Złosiej czarno-biały terrorysta cz 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 15:43 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

solarie pisze:Mi się też szylcia bardziej podoba. :wink: To też chyba jakiś mieszaniec nierodowodowy, tak? Bo na dachowca nie wygląda. :P Tylko będziesz potem musiała dokładnie Złosia pilnować z terminem kastracji jak mu chcesz koleżankę do zabawy zapewnić, wiesz jak jest. :wink:

Wiem wiem ...oczywiście będe pilnowac napewno :)) wiesz młoda urodziła się pod koniec lipca wiec jest mlodsza od Złosia więc itak Złoś pujdzier znacznie szybciej pod nóż niż młoda
Kurcze chciala bym żeby mi sie ta pani z fundacji kot zgodzila ^^
" Kocięta ur. koniec lipca 2012 roku. Dwie bure kotki i rudy kocurek. Kocięta wraz z mamą-kocicą zostały wyrzucone z domu. Kotka stająca w obronie młodych na ulicy została pomyłkowo wzięta za rysia. Małe rysie szukaja domków, w których będą miały zapewnione towarzystwo innego kociaka. "

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon paź 29, 2012 16:36 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Szylcia też piękniutka :1luvu: no będziesz muiała Złosia szybciej wykastrować bo z takiej pary to tylko szylcie by wyszły :ryk:

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Pon paź 29, 2012 16:40 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Witam w zimowe popołudnie :1luvu:

Złoś śliczny rośnie nam kawaler :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon paź 29, 2012 18:11 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lilka Mrau pisze:Kurcze chciala bym żeby mi sie ta pani z fundacji kot zgodzila ^^
" Kocięta ur. koniec lipca 2012 roku. Dwie bure kotki i rudy kocurek. Kocięta wraz z mamą-kocicą zostały wyrzucone z domu. Kotka stająca w obronie młodych na ulicy została pomyłkowo wzięta za rysia. Małe rysie szukaja domków, w których będą miały zapewnione towarzystwo innego kociaka. "

Jak mama wyglądała jak ryś, to młoda wielkością akurat Złosiowi spasuje. :) Trzymam kciuki za powodzenie, chociaż nie dziwię się, że fundacje mają takie, a nie inne restrykcje - w końcu tyle niepotrzebnych wypadków było kosztem biednych kotów.
Sama pamiętam, że przez miesiąc, kiedy trwało "postępowanie adopcyjne" Malagi (głównie przedłużało się właśnie przez nasze montowanie siatek, bo samo to zajęło ze dwa tygodnie) byłam kłębkiem nerwów, zwłaszcza, że brałam kota z Krakowa, nie swojego miasta i tylko modliłam się, żeby nie oddali Malagi komuś z Krakowa, jeśli akurat się zgłosi - "bo będzie szybciej". :roll: Wtedy nie wiedziałam jeszcze dokładnie jak Fundacje działają i też myślałam, że dla nich im szybciej, tym lepiej, bo będzie miejsce dla następnego biednego kota. :wink:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon paź 29, 2012 18:18 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

solarie pisze:
Lilka Mrau pisze:Kurcze chciala bym żeby mi sie ta pani z fundacji kot zgodzila ^^

Jak mama wyglądała jak ryś, to młoda wielkością akurat Złosiowi spasuje. :) Trzymam kciuki za powodzenie, chociaż nie dziwię się, że fundacje mają takie, a nie inne restrykcje - w końcu tyle niepotrzebnych wypadków było kosztem biednych kotów.
Sama pamiętam, że przez miesiąc, kiedy trwało "postępowanie adopcyjne" Malagi (głównie przedłużało się właśnie przez nasze montowanie siatek, bo samo to zajęło ze dwa tygodnie) byłam kłębkiem nerwów, zwłaszcza, że brałam kota z Krakowa, nie swojego miasta i tylko modliłam się, żeby nie oddali Malagi komuś z Krakowa, jeśli akurat się zgłosi - "bo będzie szybciej". :roll: Wtedy nie wiedziałam jeszcze dokładnie jak Fundacje działają i też myślałam, że dla nich im szybciej, tym lepiej, bo będzie miejsce dla następnego biednego kota. :wink:

No ja tylko mam nadzieje że skoro jest zima to dadzą nam szansę na zaadoptowanie kici teraz na przyklad pod warunkiem ze na wiosne zabezpieczenia zostana zamontowane .
Jesli nie to niestety będe szukać kociaków "prosto do czlowieka " bez wymogu osiatkowania , a zabezpieczenia i tak na wiosne sie pojawia.
Moj TŻ już nie rzuca kategorycznego nie , mysle ze gdybym miala konkretnego kociaka do wziecia to mozliwe ze by sie zgodzil .On jest maruda ale lubi zwierzaki :) A ostatnio cos wspominal ze 2 koty to podobno lepiej ze nie szaleja tak i nie gryza itd itp...

Lilka Mrau

Post » Pon paź 29, 2012 18:20 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Życzę powodzenia. Uważaj, bo mamusią może zostać już pięciomiesięczna koteczka. Byłaby tragedia.
Mam nadzieję, że TŻ przestanie Ci burczeć na pomysł. Dobrze, że szerokim łukiem omijasz pseudohodowle, które dorabiają się na krzywdzie zwierząt. Niestety pełno takich ogłoszeń. Nie wiem, jak można sprzedawać koty w typie. :twisted:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon paź 29, 2012 18:22 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Konkretnego kociaka to ja Ci mogę zaproponować tylko, ze dachowca. Kobietak ma az 7 w miocie do wyboru do koloru ;)
1 szylkretka, 1 bura 2 czarno-białe (piękne) i 2 kocury biało-biszkoptowe i jeden czarno-biały
W tym lub przyszłym tyg. mozna je dobierać. Krośniewice niedaleko Kutna
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 29, 2012 18:34 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

MonikaMroz pisze:Konkretnego kociaka to ja Ci mogę zaproponować tylko, ze dachowca. Kobietak ma az 7 w miocie do wyboru do koloru ;)
1 szylkretka, 1 bura 2 czarno-białe (piękne) i 2 kocury biało-biszkoptowe i jeden czarno-biały
W tym lub przyszłym tyg. mozna je dobierać. Krośniewice niedaleko Kutna

Dzięki ale uwielbiam mocno puchate kociaczki , a kot to jak wiadomo decyzja na dlugie lata i to musi byc taki kot na ktorego jak raz spojze to bede wiedziala ze to ten,a raczej ta , ma byc tak piekna jak Złosiak (albo chociaz prawie).

Czego tam szukasz? jakiegos innego kota???Przeciez to JA jestem TWOIM kotem! Nie ma oglądania !
Obrazek

Lilka Mrau

Post » Pon paź 29, 2012 19:56 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Witam,
do adopcji jest czarna puchata Wiewiórka, Rudy Ryś i mała Rysia szylkretka, ale "mniej szylkretka":
Obrazek

szylkretka z szerszym rudym paseczkiem na nosku ma juz swój domek .....w Poznaniu
i uwaga:
jej siostra, druga szylkretka, ta z wąskim paseczkiem (na zdjęciu) jest razem z nią w Poznaniu, ale jako tymczas - jest więc na miejscu do obejrzenia i do adopcji
Wiewiórka i Rudasek (brat szylkretek) - są do adopcji i czekają w Toruniu

zabieram się za pw :wink:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon paź 29, 2012 20:09 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Przepiękna kociczka, cudna dama z niej wyrośnie. :1luvu:

solarie

Post » Pon paź 29, 2012 20:17 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

póki co to wielki lump z niej jest, niewiele z damy :mrgreen:

i jeszcze Mama Rysiowa (na ulicy przed zabraniem do dt):
Obrazek

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon paź 29, 2012 20:22 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Haha, faktycznie rysio-podobna. :mrgreen: A ta mała wygląda taka zadziora z pysia, ale jednak ma coś z damy. :D Jak coś zbroi to wystarczy, że tylko zamruga tymi swoimi oczętami i się zapomni o całej sprawie. :lol:

Ale moje serce i tak skradł ten rudaś ze zdjęcia z tą drugą szylcią, rude kocurki - to jest to. :love:

solarie

Post » Pon paź 29, 2012 20:23 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Mama rysiowa piękna. Wygląda na odważną i dumną koteczkę.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon paź 29, 2012 20:25 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

solarie pisze:Haha, faktycznie rysio-podobna. :mrgreen: A ta mała wygląda taka zadziora z pysia, ale jednak ma coś z damy. :D Jak coś zbroi to wystarczy, że tylko zamruga tymi swoimi oczętami i się zapomni o całej sprawie. :lol:

Ale moje serce i tak skradł ten rudaś ze zdjęcia z tą drugą szylcią, rude kocurki - to jest to. :love:

Tiaa rudaś super ale szukamy kociczke :) Zapytam TŻ co sądzi o małej rysi :) Bo słodka jest :)
Mamusia rysiowa fajna puchata moze córeczka też będzie puchata...ahhh :)

Lilka Mrau

[poprzednia][następna]