PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 28, 2012 20:13 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Czarny kocurek jutro będzie miał dom! :) Bardzo miła kobietka zadzwoniła dziś, domek niewychodzony, kocurek będzie wykastrowany, decyzja przemyślana. Ogromnie się cieszę! :) Jutro idę na polowanie.
Z tego miejsca chciałabym jeszcze raz podziękować Adzi za ogłoszenie :)

jakkolwiek

Od: Nie paź 14, 2012 8:36

Post » Nie paź 28, 2012 21:29 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

jakkolwiek pisze:Czarny kocurek jutro będzie miał dom! :) Bardzo miła kobietka zadzwoniła dziś, domek niewychodzony, kocurek będzie wykastrowany, decyzja przemyślana. Ogromnie się cieszę! :) Jutro idę na polowanie.

Świetnie. :D

A co z łapanką na sterylkę ?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie paź 28, 2012 21:32 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Skoro marmurka to dziewuszka to moze nadawalaby się dla smarti na dt, szkoda ich trzeba je szybko rozdac po domach bo zimno jak diabli!! Moglabys ja zlapac do lazienki i kombinowalibysmy transport jeśli to oczywiscie aktualne :roll:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie paź 28, 2012 21:58 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

kotika pisze:Świetnie. :D

A co z łapanką na sterylkę ?

Nasz transport jest nieugięty co do poniedziałku, zajęty :evil: Przed wyjazdem oddałabym klatkę gdzie trzeba.

Goyka pisze:Skoro marmurka to dziewuszka to moze nadawalaby się dla smarti na dt, szkoda ich trzeba je szybko rozdac po domach bo zimno jak diabli!! Moglabys ja zlapac do lazienki i kombinowalibysmy transport jeśli to oczywiscie aktualne :roll:

Mogłabym złapać jutro, ale we wtorek wyjeżdżam na tydzień. Jeśli udałoby się taki szybki transport skombinować to jak najbardziej, na pewno będzie szczęśliwy u Smarti :)

jakkolwiek

Post » Nie paź 28, 2012 22:20 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

jakkolwiek pisze:Czarny kocurek jutro będzie miał dom! :) Bardzo miła kobietka zadzwoniła dziś, domek niewychodzony, kocurek będzie wykastrowany, decyzja przemyślana. Ogromnie się cieszę! :) Jutro idę na polowanie.

Nie ma problemu.

Szkoda ich strasznie, bo śnieg zapowiadają. Takie małe kruszynki w mig docenią grzanie doopki w domu. Ile one mają teraz z 6? 7tyg?

Te starsze, bracia dymnego też. Rozmawiałam dziś z jakkolwiek i wiem , że Dymny jest nakołdrowym traktorkiem :D

Trzymam kciuki wielkie :ok: Porobię jeszcze jakieś ogłoszenia we wtorek.

Masakra w tym naszym Gdańsku :? Powiesić się idzie :evil:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie paź 28, 2012 22:35 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

adzi pisze:
Te starsze, bracia dymnego też. Rozmawiałam dziś z jakkolwiek i wiem , że Dymny jest nakołdrowym traktorkiem :D

Nie tylko nakołdrowym, jest wszechobecnym traktorkiem :1luvu: Gdy król Julian już zdecydował się wyjść z łazienki jest przeuroczy, targa za sobą wędki po całym mieszkaniu i skacze z nienacka na moją kotkę :lol: Świetnie się dogadują, mały jest wpatrzony w nią jak w obrazek, trochę zazdrosna jestem :lol:

Po powrocie biorę maluchy na tymczas, postanowione. Byłoby super, jakby ktoś się nimi zaopiekował przez najbliższy tydzień. Ten śnieg przesądza sprawę, jeden maluchów był już podziębiony i zasmarkany, nie ma na co czekać dłużej. Nie wiem jak zmienić temat - trzeba pisać do moderatora czy gdzieś jest jakaś ukryta opcja, której nie widzę?

jakkolwiek

Post » Nie paź 28, 2012 22:38 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Adzi-nie świruj-nie wolno się wieszać :evil: :evil:

Czy marmurka to ta na fotce z białym? o ta ?
Obrazek

mam jeden warunek-oby nie agresywna i nie dzika , (jak Skórki od Adzi ) bo u mnie pójdzie na "stracenie"-nie potrafię konstruktywnie zajmować się dzikunkami.
Jesli miziasta to prosze bardzo-zrobimy z niej piękną parkę z czarnym albo z krówkiem.
jeśli nie to sorry ale jej nie wezmę. i prosze szczerze-bo Skórki też miały być miziaste a nie dały się oswoić przez prawie rok mimo wielu prób i codziennego kontaktu-gdyzły cholery i drapały ) i w końcu musiałam je wypuścić tyle że u mnie bezpieczniej niż w patodzielnicy

Jesli macie dzikunki z załzawionym oczkami to kupcie sobie lizynę w tabl. (dla kulturystów). rozgniata się tabletkę i miesza do żarcia w proporcji 1 tabl 100mg na 20 kotów lub 60 kociaków-tak przez miesiąc-przerwa i znowu. Jest bez smaku.
u mnie kociaki na tym jada i zero chorych oczy-lizyna uszkadza jądro komórkowe herpes wirusa.

Adzi-dziś Skórek przyszedł do budki i już czekał na michę jak mój TŻ przyszedł i jeszcze się pytał oczkami co się stało że dziś służba nie dostarczyła 8O .(bo wyjątkowo wyżarły-zawsze mają bez przerwy) Skórka mogła też byc w budce głęboko bo oni wszędzie razem ale jej nigdy nie widac-ja jej nie widziałam od sierpnia-taki z niej dzik.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 28, 2012 22:45 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

smarti pisze:Adzi-nie świruj-nie wolno się wieszać :evil: :evil:

Czy marmurka to ta na fotce z białym? o ta ?

mam jeden warunek-oby nie agresywna jak Skórki od Adzi bo u mnie pójdzie na "stracenie"-nie potrafię konstruktywnie zajmować się dzikunkami.
Jesli miziasta to prosze bardzo-zrobimy z niej piękną parkę z czarnym albo z krówkiem.

Jesli macie dzikunki z załzawionym oczkami to kupcie sobie lizynę w tabl. (dla kulturystów). rozgniata się tabletkę i miesza do żarcia w proporcji 1 tabl 100mg na 20 kotów lub 60 kociaków-tak przez miesiąc-przerwa i znowu. Jest bez smaku.
u mnie kociaki na tym jada i zero chorych oczy-lizyna uszkadza jądro komórkowe herpes wirusa.

Nie, to mniejsze. O, proszę:
Obrazek

Dziś przy oględzinach podogonowych nie wykazywała żadnych oznak agresji, dzielnie wszystko zniosła bez żadnych protestów. Jest przyzwyczajona do życia w towarzystwie, więc chętnie się zakumpluje z innym kotem. W ogóle mam wrażenie, że maluchy robią się coraz bardziej śmiałe. Na początku nawet z piwnicy wyleźć nie chciały, a teraz dają się głaskać przy jedzeniu i nie zwiewają na widok człowieka. Julian po niecałym tygodniu jest idealnym kanapowym kocurkiem, zaczepia mnie co chwilę i chce się miziać/bawić :1luvu: Z resztą na pewno będzie tak samo, tym bardziej, że są dużo młodsze.
Ostatnio edytowano Nie paź 28, 2012 22:49 przez jakkolwiek, łącznie edytowano 1 raz

jakkolwiek

Post » Nie paź 28, 2012 22:48 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

czyli to ta?
Obrazek

jeśli okaże się dziką cholerą to ją odwioze do Adzi :lol:

nie, widzę że też nie ta.
to ona marmurka czy burania?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie paź 28, 2012 22:56 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

smarti pisze:ok, to ją dawaj :D
jeśli okaże się dziką cholerą to ją odwioze do Adzi :lol:

To uosobienie dobroci :aniolek: Jutro urządzam polowanie :D Mamy również na stanie czarną koteczkę, też aniołek :>
Jak na moje marmurek. Rzut z góry, trzecie z lewej:
Obrazek

W takim razie pozostałe 2 czarnuszki idą do mnie, ale za tydzień dopiero. Dlatego proszę ślicznie, niech ktoś je weźmie na tydzień, żeby sobie dupek nie poodmrażały. No i będzie można ich mamę wysterylizować.
Ostatnio edytowano Nie paź 28, 2012 23:02 przez jakkolwiek, łącznie edytowano 1 raz

jakkolwiek

Post » Nie paź 28, 2012 23:00 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

kurcze, czarnego towaru mam od metra :roll:

ponawiam pyt-ona marmurka czy burania? bo buraniów też mam a trudno opchnąć dwie buranie w parze np. :roll:

jeśli marmurka to oczyw. biorę

smarti

Post » Nie paź 28, 2012 23:05 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

ok, jeśli burania to nietypowa,niech będzie :D a odważna jest? bo moje kocurki to świrusy :strach:

smarti

Post » Nie paź 28, 2012 23:16 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

smarti pisze:ok, jeśli burania to nietypowa,niech będzie :D a odważna jest? bo moje kocurki to świrusy :strach:

Raczej śmiała - one tam wszystkie śpią na gromadzie, więc na pewno się z kotkami zaprzyjaźni :D Znalazłam jeszcze takie zdjęcie (nasza gwiazda z prawej):

Obrazek

Pozostałe 2 są starsze jak widać, pewnie półroczne. Czarne z białą plamką na japce to panna, marmurek z lewej niezidentyfikowany, nie dał się obmacać.

jakkolwiek

Post » Nie paź 28, 2012 23:22 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

smarti pisze:] jeśli okaże się dziką cholerą to ją odwioze do Adzi :lol:

:lol: :lol: :lol: halo halo, ja tylko ogłaszam te koty, bo jak zobaczyłam ich ogłoszenia "z ulicy" to wiedziałam , że marne szanse na domy mają :? i najzwyczajniej szkoda mi ich było

ja nawet jakkolwiek nie znam. tylko mailowo w sprawie ogłoszeń, no i ula dziś do mnie spanikowana dzwoniła, że ktoś z ogłoszenia dzwonił i co ma robić :lol: :

kotów tez nie znam. i uparcie nie chcę poznać :lol: bo starczy mi kocich atrakcji.

jakkolwiek chce dać im tymczas. może znajdzie się ktoś na TDT na tydzień wtedy będzie wiadomo co to za maluchy. Ale one są mini, to na 99% się oswoją. Zresztą tym zajmie się już jakkolwiek będzie więc wiadomo co i jak. Może też znajdą domy tu w 3mieście.

Na razie chyba pierwszy krok dla tych maluchów to DT u jakkolwiek, chyba że znajdzie się jakiś awaryjny DT.

-------

ula - edytuj pierwszy post, tam będziesz mogła zmienić tytuł.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie paź 28, 2012 23:37 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Zmiencie tytul watku szybko ze Pilnie potrzebny TDT dla 4 kociat na tydzien 3miasto na pewno się ktos zglosi i bierz wszystkie zarowno 2 marmurki jak i 2 czarnuszki bo 1 jedzie do DS chyba więc zostana 3 z czego mala panienka do smarti :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]