Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2012 10:22 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Popsikać jakimś nielubianym przez koty zapachem? Albo wykładać im tam trochę jedzenia - przecież w "jadalni" nie będą kupkać...
U mnie Szaraczka i Pingwin zaczęły wybrzydzać. Dałam dwie saszetki - zniknęły. Od kolegi z pracy dostały suche - nie, nie będą jadły, znów siedzą u mnie na parapecie i czekają na kolejne saszetki :? . Przy ich obecnym apetycie puszczą mnie z torbami :wink: . Tym bardziej że Ofelia ostatnio zostawia trochę mniej resztek (grzecznie zjada Barfa, no chyba że ma do wyboru mięcho i rybcię, to rybuchna zawsze wygra). Ostatnio wyjadała mojej mamie rybę z octu :strach:
Acha, muszę się pochwalić. Znalazł się domek dla kolejnego świdwińskiego kota, którego ogłaszałam :D . Wizyta przedadopcyjna w porządku, tylko Pieszczoch będzie musiał dogadać się z dwoma kocurkami i pieskiem (pies duży, ale spokojny i przyzwyczajony do kotów). Teraz "wieszam" na słupach dwie koszalińskie koteczki. Zobaczymy. Jakoś łatwiej mi idzie szukanie domu dla kocurków...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon paź 22, 2012 10:27 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Przywitamy się nieśmiało w wąteczku :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon paź 22, 2012 10:47 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

MB&Ofelia pisze:Popsikać jakimś nielubianym przez koty zapachem? Albo wykładać im tam trochę jedzenia - przecież w "jadalni" nie będą kupkać...
U mnie Szaraczka i Pingwin zaczęły wybrzydzać. Dałam dwie saszetki - zniknęły. Od kolegi z pracy dostały suche - nie, nie będą jadły, znów siedzą u mnie na parapecie i czekają na kolejne saszetki :? . Przy ich obecnym apetycie puszczą mnie z torbami :wink: . Tym bardziej że Ofelia ostatnio zostawia trochę mniej resztek (grzecznie zjada Barfa, no chyba że ma do wyboru mięcho i rybcię, to rybuchna zawsze wygra). Ostatnio wyjadała mojej mamie rybę z octu :strach:
Acha, muszę się pochwalić. Znalazł się domek dla kolejnego świdwińskiego kota, którego ogłaszałam :D . Wizyta przedadopcyjna w porządku, tylko Pieszczoch będzie musiał dogadać się z dwoma kocurkami i pieskiem (pies duży, ale spokojny i przyzwyczajony do kotów). Teraz "wieszam" na słupach dwie koszalińskie koteczki. Zobaczymy. Jakoś łatwiej mi idzie szukanie domu dla kocurków...

Właśnie wolałabym czymś polać albo popsikać bo o zostawianiu tam jedzenia nie ma mowy... Już widzę minę sąsiada jak idzie rano po samochód i wdeptuje nogą w miskę - jedzonko nie przejdzie :|

Garażowe też coś z suchym wybrzydzają ostatnio, ale nie mają wyjścia i muszą jeść co jest. Miałam Cię zapytać o Szaraczkę - i jak się sprawy z ciachnięciem maja? Już po czy szykujesz się dopiero?

Ofelcia jakąś przemianę przeszła 8O ? O ile się nie mylę to niejadkiem była, a tu proszę :wink: Super, bardzo się cieszę, że pannica już nie strajkuje z jedzonkiem, Barf jej chyba służy :ok:

Zazdroszczę udanych poszukiwań domków. Moje nadal siedzą i czekają :( Tu gdzie mieszkam to chyba jakaś "adopcyjna czarna dziura" :roll: Po wypłacie zamówię ogłoszenia u CatAngel, może to coś pomoże...
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon paź 22, 2012 10:48 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Erin pisze:Przywitamy się nieśmiało w wąteczku :)

Witajcie, witajcie :1luvu:
Bardzo się cieszymy z odwiedzin :kotek:
Obrazek

nelka83

Post » Pon paź 22, 2012 10:50 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Dziękujemy i pozdrawiamy :)

Erin

Post » Pon paź 22, 2012 11:02 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Szaraczka jeszcze nie ciachnięta, ale przygotowania się intensyfikują. Nadal nie wiem, jak złapię tą dzicz, popróbuję na spokojnie - położyć na parapecie transporter z jedzonkiem w środku. A nóż widelec się uda. Była mała chwila grozy, jak przez dwa dni się Szarusia nie pokazała, ale teraz na szczęście codziennie melduje się na parapecie.
A Ofelia owszem w miarę je, niewiele ale grunt że zjada. Ostatnio okazało się, że lubi kocie kabanosy 8O . Dostała w prezencie trzy kabanosiki, jakbym jej dała wszystkie na raz to by wcięła. Dostawała po jednym dziennie, a wczoraj to mi nawet puste opakowanie wyrwała z ręki.
Co do psikania - może cytryna? Moja księżniczka nie przepada za tym zapachem. Albo mocne perfumy? (pomysł z innego wątku, wprawdzie jako odstraszacz przed drapaniem kanapy, ale może i na kupkanie pomoże?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon paź 22, 2012 12:44 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Mam nadzieje, że Szaraczka wejdzie po dobroci do transportera :ok:
Pamiętam, jak łapałam Staruszkę na sterylkę, też na transporter - wszystkie koty właziły tylko nie ona :) Ale któregoś razu udało mi się ją wsadzić i pojechała :)
Kupię dziś ze trzy cytryny i wycisnę sok w miejscu gdzie kupkają, zobaczymy...
Obrazek

nelka83

Post » Pon paź 22, 2012 12:44 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Z natłoku wszystkiego zapomniałam napisać, że w sierpniu Aron obchodził 11 urodziny :)
We wrześniu Kitka - pierwsze :D
I dodam, że mi się panna roztyła :| Waży równiutkie 5 kilo... Biega po mieszkaniu jak szalona, bawi się, aportuje, a z dupci nie schodzi :roll: Po sterylce tak jej się porobiło - przed ciachnięciem ważyła 3,5 kilo. Jak na razie nie przytyła przez miesiąc więc może tak już zostanie :)
Obrazek

nelka83

Post » Pon paź 22, 2012 12:45 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

U mnie głównie chłopaki po ciachaniu tyły, jeśli już.
Trochę pomógł laserek, za którym latali jak nakręceni.

Jubilatom wszystkiego najlepszego! :balony: :birthday: :piwa:

Erin

Post » Pon paź 22, 2012 13:46 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Jubilatom życzenia oczywiście przekażę, dziękujemy :wink:
Kitka tylko przez chwilkę wykazuje zainteresowanie laserkiem, w ogóle i tak się skończył (baterie się wyładowały). Ona bardziej preferuje zabawy "sam na sam" ze zdobyczą :) A już jest w niebo wzięta gdy bawimy się w aportowanie myszuny :D
Obrazek

nelka83

Post » Pon paź 22, 2012 13:58 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Najlepsze życzenia dla jubilatów :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 22, 2012 15:24 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Miziawki i głaski dla jubilatów :birthday: .
Moje małe pręgowane, obecnie trzyletnie (jak te koty szybko rosną!) po sterylce wreszcie doszło do porządnej wagi, czyli około 4 kilo. W tej chwili idzie jej w futro (zaraz będzie persem :wink: ).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 23, 2012 6:22 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Footra baaaardzo dziękują Cioteczkom za życzenia :1luvu:
Obrazek

nelka83

Post » Wto paź 23, 2012 6:24 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Pozdrawiamy porannie :)

Erin

Post » Śro paź 24, 2012 7:32 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Chyba mam kolejny problem, czarno - rudo - biały :( Małe kocię, myślę, że ok. 4 - 6 tygodniowe, podrzucone do garażu... Złość mnie ogarnia, złość i gorycz na myśl o ludziach, którzy tak postępują. Samo to to by nie przyszło, jeszcze chodzi nieporadnie, brzusio okrąglutkie po jedzeniu kołysze się na łapkach. Ładne to to, troszkę smarkające, przydałoby się do weta jechać, ale z kasą krucho :( Jeszcze żebym mogła gdzieś ulokować w cieple... Nie mam już sił i jestem zła... Sterylizuję po to aby właśnie takie małe to to nie biegało, a inni mi podrzucają i martw się co dalej z takim maluchem. Normalnie jak mnie dzisiaj nie rozniesie to będzie cud :evil:
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]