Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2012 15:39 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kociaki z Mostu Grota, które przejęła na BARDZO TYMCZASOWY dom hanelka

hanelka pisze:Coby nie było za słodko - dzieciaki spod mostu Grota. Szukają choćby dt...
Dziewczynka i chłopczyk. Dziewczynka to ta z prawej. Troszkę przestraszona, ale bez problemu daje się głaskać po główce i całym ciałku. Potrzebuje tylko odrobiny czasu, by zostać miluchem.
Chłopczyk już prawie jest. W każdym razie jest odważniejszy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo pilnie szukają domku/domku tymczasowego...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon paź 22, 2012 16:46 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Urocze. Kciuki trzymam.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon paź 22, 2012 17:12 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Jakie piękne bliźniaki!!!!
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 22, 2012 21:38 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Przepiękne :1luvu: :1luvu:
Mi-siaczek pewnie tak wyglądał jak był mały.

Takie maluszki o tej porze roku szybko znajdą domy.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto paź 23, 2012 8:40 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

genowefa pisze:Przepiękne :1luvu: :1luvu:

Nie jestem pewna. W sumie mam ... 10 do adopcji i nie ma o nie zapytań. Fakt, że najmniejszych jeszcze nie ogłaszałam, ale niemniej jednak :roll: Musze zrobić jakieś imienne podsumowanie w końcu :roll: Czy ma ktoś kilka godzin czasu do oddania? ;)

Uwaga: srebrna kocica nie jest wykastrowana. Nie była też leczona w żaden sposób. Siedziała sobie w klateczce, a na moje pytania zawsze dostawałam odpowiedź "jest po zabiegu". Kocica ma się całkiem nieźle, testy ma UJEMNE. Niestety brak sterylizacji i szczepienia stwarza dwa problemy:
1) nie chciałabym tego robić w lecznicy, która ją przetrzymywała... chyba rozumiecie dlaczego
2) lecznica w której możemy kicie dalej leczyć jest dużo bardziej kosztowna. A co za tym idzie... potrzebowałabym wsparcia. Ostatnie kociaki trochę nas wykończyły finansowo, a to dopiero początek :?
Czy znajdzie się jakiś chętny wirtualny opiekun choć jednego z kociaków i kocic? :1luvu: W weekend postaram się zrobić opis każdego kota, ale proszę o cierpliwość, bo jest ich sporo ;)

edit: testy też zrobiłyśmy na krechę, bo lecznica nie chciała nam w tym pomóc :( Nie dość, że kicia nie miała NIC zrobionego, to MY musimy zapłacić za testy :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 23, 2012 8:48 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Paulinko, to maął siedzi bo siedzi? A co z ta nogą czy biodrem? Siedzenie w klatce zaliczają jako okres leczenia bo ograniczenie ruchu dostała? Jeśli faktycznie ma "coś" to sterylka nie jest wskazana.Szczepienie tak pod warunkiem,że wet w kwestii po wypadkowej się wypowie.

Mam dzieciaki kocie i mam telefony.Ale czasem lepiej by aparat milczał.W ogóle jest marazm adopcyjny.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 23, 2012 8:51 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Zgadzam się ze WSZYSTKIM, ale nie z tym, że nie było lekarza prowadzącego, przez co, nawet, jeżeli miało być zalecenie PO PROSTU leżenia - to nikt tego nie zalecił.
Do tego nie dostała leków przeciwbólowych, a tego nie jestem w stanie ogarnąć i na pewno o tym z lekarzami porozmawiam.
W tej lecznicy możemy leczyć kicię taniej, ale lepsza lecznica wyprowadzi ją na prostą.
KICIA JUŻ BEZPIECZNA, co oznacza, że ilosć naszych podopiecznych wzrosła o jeszcze jednego kota...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 23, 2012 8:56 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Fakt, powinna dostać antybiotyk na wejście i przeciwzaplno-bólowe. Szlag mnie trafia na takich wetów.Co to znaczy tańsze ?W ich przypadku to włożenie kota do klatki i już. Czy oni sumienia nie mają?Płąci sie za hotelowanie.

Musi byc cudna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 23, 2012 9:06 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Jest śliczna, kochana i wspaniała.
Whiskas :) Ania mówi o niej Lunka :) Księżycowa Panienka.
Jak tylko się poogarniamy obiecuję zdjęcia.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 23, 2012 9:57 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

ASK@ pisze:Fakt, powinna dostać antybiotyk na wejście i przeciwzaplno-bólowe. Szlag mnie trafia na takich wetów.Co to znaczy tańsze ?W ich przypadku to włożenie kota do klatki i już. Czy oni sumienia nie mają?Płąci sie za hotelowanie.

Musi byc cudna.

Na wstępie to może i coś dostała, zależy jaki wet przyjmował. Bo że żaden nie zapisał to prawie norma (no jedna wetka by pewnie zapisała). I pewnie została na zasadzie zobaczy się czy coś się wykluje. I siedzi. I nie sądze by ktoś im płacił skoro na koniec roku gmina nie ma kasy, dlatego tak siedzi aż jeden pan się zirytuje i na Paluch każe zabrać.

tajdzi zaraz wątek się skończy, załóż nowy, zaklep sobie ze trzy posty i tam wklej jakie kociaki są do wydania, jakie znalazły dom i może statystyki sterylek? :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto paź 23, 2012 10:04 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

do weekendu jeszcze dużo czasu, może doklepię te 2 strony? zanudzając was całkowicie?

Chciałam jeszcze raz podziękować. Dzięki Beacie i animowemu darczyńcy, kiciaki dostały suchą karmę. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nie odwołuję jeszcze alarmu jedzonkowego, bo niestety idzie każda ilość suchego i mokrego. Więc zapasy szybko się kończą.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 23, 2012 20:40 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

tajdzi pisze:
genowefa pisze:Przepiękne :1luvu: :1luvu:

Nie jestem pewna. W sumie mam ... 10 do adopcji i nie ma o nie zapytań. Fakt, że najmniejszych jeszcze nie ogłaszałam, ale niemniej jednak :roll: Musze zrobić jakieś imienne podsumowanie w końcu :roll: Czy ma ktoś kilka godzin czasu do oddania? ;)

Ja staram się zachęcić, a Ty anyreklamę im robisz. No wiesz :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro paź 24, 2012 9:10 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Ruszy się coś. W końcu musi, prawda? :)

Z "dobrych" wieści - na Polfie widziano 5 kociąt :| :strach:
Kocica okociła się na terenie Polfy - gdzieś daleko - dlatego nie przychodzi z nimi na karmienie...

Ile tam jeszcze jest kotów? :| :cry:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro paź 24, 2012 11:16 Re: Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Oj, to chyba ruszyło się nie w tę stronę. Już tak zimno, a wciąż maluszki. :( Natura źle to wymyśliła. A człowiek często jeszcze jej "pomaga".
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

[poprzednia][następna]