Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda Inka:(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 09, 2012 17:04 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

No bardzo.. Po tych emocjach, nareszcie spokojniej.. U nas przynajmniej.. :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw paź 11, 2012 10:13 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

A jednak niekoniecznie..

"Spokojniej wcale nie było ... :( Kubusia Kartofelek w niedzielę straciła na wadze 5 g... przy próbach karmienia na siłę darła się jak obdzierana ze skóry ...Udawało się jej jednorazowo wcisnąć zaledwie po kilka kropelek, w związku z czym zaliczyłam kolejna nieprzespaną noc, próbując karmić co pół godziny ... Wczoraj waga stała w miejscu, dzisiaj póki co kamień z serca ...wreszcie przybrała ...24 g... 8O Te gady chyba się zmówiły żeby mnie wykończyć psychicznie i fizycznie (o finansach nie wspomnę :twisted: ) ...
Okruszek miziakiem robi się tylko w nocy ...w dzień nie ma czasu .... Bo musi rozrabiać ... :mrgreen: Podobno nieźle już rozkręcił 4-letnią rezydentkę ... :wink:"

Czyli jak to w życiu - dobre wieści przeplatane są złymi.. i tak w koło Macieju..

Kaprys2004

Post » Czw paź 11, 2012 10:18 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

Kciuki za maleńką Kubusię :ok:

Dobrze, że łobuziak ma zajęcie :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw paź 11, 2012 10:20 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

Ile łobuzica ma wieku?
Cieszę sie za Okrucha :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt paź 12, 2012 10:50 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

Fajne są te okruszkowe wieści :D

Malutka ma pewnie teraz ze trzy tygodnie.. Tak strzelam.. Zaraz poszukam w postach..

Już wiem. 18 września miała tydzień.. Czyli ma 4 tygodnie :1luvu:

Kaprys2004

Post » Pt paź 12, 2012 11:10 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

posty mi się pomyliły ... :oops:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt paź 12, 2012 15:40 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

I tak szybciutko uciekłaś, nie chciałaś z nami być? :wink:

A tu mamy wieści z kubusinego aniołkowego domku:

" :mrgreen: :mrgreen: Kartofelek ma co najmniej cztery i pół tygodnia .... :mrgreen: I zaczyna wreszcie wyglądać jak kotek ... Mam zdjęcia...wieczorem wrzucę, niestety najfajniejsze się przez przypadek skasowało - na zdjęciu był kurdupelek, który zasnął w trakcie wygrzebywania się ze swojej budki ...pół zwisało na zewnątrz, reszta w środku .. :1luvu: Wreszcie zaczęła "dziubać" suche ... A mnie traktuje jak worek treningowy ... HELP... :strach: :strach: :strach: Wyglądam jak ofiara przemocy domowej, bo w nocy podstępnie włazi mi w barłóg (niestety, dalej śpię w barłogu na podłodze... :twisted: :twisted: ) i gryzie w to, co akurat wystaje spod kołdry ... a paszczę ma już zębiastą ... i te szpileczki ... :mrgreen: :mrgreen: "

Na foty czekamy z drżeniem :D

Kaprys2004

Post » Pt paź 19, 2012 21:15 Re: Maleństwo z Puław w DS!!!! Kciuki nadal za malutką Kubu

No to mamy fotki:

"Wreszcie się zebrałam i wysyłam Kubusię Kartofelka ... :1luvu: takie maluszki rosną błyskawicznie ...Kartofelek wcina mięsko z miseczki, sika do kuwetki (albo na podkład), nie wiem co robi z kupkami, bo żadnej nie namierzyłam ... ćwierka ... i zamęcza obie mamusie zastępcze ... już zaczynają zwiewać z pokoju jak się mała rozkręci ...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek"

Kaprys2004

Post » Pt paź 19, 2012 21:22 Re: Maleństwo z Puław w DS! Zdjęcia uratowanej Kubusi na s.

ale ma oczka cudniaste i nosio..tylko całować :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 19, 2012 21:37 Re: Maleństwo z Puław w DS! Zdjęcia uratowanej Kubusi na s.

udało ci się wychować tego bąka :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt paź 19, 2012 21:57 Re: Maleństwo z Puław w DS! Zdjęcia uratowanej Kubusi na s.

Prawda? To niesamowite.. przecież mała miała jeszcze pępowinę.. Gratulacje, nasz Aniele :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mała jest prześliczna i taka cudownie zezowata. Takie Zezowate Szczęście :lol: :1luvu:

Kaprys2004

Post » Pt paź 19, 2012 22:06 Re: Maleństwo z Puław w DS! Zdjęcia uratowanej Kubusi na s.

Taki własny malutki cud :ok: :piwa:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 24, 2012 13:02 Re: Maleństwo z Puław w DS! Zdjęcia uratowanej Kubusi na s.

No nie inaczej :1luvu:

A to wiadomość z wczoraj:

"Okruszek w nowym domku szaleje całymi dniami, apetyt dopisuje, waży już półtora kilograma i rośnie jak na drożdżach ..." :1luvu:

Wiem że gooopia jestem ... ale wierzę w "forumową" dobrą energię ... kciuki (i modlitwy) bardzo potrzebne za połamaną, maleńką kiciunię - Inkę ...Okruszkowi pomogły, Kubusi - Kartofelkowi też, muszą i to zadziałać ...
A tera napiszę, jak było ... :wink: to była chyba Opatrzność - bo za dużo zbiegów okoliczności 8O ... Z Lublina, odkąd jest remont drogi, jeżdżę starą trasą, a nie wylotówką, dzisiaj pojechałam wylotówką (pierwszy raz od pół roku- i sama nie wiem dlaczego), w trakcie jazdy pisałam sms-a, i tylko kątem oka zarejestrowałam dziwną wronę na nasypie ... pojechałam dalej ... po pół kilometra dotarło do mnie, że wrony raczej nie są szylkretowe ...i raczej nie przybierają takiej pozycji ...Zawróciłam na objeździe (też cud, że dzisiaj wtorek i nie musiałam pędzić do pracy 50 km od Lublina), dojechałam w to miejsce ... Kicia .. czekoladowa szylkretka, może 2,5 - 3 miesiące ... widać, że tył przetrącony ... Kierowcy musieli mieć niezły ubaw, bo nie wiedziałam jak się łapie małego dzikuska gołymi rękami przy b. ruchliwej trasie (to było niecały metr od jezdni), do góry wysoki nasyp - jedyna droga ucieczki to właśnie na tę jezdnię ... o mało nie zwymiotowałam ze stresu, że się wystraszy i wpadnie prosto pod koła ... Czołgałam się z kurtką w rękach, przygotowana, że się na nią po prostu rzucę z tą kurtką ... A ona do mnie "miau"? ... Czy można zakochać się w 10 sekund w połamanej, chudej, śmierdzącej (pół kota w moczu i kale) kupce nieszczęścia? MOŻNA ... Na pewno ma złamaną miednicę, mam nadzieję, że kręgosłup cały, bo przy myciu pod kranem majtała jedną tylną łapką ... Cały tył odparzony, odwodniona, chudziusieńka, co najmniej kilka dni po wypadku ...Przy tylnej łapce dziura do kości wielkości 2 zł. - pełna obrzydliwych, tłustych robali ... :placz: Wetka na żywca czyściła tę otwartą ranę, wydłubywała igłą robaki ... a malutka tuliła mi się cały czas do rąk, lizała mnie i mruczała, mruczała ... W życiu nie widziałam czegoś takiego ...I mam nadzieję, że przeżyje ... MUSI ... Na razie została w Klinice, wetka twierdzi, że to cud, że żyje ... Na jedzenie wręcz się rzuca ... i widać, że bardzo, bardzo chce żyć ..."

Kochane, mobilizacja ciepłych myśli znowu potrzebna.. Ach ten nasz Anioł.. Strasznie i nieustająco zapracowany..

Biedne Iniątko - zdrowiej malusia jak najszybciej! Dostałaś szansę i masz ją natentychmiast wykorzystać! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Post » Śro paź 24, 2012 13:12 Re: Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda In

Boże ,Inusia cały tam czas siedziała pewnie.Ileż bólu ,głodu ,zimna i strachu musiała przeżyć dziecina.Cud,że przeżyła. Czekała...Wierzę w takie niby przypadki.
Mocne kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro paź 24, 2012 13:12 Re: Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda In

Trzymamy mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]