Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 21, 2012 17:50 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

raczej wychodzacy z okolicy bo byl zbyt pewny siebie, nie zalekniony, jak "pan na wlosciach" sie zachowywal

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie paź 21, 2012 18:22 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wczoraj z moorland robiłyśmy łapankę na Składowej i też pojawił się ten kocur.
To na pewno jest czyjś wychodzący. Mamy plan, żeby Go złapać i ciachnąć.
Tylko to może być trudne, bo On raczej nie jest zainteresowany jedzeniem, a raczej przeganianiem kotów.

A efekt wczorajszej łapanki, to dwie młode kotki - raczej z tego starszego miotu, bo ok. 5 miesięczne.
Obie już po zabiegu - dochodzą do siebie.
Na szczęście mało proludzkie, więc za tydz. do wypuszczenia.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie paź 21, 2012 20:34 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Wczoraj z moorland robiłyśmy łapankę na Składowej i też pojawił się ten kocur.
To na pewno jest czyjś wychodzący. Mamy plan, żeby Go złapać i ciachnąć.
Tylko to może być trudne, bo On raczej nie jest zainteresowany jedzeniem, a raczej przeganianiem kotów.

Skoro on jest czyjś wychodzący to chyba nie powinnyśmy go łapać i ciachać bez poinformowania właściciela, bądź spytania go o zgodę. A ustalić do kogo ten kot należy będzie raczej mega trudne.

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pon paź 22, 2012 9:37 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Obawiam się, że nie ma szans, żeby właściciel sam Go wykastrował nawet jakbyś ustaliły kto nim jest, a kocur jest bardzo agresywny nie tylko wobec dorosłych kocurów ale tez kociąt.
Jak wpada, to wszystkie koty uciekają na oślep, nawet nie patrzą, czy nie jedzie jakiś samochód.

Trudno, jak się wypuszcza kota, trzeba liczyć się z tym, że wróci bez klejnotów ;)

kasia_5000

Post » Pon paź 22, 2012 10:28 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Trudno, jak się wypuszcza kota, trzeba liczyć się z tym, że wróci bez klejnotów ;)

Zgadzam się, zresztą to żadna dla niego krzywda.

Zrobiłam po ok 16 ogłoszeń Julkowi, Margo, Atence i Hektorkowej.

Macie opis Filipa i jakieś ładne zdjęcia ??
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon paź 22, 2012 23:32 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Spóźniona relacja z PKP. Dzisiaj na łączce 7 kotów - standardowo czarne trio, Języczka (która przy mnie odmawia jedzenia), biało-czarny, biała i biało-bury.

Jeśli chodzi o graciarnię, to spotkała mnie niespodzianka - najpierw kręcił się obok niej biało-czarny kot (inny od tego na łączce, naturalnie), a potem sam za mną do graciarni wlazł, ale ulotnił się, kiedy zobaczył, że dopiero podaję do stołu ;)

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto paź 23, 2012 9:25 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

itaka pisze:[...]

Macie opis Filipa i jakieś ładne zdjęcia ??

Wysłałam mailem :)

Hollis pisze:Spóźniona relacja z PKP. Dzisiaj na łączce 7 kotów - standardowo czarne trio, Języczka (która przy mnie odmawia jedzenia), biało-czarny, biała i biało-bury.

Jeśli chodzi o graciarnię, to spotkała mnie niespodzianka - najpierw kręcił się obok niej biało-czarny kot (inny od tego na łączce, naturalnie), a potem sam za mną do graciarni wlazł, ale ulotnił się, kiedy zobaczył, że dopiero podaję do stołu ;)

Języczka chyba tylko lubi Animondę Carny i innych karm nie chce jeść :(
A Krówkę z Graciarni też ostatnio spotkałam :)
Niestety dawno juz nie widziałam tej mniejszej Kuleczki i drugiej Krówki...

kasia_5000

Post » Śro paź 24, 2012 7:06 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

LunaKlara pisze:na PKP dziasiaj 3 czarnuszki /Jezyczka jadla z apetytem:)/, krowka, bialaska i dawno nie widziany bialo bury kot. W graciarni pustki w miskach tez.

Na Skladowej 12 kotow i jeden obcy...Pojawil sie nagle w trakcie jedzenia i pogonil dorosla krowke /wrzask/ wszystkie kociaki uciekly. Potem wrocily i dokonczyly jedzenie :)

Kot jest szaro bury, domowy z niebieska obrozka i pelnojajeczny ...

Kawaler:
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 21678.jpg/

LunaKlara, rozumiem, że kotom smakował ugotowany przez Ciebie obiadek? :)

kasia_5000

Post » Śro paź 24, 2012 18:39 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Podzielę się miłym newsem - od pewnej pani mieszkającej w Norwegii, znajomej Jarki z międzynarodowej strony zrzeszającej miłośników kotów, otrzymałyśmy 600 zł darowizny dla naszych dworcowiaków :-) Bardzo, bardzo dziękujemy! :piwa:

Za całą kwotę kupiłyśmy karmę i żwirek, które wczoraj dotarły do piwniczki. I zrobiło się w niej kolorowo od kartoników Bozity - bo za prezent ze Skandynawii nie wypadało kupić karmy innej niż skandynawska 8)

A przy okazji podzękuję LunieKlarze, za gotowość odebrania jutro 3 kolejnych budkowych pudeł :king: Kolejny szpital o nas pamiętał i uzbierał dla nas opakowania po lekach.

I jak aktorka na rozdaniu Oscarów, jeśli już tu jestem, podziękuję jeszcze Hannah12 za superowy drapak oraz legowisko, które nam podarowała :D Oba w stanie idealnym, służą na razie mojemu tymczasowi - małemu Mondo - który oba uwielbia i intensywnie użytkuje 8)

A jutro mamy wizytę przedadopcyjną u Toli, wysyłajcie dobre myśli...

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro paź 24, 2012 18:51 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

LunaKlara pisze:na PKP dziasiaj 3 czarnuszki /Jezyczka jadla z apetytem:)/, krowka, bialaska i dawno nie widziany bialo bury kot. W graciarni pustki w miskach tez.

Na Skladowej 12 kotow i jeden obcy...Pojawil sie nagle w trakcie jedzenia i pogonil dorosla krowke /wrzask/ wszystkie kociaki uciekly. Potem wrocily i dokonczyly jedzenie :)

Kot jest szaro bury, domowy z niebieska obrozka i pelnojajeczny ...

Kawaler:
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 21678.jpg/

Na 100% na którejś z grup zaginionych na fb ktoś pisał o kocie z niebieską obróżką, ale nie dam głowy czy to była nasza poznańska i czy to był bury kociak, sprawdźcie https://www.facebook.com/groups/307623212630596/

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro paź 24, 2012 19:21 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dziewczyn jakbyście coś ( pudła ) miały odebrać z szpitala miejskiego na ul. Szwajcarskiej, to dajcie znać.
To mój rejon.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro paź 24, 2012 21:05 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

MartaK pisze:A jutro mamy wizytę przedadopcyjną u Toli, wysyłajcie dobre myśli...

Trzymam kciuki za Tolkę, która mnie dzisiaj wylizała z radości, że ją głaszczę :) brzusio do góry i mruczando na całego - jest kochana.

A gdzie można takie styropianowe kartony zdobyć? Musze spróbować zrobić jakieś budki i ustawić u mnie na osiedlu bo robotnicy wyrzucili te co stały :evil: ciekawa jestem czy koty wrócą w dawne miejsce jak się uspokoi czy się gdzieś rozeszły.

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Śro paź 24, 2012 21:18 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Oj, i ja trzymam za Tolcię! Moje głaski co prawda tylko toleruje bez mruczenia, ale dzielna z niej kota.
Paula_kropcia, my chyba na tym samym osiedlu mieszkamy, w pobliżu mojego bloku wymieniano nawierzchnię, a budki zostały przeniesione w inne miejsce, nie wyrzucone, i to w porozumieniu z karmicielką. Możesz zapytać w administracji co się stało z tymi budkami w Twojej okolicy (na maile też odpowiadają).
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro paź 24, 2012 21:31 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

paula_kropcia pisze:A gdzie można takie styropianowe kartony zdobyć? Musze spróbować zrobić jakieś budki i ustawić u mnie na osiedlu bo robotnicy wyrzucili te co stały :evil: ciekawa jestem czy koty wrócą w dawne miejsce jak się uspokoi czy się gdzieś rozeszły.

Trzeba obdzwonić wszystkie szpitale w mieście i w 1 na 10 powiedzą, że czasem takie pudła mają i że zadzwonią jak im się trafią. Ale teraz o te pudła niełatwo, bo okazuje się, że dostawcy leków zabierają je z powrotem. Kiedyś zostawiali, a szpitale wyrzucały. Kryzys najwyraźniej i szukają oszczędności albo, w co chciałabym wierzyć, uznali że to bardziej ekologiczne, taka wielorazowość.

Nam na razie udało się uzbierać tylko 9, reszta będzie robiona bardziej czasochłonną metodą, czyli składaniem z kilku płyt styropianowych. To już taka zabawa w małego konstruktora :wink:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro paź 24, 2012 21:52 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Mnie Tola z kolei w ogóle nie toleruje :( Hektorkowa też mnie długo na dystans trzymała, jakaś szemrana najwyraźniej jestem.

Dzisiaj na Składowej dwie krówki przy ukrytej za drzewem budce i 7 kotów przy "piaskownicy". Wśród nich jeden czarny maluch i...biało-bury, drobnej budowy kot (nie wiem, czy jest młody, czy po prostu drobny, ale na pewno nie jest już kociakiem) z charakterystycznym ciemnym (częściowo czarnym!) noskiem. Płci nie dałam rady sprawdzić, ale coś mi mówi, że to dziewczyna. Co chwila odskakiwała i przybiegała, chyba nieufność walczyła z głodem.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

[poprzednia][następna]