Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 12:56 Re: Broszka & Company

Ojjj cydr bym cheeetnie sprobowala, ostatnio moj TŻ apetyt mi narobil , ale sobie tez narobil ^^

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro paź 24, 2012 13:58 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:A jeśli na koniec tyg rzeczywiście będzie mróz to nadejdzie pora na różę i nareszcie skończę robić przetwory a zacznę jeść :twisted:

Smacznego :D
Fajnie Ci, że masz tak dużo owoców, że aż nie możesz na nie patrzeć. Mi zawsze jest mało :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro paź 24, 2012 15:01 Re: Broszka & Company

Co to jest masło i ser z jabłek???!

A z tej róży to co będzie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 24, 2012 15:17 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Co to jest masło i ser z jabłek???!

:?: :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro paź 24, 2012 15:31 Re: Broszka & Company

Lilka Mrau pisze:
Broszka pisze:No jak mam pokazać jak jeszcze nie wybrane :twisted:

Ratunku, spaliłam garnek na wodę w sokowniku :evil:
Nastawiłam jabłka i panowie fachowcy tak skutecznie zawrócili mi głowę farbami że zupełnie zapomniałam... Woda się wygotowała i spalił się garnek :?

Macie jakieś pomysły czym go doszorować?

Ja słyszałam ze gotując coca cole mozna wyczyscic ...ale nie sprawdzalam , jednak po obejzeniu pogromcow mitow na temat coli jestem w stanie w to uwierzyc:)

Można w każdym razie spróbować. Coca cola zawiera kwas ortofosforowy, więc różne efekty daje 8) Na zapieczoną rdzę jest świetna - sprawdzone empirycznie :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro paź 24, 2012 17:30 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Fajnie Ci, że masz tak dużo owoców, że aż nie możesz na nie patrzeć. Mi zawsze jest mało :roll:
Mnie serce boli ile się marnuje bo nie jesteśmy w stanie wszystkiego przejeść :|

morelowa pisze:Co to jest masło i ser z jabłek???!

Masło to takie jabłka bardzo długo gotowane aż uzyskają konsystencję masła. Taka marmolada :mrgreen:
Jest bardzo jabłkowa bo jabłka gotuje się nie w wodzie a w soku jabłkowym i się ich nie obiera ani nie wycina gniazd nasiennych tylko po rozgotowaniu przeciera się - skórka się rozpada a odpady z ogryzka zostają na sicie. Potem odparowuje się co powoduje że smak jest bardzo intensywny, zresztą dodaje się też różne przyprawy :wink:
A ser to też taka marmolada suszona potem do konsystencji sera żółtego :wink: Robię go nie z gotowanych jabłek tylko przecieram upieczone a słodzę nie cukrem tylko miodem :)
Wyglądają mniej więcej jak na tych fotkach z neta, nie wstawiam linków do przepisów bo ja zupełnie inaczej robię i takich przepisów nie znalazłam :wink:
masło: Obrazek
ser: Obrazek

A z róży będzie konfitura (i mieszana z jabłkiem) :wink:

felin pisze:Można w każdym razie spróbować. Coca cola zawiera kwas ortofosforowy, więc różne efekty daje Na zapieczoną rdzę jest świetna - sprawdzone empirycznie

No niestety nie mam coca coli i gar musiałam odmoczyć i wyszorować :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro paź 24, 2012 19:41 Re: Broszka & Company

O, rany.... mmmmm... słów mi brakło na te masła i sery.. Jak smakują tak jak wyglądają ...mmmm :D :D

Chyba w przyszłym roku zacznę zbierać coś... może różę. Jeszcze nie wiem gdzie, ale może gdzieś rośnie..

Też zjarany garek odmaczam i odszorowuję, ale wydawało mi się to zbyt prozaiczne by pisać jako radę :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw paź 25, 2012 9:11 Re: Broszka & Company

TŻ przywiózł wczoraj farby, oczywiście na opakowaniu kolor jest zupełnie inny niż w katalogu, ale i tak wszystko będzie widać dopiero na ścianach :wink:
Gorsza sprawa że tynki fatalnie schną, mimo że ogrzewanie chodzi na full i wielki wentylator miesza powietrze... Bardzo możliwe że trzeba będzie przerwać robotę na kilka dni aż doschną tak żeby móc je pomalować :|

Za to kociaste już zupełnie się przyzwyczaiły do nowego pomieszczenia :ok:
Zadziwiające jak szybko potrafiły się przystosować tym bardziej że początki były tragiczne :roll:

morelowa pisze:O, rany.... mmmmm... słów mi brakło na te masła i sery.. Jak smakują tak jak wyglądają ...mmmm :D :D

Smakują wyśmienicie, ale mimo że "ser" jest pyszną przekąską to chyba teraz sobie już odpuszczę :twisted:
Może za jakiś czas najdzie mnie chęć zrobienia z piwnicznych zimowych zapasów :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 25, 2012 11:04 Re: Broszka & Company

felin

Post » Czw paź 25, 2012 11:14 Re: Broszka & Company

felin pisze:http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/promocje/happy_hours?unique=HTML15 :mrgreen:

No tak... Chyba nikogo nie zaskoczy fakt że dziś kurier przywiózł mi paczki z zoo+? :wink:
Oczywiście są w nich karmy na które dzisiaj jest promocja :evil:
Chociaż, zaraz... ale oni oszukują 8O Karmę kupiłam w tej samej cenie co jest dzisiaj niby w promocji tylko przez kilka godzin :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 25, 2012 11:23 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
Chociaż, zaraz... ale oni oszukują 8O Karmę kupiłam w tej samej cenie co jest dzisiaj niby w promocji tylko przez kilka godzin :twisted:

Echhh, nasza smutna rzeczywistość.
Ponad rok temu przed przeprowadzką zamówiliśmy sobie w sklepie duuużą szafę. Potem musieliśmy dokupić jeszcze jakieś meble, trafiliśmy do tego samego sklepu i zupełnie przez przypadek zobaczyliśmy, że jest SUPER promocja na tą naszą szafę.
I okazało się, że promocja była bardzo fajna-kilkaset złotych taniej.
Szkoda tylko, że pierwszą cenę podnieśli o te kilkaset złotych i od niej odjęli rabat :twisted:
W rezultacie cena szafy w cenie promocyjnej była dokładnie taka sama, jak ta nasza- nie promocyjna :twisted:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw paź 25, 2012 11:25 Re: Broszka & Company

W zoo+ robią dokładnie to samo :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 25, 2012 11:30 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:W zoo+ robią dokładnie to samo :twisted:
Niestety... I wkurza mnie, że traktują nas jak głupków...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 25, 2012 12:16 Re: Broszka & Company

Chyba wszędzie robią tak samo.

Do dziś pamiętam "promocję" w tesco sprzed kilku lat: szlam sobie między regalami w okolicy nowego roku i zobaczylam "super promocję" na kieliszki (bardzo na czasie :wink: ) i aż mnie cofnęlo do takich samych kieliszków bez promocji, które byly TAŃSZE niż te w promocji, a różnily się tym, że nie mialy na kartoniku nadrukowanych choinkowych galązek i baloników :evil:
Podobno najbardziej nabierają się na to faceci 8)

felin

Post » Czw paź 25, 2012 13:05 Re: Broszka & Company

felin pisze:Chyba wszędzie robią tak samo.

Do dziś pamiętam "promocję" w tesco sprzed kilku lat: szlam sobie między regalami w okolicy nowego roku i zobaczylam "super promocję" na kieliszki (bardzo na czasie :wink: ) i aż mnie cofnęlo do takich samych kieliszków bez promocji, które byly TAŃSZE niż te w promocji, a różnily się tym, że nie mialy na kartoniku nadrukowanych choinkowych galązek i baloników :evil:
Podobno najbardziej nabierają się na to faceci 8)

Oj tak, dobra reklama to dżwignia handlu. Część ludzi daje się nabrać. :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

[poprzednia][następna]