Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Villentretenmerth pisze:...Myślę, że jest chora...
Aaaa tam chora.
Popierdzielona i tyle.
Chora, to by była jak by wyjadła.
A nie.
Wtedy byłaby głodna.
Ale róbmy swoje, tak czy tak.
morelowa pisze:Zgrzyt...Lubię deszcz.
Lubię jak pada wieczorem, nocą. Stuka do okien, dzwoni w parapety.
..nie umiem nie pamietać, że w deszczu mokną i marzną koty i inne zwierzęta. Że śnieg, jak niebyłby piękny i takim czynił krajobraz, odcina zwierzęta od jedzenia... że zamarzają, przymarzają, umierają z głodu i chłodu, że sarny stoja na białych, pięknych polach...
Nie wszędzie są okienka, piwnice, miski...
Wiem, że tak jest. W pewien sposób wiem nawet dlaczego. Ale i tak nie umiem nie pamętać.
Kaprys2004 pisze:...Pomyślałam sobie, że niektórych ludzi myśli tak pięknie się układają w wiersze o kotach, że szkoda je trzymać tylko tu, na Forum.. Co sądzicie o wydaniu książki? Mówię poważnie..
Moja koleżanka mogłaby zorganizować jej wydanie, bo tym się zajmuje.
A ja chętnie będę maczała w tym palce
wiewiur pisze:Kaprys2004 pisze:...Pomyślałam sobie, że niektórych ludzi myśli tak pięknie się układają w wiersze o kotach, że szkoda je trzymać tylko tu, na Forum.. Co sądzicie o wydaniu książki? Mówię poważnie..
Moja koleżanka mogłaby zorganizować jej wydanie, bo tym się zajmuje.
A ja chętnie będę maczała w tym palce
viewtopic.php?f=8&t=5802
Linkowałam to już na tym wątku, na 20 stronie. Szkoda, że nikt nie zajrzał...![]()
Parę rzeczy stworzonych na miau doczekało się druku. Wyszła książka JoasiS, o jej kotach, Milce, Kropce i Panu Frodo; Czitki "Domowe tygrysy", z komentarzami Sumińskiej; Caty "Pamiętnik Babuni" - opowieść o kotach w mieleckim schronisku, inspirowana historiami z miau - to mogę znaleźć i podlinkować, jeśli ktoś będzie chciał.
Na pewno wiersze pisze MaryLux, chyba nawet ukazały się drukiem, tak przynajmniej wnioskuję z tego postu: viewtopic.php?p=7818425#p7818425
W pierwszym podlinkowanym wątku jest dużo wierszy Majorki, moim zdaniem bardzo dobrych, ale czy to było gdzieś wydane - nie wiem.
MaryLux pisze:Gwiazda Dobrych Myśli
nad miastem stanęła
rozświetliła mury
kałuża zniknęła
Kot piwniczny cicho
przemknął w cieniu domu
chciałby mieć miseczki
i zamruczeć komuś
Inka
Kaprys2004 pisze:[...]
Czytałam książkę Joasi.. Dla mnie była ona piękna, choć potwornie smutna..
Pozostałych pozycji nie, ale chętnie za nie sięgnę.. Podlinkuj jak możesz.[...]
Villentretenmerth pisze:Wiewiur(o)
Nawet nie wiesz jak bliski mi ten nick.
Villentretenmerth pisze:Moje kocury czytają i piszą. Jak dotąd jeszcze żaden monitora pacaniem nie zarysował. Ergo - jest dobrze.
Choć przyznaję - to straszne lenie, często na klawiaturze śpią. Bo to koty.
Kaprys2004 pisze:Wiewiur - wielkie dzięki.. Zadałam pytanie na obu wątkach o możliwość zakupu, choć minęły już trzy lata od ostatniego wpisu..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, muza_51, puszatek i 232 gości