Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 20, 2012 20:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

kotkins pisze:Nie wiem czy Fel przypomina kota.

Ja wiem. Ma twarz a nie jej pozostałości 8)
Rzondam Felka!
O, stówka! Będzie nowy wąt! :piwa:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob paź 20, 2012 20:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

O kurczę przegapiłam Felisia :oops:
nadrobię
kotkins pisze:Specjalnie dla Shiry od MK! :mrgreen:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Śliczności rude :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob paź 20, 2012 20:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

No rzeczywiście Fionka ma super koloryt - czy ten zestaw jakoś się nazywa?
Nie zwróciłam uwagi na kreski pod oczami, bo pokonal mnie ten wqrw w wyrazie. Myślę, że chwilami mogłaby konkurować z Pułkownikiem Miau.
Ale rozumiem, dlaczego urządzałaś sypialnię wg tej inspiracji...
A Leoś udający dewona - ja taką długość futerka bardzo lubię i bardzo doceniam, zwłaszcza w porze jesienno-zimowej, gdy ilość latających po domu kłaków się dziwnym trafem podwaja.

A oto Korneliusz:
Obrazek

Przy okazji mam złotą radę, jak poinformować TŻ o kolejnym tymczasie, którego wcale i wyraźnie nie chciał - smsem... :twisted:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob paź 20, 2012 20:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

PS. Gdyby kotkins chciał kiedyś wymienić wredny duet Fionka-Amelka na nowszy model polecam Korneliusza: można mu zrobić pedikiura, wsadzić tabletkę razem z palcem prawie do gardła, po czym dopchnąć, by dobrze leżała i szarpać za kołtuny bez narażenia życia (no miau, mówię - miau, no co mi robisz, już sobie pójdę i usiądę obok).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob paź 20, 2012 20:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

Uwaga - setna strona! Już za chwileczkę, już za momencik... Może jeszcze dzisiaj... Nowy wątek!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob paź 20, 2012 21:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

Pozdrowienia od Gaji
Obrazek
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob paź 20, 2012 22:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

Bolkowa pisze:Amelcia na boku skojarzyła mi się z barankiem :wink:
Mela za miny najchętniej bym wyściskała :!:

he, he od razu pomyślałam że owca :lol:
Kotkins się pewnie teraz świecie obruszy, ale cóż poradzić jak podobna :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob paź 20, 2012 22:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

MB&Ofelia pisze:Mi też przyszedł na myśl baranek :ryk: Konkretnie biała owieczka.

8)
Obrazek

dalia

Post » Sob paź 20, 2012 22:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

więc Kotkinise rzeknę Ci że Leoś Ci się udał - cudny jest
pozostałe koty i Mel oczywiście też ale Leoś taki rozbrajający ufolek :1luvu:
chyba powinnaś go przycinać co nieco 8)
Obrazek

dalia

Post » Sob paź 20, 2012 22:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

:mrgreen: Zdjęcie Leukota jest Moje Drogie z początków miesiąca, teraz to już mamy całe 2 cm włosia!

Aniu, nie zamieniam się, u mnie poza Amelką wszyscy są w pełni obsługowi.Fio SAMA podaje puchatki do obcięcia pazurkow a potem ogląda je zawsze z takim samym zdziwienim - znuf mje pazuruf nie pamalowiła?.
Leoś dostaje Aniu codziennie TRZY rodzaje suplementów -Effa Olie z zakraplacza na "piękną cerę", wysypany i rozpuszczony w wodzie Scanomune z łyżeczki oraz wyciśniętą kapsułkę Iskialu prosto w ryjek.
I nie protestuje!
I jak pisze Dalia- Leoś to same slodkości,cud, miód i malina.
No, może poza UPORCZYWYM domaganiem się żarcia o kazdej porze dnia.Oraz nocy, co jest dosyć upierdliwe.

O Fioni ,że słodka się nie da powiedzieć żadną miarą,ale za to..hmm...charakterna.

Felkowi można zrobić wszystko ,tylko porykuje podczas tego.Ale łapą macha tylko na Babcię, ja mogę wszystko.
Felix nie ustaje w próbach wychowania Baci i Dziadka.
Ma chłopak zacięcie pedagogiczne,aż szkoda,że nie można go np.mianować na nauczyciela.
I cierpliwy jest...
Fakt,że material ma mocno już przechodzony nie zraża go nic a nic.
Ideał pedgoga!

Amelka w zasadzie jest tez kotkiem obsługowym, tylko straszliwie drze paszczę podczas obsługi.
Z tym,że teraz jest lepiej ,niż na początku- wtedy na widok grzebienia wiała z wyciem pod łóżko.Teraz nawet lubi czesanko,ale nie od spodu!
Przy myciu oczu wyciąga łapkę,ale nie bije już,ani nie gryzie.
Jak na kotka , który jest czesany od roku jest baaardzo dzielna!

Alab - Gajka wygląda CUDNIE!!!
Toż to nie ten sam kot!

A wokół oczu ma NORMALNIE, jak białe koty mieć mogą.To rzeczywiście normalna wydzielina persia.

Dla niezorientowanych- pamiętacie Grażyne, kotkę Lidki02???
Jest teraz kotem Alab, ma nowe imię Gajka i jest leczona- jak widać skutecznie.
Bardzo jej -im obu- kibicuję i Was też o to proszę.W dodatku (tu mały donosik) Alab się nie chciała tu pojawić , bo my jesteśmy ZA MŁODE i jako ona tu w ogóle... :mrgreen:
Miła jest, c'nie???
Takie młodziuuutkieeee jesteśmy,jeeeejjjjjj.... :D

To mowiecie,że mam zakładać następny part wątku???
A już myślałam,że mi się upiecze.... :mrgreen:

Edit: Fiona to blue- craem(-ka).
Jest zarazem szylkretką i trikolorką.
Kiedy dziewczyny przyszły na wizytę PA zanim zamieszkała u nas Amka zobaczyły ją i zamilkly...podobno to rzadkie połączenie kolorystyczne w takim układzie bo zwykle tego rózo-beżu jest mało na kotkach.A u Fifuni- dużo.
Fio w pełni zdaje sobie sprawę z swojej wyjątkowości,dlatego domaga się codziennie PODWOJNEGO budyniu.
Jest gwiazdą, nalezy się jej!!!!
Ostatnio edytowano Sob paź 20, 2012 22:38 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob paź 20, 2012 22:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

Jak nauczyć Leukota korzystania z drapaka a nie z naszej NOWEJ kanapy?????
Tylko nie mówcie mi o kocimiętce- spryskałam i teraz obie kotki lansuja sie przy drapaku a Leo to olewa.
On nie ma zdaje się powonienia.
Bo ma chory nosek.

Ktoś ma jakiś pomysł???

Gajka jest niechybnie siostrą Amelii...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob paź 20, 2012 22:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

kotkins pisze:Jak nauczyć Leukota korzystania z drapaka a nie z naszej NOWEJ kanapy?????...

Próbowałaś tego?
http://www.futrzakowo.pl/produkt-7184.html

a na drapak krople walerianowe. Na niektóre koty bardzo dobrze działa.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob paź 20, 2012 22:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

alab108 pisze:Pozdrowienia od Gaji
Obrazek

Aluś gratuluję sama wstawiłaś
Nie wiem czy nie stara jestem na ten wątek ale sobie przysiądę :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob paź 20, 2012 23:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

kotkinsie , foty pożegnalne cudne, choć też odczuwam niedosyt Felka, przecież on jest bliżniakiem mojej Misi.
Fionka spojrzeniem wymiata , Amcia jest slodką owieczką, Leoś - no na Leosia slów mi brak i - wybacz - wiem , że nie lubisz, ale na setce sobie pozwolę :1luvu: :1luvu: :1luvu: A miny Melona - bezcenne :1luvu:
No i MK ma problem - jak porobić jeszcze lepsze fotki powitalne na nowy wąt, bo ja sobie nie wyobrażam , że wchodzę na miau i nie ma kotkinsów

ruda32 pisze:Nie wiem czy nie stara jestem na ten wątek ale sobie przysiądę :)

Aniu, na TYM wącie już nie przysiądziesz , bo to setka. Ale poczytaj - polecam. Twój Rysio to przecież prawie kuzyn Leosia.A felietoniki kotkinsa - eeeech, masz stresa , to poczytaj - minie :ok:
kotkinsie , przepraszam, że się wtrancam

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie paź 21, 2012 8:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

kotkins pisze:W dodatku (tu mały donosik) Alab się nie chciała tu pojawić , bo my jesteśmy ZA MŁODE i jako ona tu w ogóle... :mrgreen:
Miła jest, c'nie???
Takie młodziuuutkieeee jesteśmy,jeeeejjjjjj.... :D
!

Dawno mnie nic tak nie ucieszyło :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]