Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 13:26 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]

morelowa pisze:Poniedziałek nie jest do żadnej doopy! Pomyślcie o maluszku. Takę kruszynkę ktoś....... zabrał od mamy i wrzucił do piwnicy :twisted: . Ktoś wiedział, że tam mieszka Alienorek, czy myślał 'albo przeżyje, albo nie?' ?
Dla kociaka i Alienorka dzień był OK - znaleźli się :ok:

W sumie Masz rację
To był najlepszy poniedziałek w życiu tej małej Kociny :)

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto paź 23, 2012 13:46 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Nie tak szybko poproszę - taki mały kocureczek, co to go karmić i odsiusiwać że o odkupkowywaniu nie wspomnę to strasznie delikatna istota. Więc osobiście wolałabym, żeby na kogoś bardziej doświadczonego trafił, bo ja się takich kurdupelków trochę boję :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 23, 2012 13:57 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Też sie boje takich kurdupelków,w sensie bardziej siebie że nie podołam
Ale Ty to jesteś już tak doświadczona Kociara że i takie nowe wyzwanie ,trudne jak cholera Ci nie dokopie
No ja w to Wierzę że Dasz radę :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto paź 23, 2012 14:04 Re: Jesienna norka u Alienorka

Alienor pisze:Malutki [*] odszedł dziś za TM - tulony i głaskany do samego końca. W oku zrobiła się przetoka, a pani wet uświadomiła mnie, że w przedniej części brzucha utworzył się guz - na razie nieduży, ale wskazujący, że nie zostało nam już wcale czasu. To był ten moment, kiedy trzeba było wyrazić moją miłość do Malutkiego zgadzając się na jego odejście.

Dopiero doczytałam :(
Smutno.
Dobrze, że odszedł w momencie, gdy jeszcze nie cierpiał bidulek.
Miał u Ciebie to, co najważniejsze: miłość i troskę.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 23, 2012 14:43 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Alienor pisze:Nie tak szybko poproszę - taki mały kocureczek, co to go karmić i odsiusiwać że o odkupkowywaniu nie wspomnę to strasznie delikatna istota. Więc osobiście wolałabym, żeby na kogoś bardziej doświadczonego trafił, bo ja się takich kurdupelków trochę boję :oops: .

To on taki maleńtas? Ile może mieć?
Parę osesków wykarmiłam i wiem jakie to trudne - ale takie kluseczki są rozkoszne :1luvu:
Kciuki trzymam za Was :ok: :ok: :ok:
i czekamy na fotki maluszka :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto paź 23, 2012 20:12 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Zdjęcia najwcześniej jutro będą. Cielito po wecie - 6 tygodni (?ja tam daję raczej 4), oczko kroplimy gentamycyną, karmimy się mlekiem ze strzykawki (bo inaczej nie bardzo sobie radzi), dogrzewamy i masujemy. Kupy jeszcze brak, siuśki grzecznie robi, je chętnie. Straszliwie zapchlony więc Fiprexujemy się. A poza tym wszystko w porządku.

Edit: doczytałam na opakowaniu, że dla kociąt od 8 tygodni i/lub 2 kg wagi - nie łapie się. Wykąpałam malucha w bardzo ciepłej wodzie, żeby przynajmniej część świństwa potopić - tragedia, woda brązowa, cała masa robali została, maluch się zesiusiał ze strachu jak go delikatnie suszyłam suszarką. No nic - ile się dało wytarte, ile się dało wysuszone, teraz tylko jutro znów do weta po coś co MOŻNA stosować u takiego chucherka. :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro paź 24, 2012 6:24 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Z Cielem bardzo źle - leci przez ręce, nie chce jeść. Sam zrobił kupkę, ja go odsikałam, dostał butlę z gorącą wodą ale ucieka od ciepła :( . Jak weszłam go nakarmić leżał na boku, z otwartymi oczami; na początku jeszcze się napił. Jak się uruchomię (nerki) to popełznę z nim do weta. Właśnie dlatego nie cierpię mieć maluchów na tymczasie - w ciągu kilku godzin, między jednym karmieniem a drugim może się stać coś takiego :( ...

Alienor

Post » Śro paź 24, 2012 6:47 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Tylko nie to... :(
Trzymaj się maleńki :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 24, 2012 7:25 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Ale co sie może tak nagle stać zdrowemu na oko maluszkowi? :(
No, nie... Żeby wet pomógł :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 24, 2012 7:44 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Trzymam kciuki, niestety z maluszkami to taka loteria.
na dodatek zawsze te potrzebujące pomocy drą się niemiłosiernie i dlatego się je znajduje.

Marzena a jak on był taki zapchlony to może anemia - miałam tak kiedyś.
Maluch prawie bez krwi był bo miał tak duzo pcheł - tez niestety pomimo kroplówek i wspomagania nie dał rady :|
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro paź 24, 2012 12:16 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Po 2 godzinach był w miarę, po 3ciej godzinie zażądał jeść. Ja nie ogarniam tego. Się trochę boję czy ta woda taka brązowa nie była częściowo z jego krwi :? . Niestety czuję się na tyle źle, że czekam z Alą na wizytę u weta - jak po drodze coś by się stało, to ona ogarnie małego i w razie "w" wytłumaczy że nie jestem pijana. Na razie jestem uziemiona a teraz także trochę wkurzona na siebie - po tym jak go wykąpałam wczoraj wieczorem odpchlenie dopiero jutro możliwe. Ja tak nie cierpię tego rollercoastera, który się zdaża przy maluchach.
Tyle dobrego z mojego stanu, że mam L4 na 10 dni - to nie będzie problemu z karmieniem. Ale nie wiem jak przeżyję dzisiejszy dzień.

Alienor

Post » Śro paź 24, 2012 12:27 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Super że maluch lepiej :ok:
Skąd imię Ciel? Czy da się jakoś zdrobnić, odmieniać? ;) Bo Cielutek tak jakoś z cielakiem albo ciołkiem się kojarzy :roll:
Masz chore nerki? Bardzo współczuję :(
trzymaj się cieplutko :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 24, 2012 12:28 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Oj, to masz trudno :( Trzeba mysleć ciepło o Was obojgu :ok:

Skąd maluszek nabył takie imię? To od cielątka? :wink:

Kolejny raz mi się Broszka pajawia jednocześnie :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 24, 2012 12:46 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Ciel - od bohatera mangi i anime , Ciel'a Phantomhive'a - Obrazek Ciel to po francusku niebo , zdrabniam go z hiszpańska na Cielito ( w obu przypadkach czytane przez S).
No niestety mam problemy z nerkami - i długotrwałe (kamienie) i skłonność do zapaleń. A teraz to mi się wszystko nałożyło tak, że nie wiem co bardziej boli.

Alienor

Post » Śro paź 24, 2012 15:05 Re: Jesienna norka u Alienorka; Malutki [*]Ciel

Lubię japońskie anime.

Napisz dokładnie jak to się czyta, bo jakoś mi nie wychodzi.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]