Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kasia04051987 pisze:Takie pytanie mam skromne bo tu doswiadczonych co niemiara. jesli moj tymczasik ma FIP to po jakim czasie moge do domu cos przyniesc?? najwczesniej i czy dezynfekcja cos pomoze?
ewa_mrau pisze:kasia04051987 pisze:Takie pytanie mam skromne bo tu doswiadczonych co niemiara. jesli moj tymczasik ma FIP to po jakim czasie moge do domu cos przyniesc?? najwczesniej i czy dezynfekcja cos pomoze?
myślę, że najlepiej zapytać kotologa...
jakiegoś doświadczonego kotologa oczywiście, lub poczytaj tu:
http://www.vetopedia.pl/article44-1-Zak ... _FIP_.html
ja miałam koty z FIP'em i reszta stada się od nich nie zaraziła
a skąd wiesz, że ma FIP'a?
mokrego czy suchego?
... mry!
hikora pisze:Cisza tu, dziewczyny działają, ale się nie chwalą, a szkoda, bo miło poczytać.
Pochwalę się więc ja moim malutkim sukcesem: Kacperek już ma zdrowe płuca. Byłam grzeczna, przytulałam, jak mi nakazano, wpychałam leki j.w. i na dzisiejszym zdjęciu płuc widać wyraźnie oba płucka i serduszko. Mały jest wesolutki, rozrabia - choć ciągle z wysokością są problemy, zaprzyjaźnił się z moimi kotami, je jak odkurzacz; a jak mruczy!
Podziękowania należą się obu Paniom Aniom, które go wyciągnęły spod kosy i Ewie_mrau, która mnie upewniła, że nie panikuję i że jeśli nie zgadzam się z opinią jednego lekarza, powinnam iść do drugiego.
Gdybym tego nie zrobiła, Kacperek by nie przeżył.
DZIĘKUJĘ!
kasia04051987 pisze:[...]nie wiem czy to FIP wynik testu negatywny natomiast brzuch zalany woda .dostaje antybiotyki woda z brzucha raz spuszczana teraz nie przybiera .Jest ale nie za duzo...wnetrznosci plywaja...goraczkowal 5 dni po 41st. codziennie antybiotyk srodek przeciwgoraczkowy -wtedy przechodzilo i znow jadl i szalal teraz to samo... ale podejrzenie fipu jest co innego ?nie mam pojecia
ewa_mrau pisze:kasia04051987 pisze:[...]nie wiem czy to FIP wynik testu negatywny natomiast brzuch zalany woda .dostaje antybiotyki woda z brzucha raz spuszczana teraz nie przybiera .Jest ale nie za duzo...wnetrznosci plywaja...goraczkowal 5 dni po 41st. codziennie antybiotyk srodek przeciwgoraczkowy -wtedy przechodzilo i znow jadl i szalal teraz to samo... ale podejrzenie fipu jest co innego ?nie mam pojecia
myślę, że powinnaś skontaktować się z jakimś innym lekarzem
może telefonicznie?
wg mojej wiedzy, FIP jest nieuleczalny...
... mry!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 122 gości