http://www.youtube.com/watch?v=I4v-g5iw ... e=youtu.behttp://www.youtube.com/watch?v=G-GSkGL8 ... e=youtu.beMam nadzieję ,że filmiki pozwolą się obejrzeć

.
A teraz od początku :
jeszcze raz dziękuję Joako za bazarek a dagmara-olga za to ,że z niego skorzystała

.
Skoro Wam tak zgrabnie idzie ,to może sprzedacie mój samochód ?Zaleta główna-drogę na Paluch zna jak żaden inny

.
Co do karmienia dzieciaków to na śniadanie wcinają serki , twarożki,jajo na twardo itp. Kolacja to gotowany kurczak ,animonda kitten rozcieńczona rosołkiem,trochę surowej wołowiny, indyka , spróbujemy gotowaną rybkę. Lubią wszystko i staram się urozmaicać i zmieniać. Dyżurne suche dla wszystkich to Acana grasslands(Betina nie toleruje glutenu) i to chętnie podjada Nutka a także Happy Cat bio-geflugel.Notka wcina wszystko i dużo , Nutka podjada skromnie i delikatnie.
Nutka jest trudna do podawania leków , kropli do oczu.Przed wczoraj przy kroplach nagle zaczęła łapać pysiem powietrze,całe ciałko zaczęło się trząść,serduszko mocno waliło.Trwało to ładnych parę minut, zabrałam ją do otwartego okna. Świeże powietrze pomogło . Czy to był skutek zdenerwowania ? Wszystko odstawiłam,podaję tylko lakcid.
Wczoraj mizernie jadła , stała się już całkowicie bezwolna.W nocy parę razy sprawdzałam czy żyje .
Faktem jest ,że Notka-mały diablik

bardzo terroryzuje Nutkę . Ta się nawet nie broni tylko kładzie a Notka ją gryzie ,tarmosi.Czasem wyliże łepeczek ,czasem dziabnie w łapkę.Dziś na czas pójścia do pracy małe zostały rozdzielone.
Nutka jest cały czas takim małym gałgankiem , jak się ją położy tak leży. Pójdzie do kuwetki , potem musi obok poleżeć . Jakby brakowało jej sił po przejściu paru kroczków. Kilka dni temu, jak wcześniej pisałam ,dzieciaki biegały razem . Teraz widzę ,że z Notusią coś nie jest jak powinno. Ulubionego kurczaka z rosołkiem też słabo zajada.
Notka to naprawdę szprync nad szpryncami, takie prawdziwe ADHD. Nutka jest nieco młodsza (myślę że ok7-10dni),bardzo delikatna. Może nie potrafi okazać stresu ? I takie obojętne zachowanie jest jej reakcją obronną ?