dorosły kot - pamiętam jak w poczekalni ludzie nie wierzyli, że to już dorosła
jeździła do lecznicy w takim koszu wiklinowym na jajka :lol:
Ewa ją zawsze męczyła zastrzykami i innymi specyfikami
no i nigdy w życiu nie zjadła ani grama kociej karmy - nienawidziła jej, tylko kurczak, wołowina i nabiał.

dla tych co Lukrecji nie znają taka to była malizna
Obrazek
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]